Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Μίνα Γκάγκα: Κανείς δεν θα μείνει χωρίς περίθαλψη
Μίνα Γκάγκα: Κανείς δεν θα μείνει χωρίς περίθαλψη

Μίνα Γκάγκα: Κανείς δεν θα μείνει χωρίς περίθαλψη

Το επισκέφθηκε σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός  Υγείας Μίνα  Γκάγκα  και συμμετείχε σε σύσκεψη , όπου και διοίκηση τής παρέθεσαν την δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο «Αχιλλοπούλειο», το οποίο “δεινοπαθεί”  υπό το βάρος των περιστατικών κορωναϊού.

Όπως ανέφεραν  η κατάσταση έχει γίνει πλέον τόσο δύσκολη, που «επιστρατεύονται» κρεββάτια από τα γραφεία των εφημερευόντων γιατρών, για να νοσηλευτούν οι .

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας ενημερώθηκε για τα προβλήματα του οσοκομείου Βόλου, προκειμένου να βρεθούν λύσεις για την ομαλότερη διαχείριση των πολλών περιστατικών.

ωρίτερα, σε της  η κ. Γκάγκα, παραδέχτηκε ότι η κατάσταση είναι έκρυθμη, ωστόσο, δήλωσε ότι κανείς δεν θα μείνει χωρίς περίθαλψη. «Το σύστημα υγείας έχει ενισχυθεί πολύ αυτά τα δύο χρόνια με περισσότερες μονάδες και περισσότερο προσωπικό. Όμως ένα σύστημα υγείας, που είναι φτιαγμένο για να 2.000 εισαγωγές την ημέρα και ξαφνικά έχει 300 – 400 παραπάνω – έχουμε 7.000 την ημέρα- υπάρχει επομένως πολύ μεγαλύτερη δυσκολία στην αντιμετώπιση της κατάστασης. Θέλουμε να δούμε λοιπόν ακριβώς, πού εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα για την επίλυσή τους».

Για το θέμα των προσλήψεων η αναπληρώτρια υπουργός εξήγησε πως γίνονται διαρκώς και θα συνεχίσουν να γίνονται: «Οι θέσεις που χρειάζονται τώρα δεν είναι οι θέσεις που χρειάζονται συνεχώς στο σύστημα υγείας. Έχουν γίνει προκηρύξεις για πολλές μόνιμες θέσεις, πάνω από 2.500 σε γιατρούς, αυτό το διάστημα, υπάρχουν και προκηρύξεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και προκηρύξεις για επικουρικό προσωπικό. Υπάρχει πρόθεση και απόφαση να βοηθήσουμε τον δημόσιο τομέα, όπως να βοηθήσει και ο ιδιωτικός τομέας. Σε μια φάση, που έχουμε έκτακτες ανάγκες, υπάρχουν έκτακτες λύσεις. Ό,τι χρειάζεται γίνεται… ήδη μετακινούνται από άλλες περιοχές, όπου υπάρχει μεγάλη ανάγκη και ό,τι χρειαστεί να γίνει θα γίνει» ανέφερε και πρόσθεσε: «Τα είναι πάρα πολλά και φυσικά πιέζονται οι γιατροί. Το θέμα είναι ο καθένας από εμάς να τηρεί τα , να είμαστε εμβολισμένοι, να μην κινδυνεύουμε να νοσήσουμε και να μην νοσούμε σε αυτά τα νούμερα που έχουν φτάσει τα σημερινά κρούσματα. Είναι ιδιαίτερες οι συνθήκες και πρέπει να νικήσουμε και εμείς σαν κοινωνία, να μπορέσουμε να βοηθήσουμε, προλαμβάνοντας τα κρούσματα, που είναι το πιο σημαντικό πράγμα».

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση