Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Μήλα Ζαγοράς Πηλίου στην Αιθιοπία
Μήλα Ζαγοράς Πηλίου στην Αιθιοπία

Μήλα Ζαγοράς Πηλίου στην Αιθιοπία

Νέ Κατάκτηση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς

Στην Ελλάδα σήμερα, λόγω της οικονομικής κρίσης που επικρατεί, πολλές είναι οι επιχειρήσεις που στρέφονται στη προσπάθεια εξαγωγής των προϊόντων τους. Ο έχει όμως καταφέρει ήδη μεγάλα επιτεύγματα, εδώ και δεκαετίες στις εξαγωγικές του προσπάθειες σε χώρες της ς και της Μέσης Ανατολής.

Πριν το 1960 ακόμα συζητήθηκε για πρώτη φορά το ζήτημα των εξαγωγών σε χώρες της Μέσης Ανατολής. Πριν το 1980 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συντονισμένη προσπάθεια για εξαγωγή μήλων στη , η οποία όμως λόγω του τος της εποχής και της παρθενικής εμφάνισης του Συνεταιρισμού στις δεν στέφτηκε με επιτυχία, ωστόσο έβαλε τα θεμέλια.

Από το 1980 και έπειτα, που ο Συνεταιρισμός βρίσκεται συνεχώς σε ανοδική πορεία πραγματοποιούνται οι πρώτες στην Ιταλία. Από τη δεκαετία του 1990 τα μήλα Ζαγοράς Πηλίου έχουν βρεθεί σε περιοχές της ς, Δανίας, Ολλανδίας, ς, Ρωσίας αλλά και στη Κύπρο.

Τα τελευταία χρόνια ο Συνεταιρισμός εξάγει σταθερά σε χώρες όπως η Αίγυπτος και το Ισραήλ. Υπάρχει συνεπώς μία γερή βάση εξαγωγικών εμπειριών από τα στελέχη της Οργάνωσης. Σε μια περίοδο λοιπόν που οι εξαγωγές θεωρούνται απαραίτητες για την αύξηση της δραστηριότητας των επιχειρήσεων, ο Συνεταιρισμός βρίσκεται πλέον σε αναζήτηση «εξαγωγικών καινοτομιών».

Η Οργάνωση προσπαθεί να ανοίξει νέους ς για τα μήλα και να αξιοποιήσει την υπάρχουσα τεχνογνωσία εξαγωγής για χώρες που δεν αποτελούν κλασσικό προορισμό για ελληνικά προϊόντα.

Μετά από ένα ταξίδι που διήρκησε περισσότερο από ένα μήνα τα μήλα των Ζαγοριανών βρίσκονται στην Αιθιοπία, κατόπιν άψογης συνεργασίας με τον επίτιμο Δημότη Ζαγοράς και ευεργέτη της Μαγνησίας που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην εν λόγω χώρα, Χαράλαμπο Τσιμά.

Για την Αιθιοπία δεν υπάρχει συμβατική εμπορική μεταφορική διαδρομή από την Ελλάδα. Έτσι τα μήλα φορτώθηκαν σε πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά, έφτασαν Μάλτα και μεταφορτώθηκαν σε άλλο πλοίο. Από τη Μάλτα έφτασαν στο Τζιμπουτί. Από το Τζιμπουτί μετά από 1000 χιλιόμετρα χερσαίας μεταφοράς, τα μήλα με το εμπορικό σήμα ΖΑGORIN παρέλαβε ο κ. Τσιμάς με συνεργάτες του στην Αντίς Αμπέμπα, πρωτεύουσα της Αιθιοπίας.

Ο Συνεταιρισμός θα συνεχίσει και άλλες προσπάθειες για την αύξηση των εξαγωγών και της εμπορικής δυναμικής του στο άμεσο μέλλον.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση