Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Μήνυση κατά Μπέου, Θεοδώρου, Μουλά από συμβούλους της μειοψηφίας
Μήνυση κατά Μπέου, Θεοδώρου, Μουλά από συμβούλους της μειοψηφίας

Μήνυση κατά Μπέου, Θεοδώρου, Μουλά από συμβούλους της μειοψηφίας

Μήνυση κατά του σε αργία δημάρχου Βόλου Αχ. Μπέου, του εκτελούντα χρέη δημάρχου Θ. Θεοδώρου και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου Γ. Μουλά, υπέβαλαν οι επτά ανεξάρτητοι σύμβουλοι, ενώ τη μήνυση συνυπογράφουν οι σύμβουλοι της παράταξης παράταξης «Επιλογή Ευθύνης», Αναστασία Οικονόμου, Φ. Λαμπρινίδης, Νικ. Στόικος και Απ. Παπατόλιας».

Τα παραπάνω ανακοίνωσαν σε σημερινή συνέντευξη τύπου στα γραφεία της ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Ματθ. Δραμητινός, Ιασ. Αποστολάκης, Ι. Μολοχίδης, Ελένη Ανδρέου – Μεϊκοπούλου και Φωτεινή Κοκκινάκη (ο Κ. Γαργάλας απουσίαζε λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης), ενώ σημείωσαν ότι απευθύνθηκαν σε όλες τις μειοψηφίες και ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους και μόνο οι προαναφερόμενοι ανταποκρίθηκαν.

Τη μήνυση κατέθεσε, για νομικούς λόγους, ο ανεξάρτητος σύμβουλος Ιασ. Αποστολάκης και συνυπογράφουν οι υπόλοιποι και γίνεται επίκληση στα τεκταινόμενα στο δημοτικό συμβούλιο, δηλώσεις των κ.κ. Μπέου, Θεοδώρου, Μουλά, αλλά και δημοτικών συμβούλων, τόσο στο χώρο του δημοτικού συμβουλίου αλλά και σε μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Επίσης τονίστηκε ότι όσα συμβαίνουν μέσα στο δημοτικό συμβούλιο δεν μπορούν πλέον να αντιμετωπιστούν με πολιτικό λόγο και γι’ αυτό αναγκάστηκαν να καταφύγουν στη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τους ανεξάρτητους συμβούλους, δεν είναι δυνατόν ο κ. Μουλάς ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου να συμπεριφέρεται αυταρχικά και να κλείνει τα μικρόφωνα, να μην επιτρέπει την αντίθετη άποψη να ακουστεί ή ο κ. Θεοδώρου να προσβάλλει όλους και ο κ. Μπέος να συμπεριφέρεται λες και είναι ακόμη δήμαρχος.

Οι πέντε σύμβουλοι ανέφεραν ότι οι έξι θα κινούνται σε τρία επίπεδα: Μέσα στο δημοτικό συμβούλιο με γραπτές τοποθετήσεις, εφόσον δεν ακούγονται τα επιχειρήματά τους, έξω από το δημοτικό συμβούλιο με επαφές με φορείς για το μέλλον της πόλης (ήδη είχαν συνάντηση με πρόεδρο ΟΛΒ και διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ) και νομικά αν υπάρξουν νέα περιστατικά μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο.

Οι ίδιοι είπαν ακόμη ότι «Μέχρι σήμερα, παρά την πράξη αργίας, ο κ. Μπέος βρίσκεται καθημερινά στο γραφείο του δημάρχου, οδηγεί το δημαρχιακό αυτοκίνητο, παρευρίσκεται σε όλες τις εκδηλώσεις που καλείται ο δήμαρχος Βόλου, αποστέλλει ο ίδιος προσκλήσεις και υπογραφεί ως δήμαρχος Βόλου, κάνει συναντήσεις στο δημαρχιακό κατάστημα, καλεί υπαλλήλους του Δήμου και τους δίνει εντολές, ζητεί και λαμβάνει εισηγήσεις υπηρεσιακών στελεχών, παρευρίσκεται στα δημοτικά συμβούλια και λαμβάνει το λόγο για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, σε όλες τις συνεντεύξεις του παρουσιάζεται ως ο ασκών τα πραγματικά καθήκοντα του Δημάρχου, οι αντιδήμαρχοι λαμβάνουν εντολές και δίνουν αναφορές στον ίδιο και γενικά ασκεί όλες εκείνες τις πράξεις που ανάγονται στην άσκηση καθηκόντων ενός δημάρχου».

Οι σύμβουλοι των μειοψηφιών υποστηρίζουν ότι, παρά τα όσα ορίζει ο νόμος, αποτελεί πλέον κοινή πεποίθηση σε όλους τους πολίτες ότι ο κ. Μπέος εξακολουθεί και ασκεί τα καθήκοντα του ως δήμαρχος Βόλου.

Για τον εκτελούντα χρέη δημαρχου τόνισαν ότι «Ο κ. Μπέος δεν θα μπορούσε να προβεί στις ανωτέρω πράξεις, χωρίς την άμεση και σπουδαία συνδρομή του κ. Θεοδώρου, ο οποίος αντί να ασκεί πραγματικά τα καθήκοντα που του υπαγορεύει ο νόμος, έχει δεχτεί να είναι φαινομενικά και μόνο δήμαρχος, προκειμένου να εξυπηρετήσει τον κ. Μπέο, λειτουργώντας ο ίδιος ως αχυράνθρωπος, καταλύοντας κάθε έννοια νομιμότητας και κυρίως γελοιοποιώντας και ξεφτιλίζοντας το θεσμό του Δημάρχου», αναφέρεται στη μήνυση.

Ο κ. Θεοδώρου,με πρόθεση παραβαίνει καθημερινά τα υπηρεσιακά του καθήκοντα, όπως απορρέουν από τον ν. 3852/2010 (αρ.58) και το ν. 3463/2006 (αρ. 86) «ενώ προφανής ηθικός αυτουργός είναι ο κ. Μπέος».

Τέλος για τον πρόεδρο του σώματος επισημαίνεται στη μήνυση ότι ο κ. Μουλάς με πρόθεση παραβαίνει τα υπηρεσιακά του καθήκοντα, όπως απορρέουν από το ν. 3852/2010 και το ν. 3463/2006, εξυπηρετώντας άμεσα τον κ. Μπέο να ασκεί παράνομα τα καθήκοντα του δημάρχου. Του δίνει το λόγο στα δημοτικά συμβούλια, του επιτρέπει παρεμβάσεις κατά παράβαση του κανονισμού του δημοτικού συμβουλίου, την ίδια μάλιστα στιγμή που αρνείται να δώσει το λόγο σε οποιοδήποτε πολίτη. καταρτίζει μαζί του τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του δημοτικού συμβουλίου, δηλώνει δημοσίως ότι ο κ. Μπέος ασκεί τα καθήκοντα του Δημάρχου.

Οι μηνυτές αναφέρουν ότι ο κ. Μπέος με την άμεση και σπουδαία συνδρομή κυρίως του κ. Θεοδώρου, αλλά και του κ. Μουλά, αντιποιείται την άσκηση δημοτικής υπηρεσίας, επειδή οι πράξεις τους είναι απόλυτα σχεδιασμένες και εκτελεσμένες, επειδή οι πράξεις και παραλείψεις των κ.κ. Μπέου και Θεοδώρου προσβάλλουν άμεσα την πολιτεία, διασύρουν το κύρος και την αυθεντία των οργάνων της, καταλύουν την νομιμότητα, ευτελίζουν το θεσμό και επειδή και οι υπόλοιποι εκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού του ευρισκόμενου σε αργία τέως δημάρχου Αχιλλέα Μπέου όπως ομολογούν στην από 29-1-2016 δήλωση τους προβαίνουν στην αντιποίηση της άσκησης δημοτικής υπηρεσίας, αλλά και στην παράβαση καθήκοντος καθώς λαμβάνουν εντολές από τον κ. Αχιλλέα Μπέο και όχι από τον κ. Αθανάσιο Θεοδώρου.

Γ. Μουλάς: Να είναι καλά με την μήνυση τους, ξεκαρδίστηκα στα γέλια

Πληροφορήθηκα για την μήνυση και το περιεχόμενο της από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ και κυριολεκτικά ξεκαρδίστηκα στα γέλια.

Διερωτώμαι όμως, είναι δυνατόν έγκριτοι συμπολίτες δημοτικοί σύμβουλοι να «κάνουν τέτοιες πατάτες»;

Και όμως είναι! Φαίνεται από την εμπάθεια του περιεχομένου της μήνυσης, στο οποίο ούτε ένα στοιχείο δεν στέκει νομικά. Τουφεκιές στον αέρα προς δημιουργία εντυπώσεων και μόνο. Προφανής ο σκοπός, να γίνουν κάποια πρωτοσέλιδα και παραπολιτικά σχόλια, ταυτόχρονα δε, η δημιουργία ψευδών εντυπώσεων χωρίς έρεισμα.

Όσον αφορά τις καταγγελίες, θα επαναλάβω, προς εμπέδωση ορισμένων, τα παρακάτω, που τυγχάνουν και απάντηση στις ψευδείς και ανυπόστατες κατηγορίες:

-1) Ο κ. Αχιλλέας Μπέος είναι Δήμαρχος Βόλου σε αργία ενώ ο κ. Θάνος Θεοδώρου είναι Αντιδήμαρχος. Αν αυτό δεν είναι σε θέση κάποιοι να χωνέψουν δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.

-2) Ο τίτλος του Δημάρχου, Υπουργού και άλλων σχετικών είθισται να χρησιμοποιείται από το κοινό και μετά το πέρας της άσκησης των καθηκόντων, τούτο δε, δεν αποτελεί αδίκημα. Πολύ περισσότερο για τον κ. Α. Μπέο, που εξακολουθεί να είναι Δήμαρχος Βόλου σε αργία και δεν υπάρχει αυτή την χρονική στιγμή άλλος Δήμαρχος, παρά μόνον ο αντικαθιστών αυτόν Αντιδήμαρχος. Επομένως, πολύ σωστά κάνω εγώ και όσοι άλλοι να τον αποκαλούμε Δήμαρχο. Άλλωστε τον τίτλο αυτόν θα έχει για πάντα.

-3) Ο κ. Αχιλλέας Μπέος είναι αρχηγός και επικεφαλής της αυτοδιοικητικής παράταξης Νέα Εποχή Νέο Ξεκίνημα, που διοικεί τον Δήμο Βόλου. Στα πλαίσια της λειτουργίας πολιτικά της παράταξης έχει τον κύριο λόγο αλλά δεν ασκεί υπηρεσιακά καθήκοντα. Καλώς κάνει και συνεργάζεται με τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του. Κανείς δεν το απαγορεύει.

-4) Βάσει της απάντησης, που έλαβα, μετά από έγγραφο ερώτημά μου, από την Νομική Εταιρεία, με την οποία συνεργάζεται η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), ο κ. Μπέος δύναται να λαμβάνει τον λόγο στο Δημοτικό Συμβούλιο σαν απλός πολίτης. Κανείς δεν μπορεί να του στερήσει αυτό το αυτονόητο δικαίωμα.

Με τα λίγα αυτά στοιχεία, που αντιπαραθέτω, αντιλαμβάνεται κανείς το αστείο της μήνυσης, που κατετέθη και που, με πομπώδη τρόπο, κοινοποιήθηκε με συνέντευξη Τύπου. «Άνθρακες ο θησαυρός» για άλλη μία φορά. Το μόνο, που επιτυγχάνουν οι μηνυτές είναι η αυτογελοιοποίηση για μία ακόμη φορά. Δεν πιστεύω, ότι θα υπάρχει πλέον άνθρωπος στο Βόλο, που θα τους παίρνει σοβαρά.

Επισημαίνω, ότι με τα τερτίπια τους, πέραν της θυμηδίας, που προκαλούν τόσο στο Βόλο όσο και πανελληνίως, θα ήταν προτιμότερο να αναλάβουν ενεργότερο ρόλο την ερχόμενη Κυριακή των Αποκριών στη παραλία, επειδή στις δύσκολες εποχές που ζούμε, ο κόσμος έχει ανάγκη από γέλιο και όπως φαίνεται από την μήνυση τους, μπορούν να το προσφέρουν άφθονο στο κοινό του Βόλου.

Απάντηση στους συμβούλους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, από το εκτελούντα χρέη δημάρχου Βόλου, Θάνο Θεοδώρου

Με δυσάρεστη έκπληξη, αλλά και οργή, επιστρέφοντας από την έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπου μετείχα σε ευρεία σύσκεψη, υπό τον περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστό και δημάρχους πολλών θεσσαλικών πόλεων, για το μείζον θέμα επιλογής χώρου για τη δημιουργία hot spot και ό,τι αυτό θα επιφέρει, ενημερώθηκα για την αήθη και εμετική επίθεση εναντίον μου από τα νέα συνεταιράκια του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, στο Δήμο Βόλου.

Δηλαδή, την ίδια ώρα ακριβώς που εγώ, όπως είμαι άλλωστε υποχρεωμένος από το καθήκον και τη συνείδησή μου, κατέβαλα την προσπάθεια να προασπίσω τα συμφέροντα της πόλης και των πολιτών, οι πολιτικά ανεκδιήγητοι αυτοί τύποι κινούμενοι από τις γνωστές μικρόψυχες και στενόμυαλες κομματικές σκοπιμότητες, αλλά και την γνωστή απωθητική τους ιδιοτέλεια και εμπάθεια, έδιναν μέχρι και συνέντευξη τύπου για να ενημερώσουν ότι παλεύουν για την «αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην πόλη».

Και πως θα το πετύχουν αυτό; Με το να μηνύσουν εμένα και τον πρόεδρο του Δημοτικού μας Συμβουλίου γιατί δήθεν διευκολύνουμε τον Αχιλλέα Μπέο να «παριστάνει το Δήμαρχο», την στιγμή που είναι ο νόμιμα εκλεγμένος και καταξιωμένος στη συνείδηση του κόσμου Δήμαρχος Βόλου!

Είναι προφανές πια ότι κάθε σοβαρή πολιτική συζήτηση μαζί τους είναι αδύνατη, αφού δεν είναι σε θέση ακόμη και σε τέτοιες κρίσιμες ώρες να συνειδητοποιήσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε και ως χώρα και ως πόλη.

Για να τους διευκολύνουμε, πάντως, θα συζητήσουμε το ενδεχόμενο κάθε χρόνο, την Αποκριά, να καθιερώσουμε την επέτειο της «Αποκατάστασης της Δημοκρατίας στο Βόλο»! Επί ημερών Αποστολάκη και λοιπών καρναβαλιστών…

Δήλωση Αχιλλέα Μπέου

Σε απάντηση της φαιδρής «μηνυτήριας αναφοράς» του μικρού Ιάσονα και των μαρτύρων του, περιορίζομαι, προς το παρόν να δηλώσω ότι δεν παριστάνω, αλλά ήμουν, είμαι και θα παραμείνω δήμαρχος Βόλου.

Κι αυτό γιατί, πρώτα και πάνω απ’ όλα, είμαι ο δήμαρχος στη συνείδηση των πολιτών του Βόλου που με εξέλεξαν με τρόπο απόλυτα δημοκρατικό, δείχνοντάς μου την εμπιστοσύνη και την αγάπη τους, κάτι που καθημερινά εμπράκτως τους ανταποδίδω.

Θα πρέπει ακόμα να γνωρίζουν ότι με τέτοιες φασίζουσες, άθλιες και απαράδεκτες, νοοτροπίες και πρακτικές δεν μπορούν να επηρεάσουν Δικαστικές και Εισαγγελικές συνειδήσεις. Και ο νοών νοείτω.

Για όσους ενδεχομένως δεν γνωρίζουν, σε μια Δημοκρατική χώρα πάνω απ όλα είναι το Σύνταγμα και οι Νόμοι και δεν αρκεί η επιθυμία του Πουλάκη ή του κάθε Λάκη, όποια εξουσία κι αν έχει αυτός, για να εκπέσει ένας αιρετός από το αξίωμά του.

Η προσωρινή αργία, είναι μια απλή διοικητική πράξη (την οποία φυσικά σέβομαι και τηρώ), αλλά δεν μπορεί να εκπληρώσει τις ονειρώξεις τους, να με δουν εκτός Δήμου.

Ελπίζω τουλάχιστον ο δικηγόρος που συνέταξε την αναφορά, να μην τους πήρε χρήματα, γιατί τότε θα πρέπει να προσφύγουν εναντίον του για αντιποίηση ιδιότητας.

Καλές απόκριες τους εύχομαι και μιας και μαζεύονται όλοι μαζί, παρεούλα, ας περάσουν από το Δημαρχείο να τους δώσουν και μερικές στολές να πάρουν μέρος στο Καρναβάλι. Θα διαπρέψουν…

Επιλογή Ευθύνης: «Όταν συνηθίζεις το τέρας, αρχίζεις να του μοιάζεις»

Είμαστε αντίθετοι στην ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής. Και το έχουμε αποδείξει, δύο χρόνια τώρα, παρότι η Δημοτική Αρχή φροντίζει να δίνει καθημερινά αφορμές και παρά τις ύβρεις και συκοφαντίες που συνεχώς υφιστάμεθα. Αυτό που συμβαίνει, όμως, τελευταία στο Δήμο Βόλου είναι πρωτοφανές.

Ζούμε την απόλυτη άρνηση ορίων, κανόνων και φραγμών. Τη συστηματική προσπάθεια μετατροπής της σκοπιμότητας και των προσωπικών επιδιώξεων, σε νομιμότητα. Η δημοκρατία, που ως τώρα ήταν δεδομένο, τώρα γίνεται στην πόλη μας ζητούμενο. Γι’ αυτό και είχαμε υποχρέωση να αντιδράσουμε. Διότι, όπως έλεγε και ο Μάνος Χατζηδάκης, «όταν συνηθίζεις το τέρας, αρχίζεις να του μοιάζεις».

Σεβόμενοι το τεκμήριο της αθωότητας, δεν ασχολούμαστε με τις δικαστικές εκκρεμότητες του κ. Μπέου. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να αποκατασταθεί η νομιμότητα και η δημοκρατική λειτουργία των θεσμικών οργάνων του Δήμου. Να επιστρέψει στην πόλη η μετριοπάθεια, ο αλληλοσεβασμός, ο δημόσιος λόγος, η δυνατότητα να αντιπαραθέτουμε προγράμματα και ιδέες για την κοινωνία και την πόλη, αλλά και να επιτυγχάνουμε συνθέσεις όπου αυτό είναι δυνατό. Αλλιώς, θα βρεθούμε όλοι μαζί να σέρνουμε “το χορό του Ζαλόγγου”.
Η πόλη θα χάνει τη μία μάχη μετά την άλλη, τη μια ευκαιρία μετά την άλλη.

Όσο για τις σημερινές δηλώσεις Μπέου-Θεοδώρου, πέρα από την πανηγυρική συνομολόγηση της μηνυτήριας αναφοράς, είναι απόλυτα προσαρμοσμένες στο πνεύμα που διακηρύχθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή ότι όλος ο Δήμος δουλεύει για το Καρναβάλι …

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Δράση ΟΝΝΕΔ Λάρισας, Καρδίτσας και Μαγνησίας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2023 - https://t.co/rZGeGVLRhK… -

  • Κρατείται αλλοδαπός για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας #προσβολήγενετήσιαςαξιοπρέπειας - https://t.co/OQPx7qRNqX -

  • Ασφαλτόστρωση κεντρικής οδού και διαμόρφωσης Δημοτικού χώρου στάθμευσης στον Αμποβό Αφύσσου - https://t.co/dYMvJlviMj… -

"Αλιεύοντας" την είδηση