Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Μικροί αρτοποιοί στη Γιορτή Ψωμιού στο Βόλο
Μικροί αρτοποιοί στη Γιορτή Ψωμιού στο Βόλο

Μικροί αρτοποιοί στη Γιορτή Ψωμιού στο Βόλο

Γέμισε παιδικές φωνές σήμερα η παραλία του Βόλου, ενώ και ενήλικες ..τίμησαν τη Γιορτή Ψωμιού που ξεκίνησε με θέμα «Εδώ ζυμώνεται, εδώ ψήνεται! Στηρίζουμε τον φούρνο της γειτονιάς μας» διοργανώνεται στην παραλία του Βόλου (μπροστά από το κτήριο «Παπαστράτος» του Π.Θ και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 14 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα σήμερα μικροί αρτοποιοί με τις λευκές ποδιές τους ζύμωσαν και παρασκεύασαν ψωμί, ενώ οι ενήλικες έφυγαν με αρτοσκευάσματα, τα οποία μοιράζονται δωρεάν.

Ήδη από το πρωί σήμερα δημιουργήθηκαν ουρές Βολιωτών για να προμηθευτούν το ψωμί της ημέρας αλλά και ωραία αρτοσκευάσματα.

Φέτος το Σωματείο Αρτοποιών Μαγνησίας εκτιμά ότι θα περάσουν από το φούρνο που έχει στηθεί στην παραλία της πόλης μπροστά από το κτίριο Παπαστράτος, πάνω από 24.000 άτομα σε σχέση με τα 18.000 πέρυσι, για να προμηθευτούν δωρεάν ψωμί και αρτοσκευάσματα τις ημέρες της γιορτής που ολοκληρώνεται την Κυριακή 14 Οκτωβρίου.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Κώστας Τσουράπας, Μαγνησίας εκτίμησε ότι φέτος η προσέλευση θα είναι μεγαλύτερη σε σχέση με πέρυσι καθώς πολλοί ήταν αυτοί που τον αγκάλιασαν πέρυσι.
Ανέφερε ότι «το περίπτερο λειτουργεί όλες τις ημέρες από τις 09.00-13.00 και 18.00-21.00.
Εδώ εργάζονται αφιλοκερδώς, προσφέροντας τον κόπο και την εργασία τους, αρτοποιοί της περιοχής, μέλη του σωματείου.

Επίσης λειτουργεί βιωματικό εργαστήρι άρτου και αρτοπαρασκευασμάτων για τα παιδιά της τρίτης τάξης των δημοτικών σχολείων της περιοχής, ενώ θα υπάρξουν και δρώμενα για παιδιά.
Σίγουρα δεν θα μπορέσουν να συμμετάσχουν όλα, αλλά ελπίζουμε σε έξη μήνες να οργανώσουμε και πάλι μία γιορτή για να έχουν την ευκαιρία να παρασκευάσουν ψωμί με τα ίδια τους τα χέρια».

«Το ψωμί αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της διατροφής μας. Ετούτο το ψωμί, το φρέσκο που παράγεται στον φούρνο της γειτονιάς, είναι αναγκαίο να προβληθεί».

Η τεχνολογία μπορεί να βοηθά στην παρασκευή του ψωμιού και των αρτοσκευασμάτων αλλά οι καιροί είναι πιο δύσκολοι σε σχέση με το παρελθόν και «εμείς οι αρτοποιοί βάζουμε πλάτη για να προσφέρουμε ότι πιο υγιεινό και ποιητικά άρτιο στον κόσμο» επισήμανε ο κ. Τσουράπας.

Τέλος ανέφερε ότι οι τιμές παραμένουν παγωμένες τα τελευταία 12 χρόνια καθώς οι αρτοποιοί αποφάσισαν να απορροφήσουν τις αυξήσεις σε πρώτες ύλες, ενέργεια και φορολογία.

Η Γιορτή Ψωμιού πραγματοποιείται φέτος για 2η συνεχή χρονιά και όπως αναφέρεται «Ελάτε να ζυμώσουμε, να φουρνίσουμε, να γευτούμε και να μάθουμε τα πάντα για το παραδοσιακό, αυθεντικό ψωμί, τον θεμέλιο λίθο της διατροφής μας , που θα το βρούμε μόνο στον φούρνο της γειτονιάς μας.»

Το πρόγραμμα της Γιορτής Ψωμιού περιλαμβάνει: -Βιωματικό εργαστήρι άρτου και αρτοσκευασμάτων -Δρώμενα για τα παιδιά -Ομαδικές επισκέψεις σχολείων Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τετάρτη 10/1- έως Κυριακή 14/10: 9.00 π.μ.-13.00 και 18.00-21.00.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση