Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Μικρή η συμμετοχή πολιτών στην εκδήλωση παρουσίασης του έργου στην Καραμπατζάκη
Μικρή η συμμετοχή πολιτών στην εκδήλωση παρουσίασης του έργου στην Καραμπατζάκη

Μικρή η συμμετοχή πολιτών στην εκδήλωση παρουσίασης του έργου στην Καραμπατζάκη

Δεν κάνει πίσω  η Δημοτική Αρχή για το έργο 
Μικρή ήταν η συμμετοχή του κόσμου, στην εκδήλωση που πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα ο Δήμος Βόλου, για το έργο στις οδούς Καραμπατζάκη και Ζάχου.
Ο εκτελών δημάρχου Θαν. Θεοδώρου, έκανε λόγο για περίεργα πράγματα που συμβαίνουν στην πόλη, επισημαίνοντας ότι «από τους 57 που είχαν έρθει να διαμαρτυρηθούν, οι περισσότεροι δεν ήξεραν το λόγο. Ένας από αυτούς ήταν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μ. Πατσιαντάς μαζί με τον Θ. Κλημόπουλο. Ο κ. Πατσιαντάς που διαμαρτύρονταν τη Δευτέρα, είχε ψηφίσει θετικά στη μεταφύτευση και μονοδρόμηση των οδών Καραμπατζάκη και Ζάχου. Μάλλον είδαν φως και μπήκαν».
Μάλιστα  χαρακτήρισε περίεργη τη στάση της αστυνομίας, καθώς και την του συντονιστή, που όπως είπε «έβγαλε μια χωρίς να δει την ουσία».
Ο κ. Θεοδώρου, ξεκαθάρισε ότι η Δημοτική Αρχή δεν πτοτείται και το έργο θα γίνει, ένα θέμα που έχει ανοίξει δεκαετίες πριν και πρόσθεσε: “Την πρώτη ημέρα εξάντλησα κάθε περιθώριο διαλόγου και μάλιστα μια κυρία νόμιζε ότι θα κλείσουμε τον Κραυσίδωνα. Δεν θα φτιάξουμε προσωπικές αυλές σε κανενός το σπίτι. Καλό θα ήταν να είναι εδώ να ενημερωθούν όσοι αντιδρούν. Άλλη εποχή το 1993 με το περιβόητο Life άλλες εποχές το 2017. Δεν κάνουμε πίσω. Κοιτάμε τους πολλούς και τους κοιτάμε στα μάτια κι όχι τους λίγους. Όσες δυσκολίες κι αν συναντήσουμε θα παλέψουμε. Θα βρούμε το δίκιο μας. Εξαντλούμε κάθε περιθώριο διαλόγου κι είμαστε αποφασισμένοι αυτό το έργο να γίνει».
Όσον αφορά στις εργασίες και στην χρηματοδότηση του έργου, ο κ. Θεοδώρου απάντησε: “Ήμασταν έτοιμοι από τη Δευτέρα να ξεκινήσουμε όλες τις διαδικασίες,  από το δύσκολο κομμάτι. Είναι ένα κομμάτι που μέσα σε πέντε ώρες θα είχαμε τελειώσει, αλλά οι δεν μας το επέτρεψαν. Για τη χρηματοδότηση γίνονται προσπάθειες να εξασφαλιστεί. Η Δ.Α. είναι σε θέση να υλοποιήσει με ίδιους πόρους . Δεν γίνεται από πείσμα το έργο αυτό, είναι κάτι που έχει ανάγκη η πόλη”.
Ο αντιδήμαρχος Θαν. Σταυρίδης, επεσήμανε ότι υπάρχει απόφαση για τον σχεδιασμό με την 734 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου οι δύο δρόμοι γίνονται ήπιας κυκλοφορίας και συγκεκριμένα, η Ζάχου και η Καραμπατζάκη κάθοδος.  «Ο σχεδιασμός προβλέπει 3,5μ. πλάτος οι δύο δρόμοι, ομοιόμορφοι, προβλέπονται ποδηλατόδρομοι και αναβάθμιση του περιβάλλοντος. Αυτό το έργο όταν ολοκληρωθεί θα είναι ζηλευτό από όλους. Οι παρόχθιοι οδοί στις είναι ανεπτυγμένες, όπως ακριβώς σχεδιάζουμε και παρουσιάζουμε στους πολίτες για να έχουν γνώση» ανέφερε.
Όσον αφορά στο λόγο που ξεκίνησαν οι εργασίες από το συγκεκριμένο σημείο, ο αντιδήμαρχος απάντησε ότι «πρέπει να γίνει η διάνοιξη του δρόμους, καθώς με απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου έχει δοθεί ειδικός κωδικός εργασιών για να ανοίξει και να γίνει κάθοδος η Καραμπατζάκη. Είναι ένα  περιβαλλοντικό και κυκλοφοριακό έργο. Η αναβάθμιση του πρασίνου είναι σημαντική. Όταν θα βγαίνει ένα δένδρο θα μπαίνουν πέντε δένδρα. Θα τοποθετηθούν παγκάκια, πράσινο και τα πεζοδρόμια θα διευρυνθούν με ελάχιστο μήκος 1,85 έως 3μ. ενώ στην άκρη θα υπάρχει διάδρομος τυφλών. Οι Μάγνητες Τυφλοί, όταν τους εξηγήσαμε τον σχεδιασμό, ενθουσιάστηκαν».
Την παρουσίαση του σχεδιασμού έκανε ο διευθυντής της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου, Κων. , τονίζοντας- μεταξύ άλλων -ότι έχουν προβλεφθεί όλες οι προδιαγραφές, ενώ σε ερώτηση για τα δένδρα, ο κ. Σταυρίδης ανέφερε ότι θα μεταφυτευτούν στη Δ.Ε. .Ιωνίας στο του Ελικοδρομίου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση