Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Μικρή συμμετοχή στη δράση για τη βιώσιμη κινητικότητα στο Βόλο
Μικρή συμμετοχή στη δράση για τη βιώσιμη κινητικότητα  στο Βόλο

Μικρή συμμετοχή στη δράση για τη βιώσιμη κινητικότητα στο Βόλο

Κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους 

Μόνο ένα   και άτομα με ειδικές ανάγκες συμμετείχαν στη σημερινή  εκδήλωση του Δήμου Βόλου «Ας περπατήσουμε μαζί».

Η  Τροχαία έκλεισε την οδό Ιάσονος στο ύψος της Κ. Καρτάλη και   δημιουργήθηκαν μεγάλα μποτιλιαρίσματα αυτοκινήτων στις κεντρικές αρτηρίες της πόλης .

Στην εκδήλωση αναμενόταν τέσσερα Δημοτικά Σχολεία, αλλά παρουσιάστηκε μόλις ένα, στα παιδιά του οποίου δόθηκαν μπαλόνια   και αφού ενημερώθηκαν από τους εκπαιδευτικούς για τους κανόνες οδικής στη συνέχεια με άτομα με κινητικά προβλήματα, που εμφανίστηκαν με τα καροτσάκια, αντιδημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου ξεκίνησαν την καθιερωμένη πορεία στην οδό Ιάσονος, που ήταν άδεια, λόγω της διακοπής .

Στο χώρο βρισκόταν ένα λεωφορείο του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου με ράμπα για επιβίβαση αμαξιδίων αναπήρων, ένα περιπολικό της Τροχαίας Βόλου, καθώς και ποδήλατα της Δράσης & Ενέργεια – Ποδηλατοδράσεις.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων «Ιππόκαμπος»  Πέτρος Μπέλλος τόνισε ότι μέλη του Συλλόγου πήγαν στην εκδήλωση να τιμήσουν την ημέρα χωρίς και τη συμβολική πορεία που ακολούθησε, για να περάσει το μήνυμα ότι πρέπει ν' αφήσουμε το και να κινηθούμε στο κέντρο της πόλης, με τα πόδια, με ή με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

«Πρέπει να δώσουμε το μήνυμα ότι μπορούμε χωρίς αυτοκίνητο, για μια πόλη που μπορεί και πρέπει να γίνει προσβάσιμη, προς μια κατεύθυνση που ο Βόλου κάνει προσπάθειες και είναι αρωγός ο «Ιππόκαμπος» όπως κάθε χρόνο», τόνισε.

Η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ ατάσσα Μορφογιάννη, δήλωσε ότι η ευθύνη είναι μεγαλύτερη, καθώς ο Δήμος Βόλου ψηφίστηκε σε επίπεδο Ευρώπης για τα προγράμματα βιώσιμης κινητικότητας. “Έχουμε φτιάξει προσβάσιμους δρόμους και προχωράμε σε νέες μελέτες”, ανέφερε και παραδέχτηκε ότι υπάρχει απάθεια στο θέμα της βιώσιμης κινητικότητας από τους πολίτες. “Στόχος μας είναι να νουθετήσουμε τα παιδιά για να κινούμαστε μέσα στην πόλη όπως πρέπει και ελεύθερα”, τόνισε και έκρουσε τον κώδωνα και για τον σεβασμό σε θέσεις στάθμευσης και ράμπες ΑμεΑ, που οι οδηγοί δεν σέβονται και ο Δήμος κάνει τον αστυνόμο στην πόλη.

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου Κων. Καραγιάννης είπε ότι ο Δήμος συμμετέχει ενεργά στη μεγάλη γιορτή της βιώσιμης κινητικότητας με αποκορύφωμα την ημέρα χωρίς αυτοκίνητα που γιορτάζεται σε όλη την Ευρώπη καθώς 2.000 και πλέον Ευρωπαϊκές πόλεις συμμετέχουν για να αποδείξουν ότι παίρνουν ουσιαστικά μέτρα για να απολαμβάνουν οι πολίτες πιο καθαρές πόλεις και με πιο βιώσιμους τρόπους μετακίνησης.

“Πρόκειται για έναν γενικότερο σχεδιασμό του Δήμου Βόλου μέσω της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας με διάφορα έργα που έχουν γίνει και σχεδιάζονται με σκοπό την προσβασιμότητα σε κάθε δρόμο”, είπε.

«Ο Βόλος προσφέρεται και μπορούμε εύκολα να μετακινηθούμε και να έχουμε καλύτερη ποιότητα ζωής, είτε με τα πόδια, είτε με το , είτε  με τα μέσα μεταφοράς. Υπάρχει μια διαρκής καμπάνια ευαισθητοποίησης ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Δεν είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από το ποσοστό βολιωτών που συμμετέχουν αλλά δεν σταματάμε. Κάνουμε καμπάνιες ευαισθητοποίησης, ώστε να καταλάβουν οι πολίτες, ότι με λιγότερα αυτοκίνητα η πόλη θα είναι καλύτερη», επισήμανε ο κ. Καραγιάννης.

Ο Βασίλης Ηλιόπουλος, εθελοντής της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, δήλωσε ότι οι εθελοντές στηρίζουν και αυτή την εκδήλωση για τη βιώσιμη κινητικότητα μαζί με φορείς και συλλόγους για να περάσουν στον κόσμο το μήνυμα ότι μπορούμε να κινούμαστε πεζή  και να αφήσουμε τα αυτοκίνητα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση