Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Μικρές σε συμμετοχή οι συγκεντρώσεις ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ στην Πλατεία Πανεπιστημίου
Μικρές σε συμμετοχή οι συγκεντρώσεις ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ στην Πλατεία Πανεπιστημίου

Μικρές σε συμμετοχή οι συγκεντρώσεις ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ στην Πλατεία Πανεπιστημίου

Μικρή σε συμμετοχή ήταν οι σημερινές συγκεντρώσεις της και του ΠΑΜΕ στην Πλατεία , ενώ οι εκπρόσωποι  των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα τόνισαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους ώστε το πολυνομοσχέδιο που φέρνει για ψήφιση η και πλήττει περισσότερο την κοινωνία να ανατραπεί.

Ο πρόεδρος του  Ν.Τ. Μαγνησίας της Φιλ. Κωνσταντινίδης δήλωσε: «Εμείς αντιδρούμε και ζητούμε  να μη ψηφιστούν αυτά τα μέτρα που θα δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα  αρχίζοντας από τους μικρούς εργασιακούς χώρους,  με τον περιορισμό δικαιώματος  της απεργίας,  τους πλειστηριασμούς για χρέη στο δημόσιο και στα ταμεία , την εκπαίδευση κ.ά.

Πρόκειται για μέτρα που δεν ξέρουμε πώς θα υλοποιηθούν και τι θα επιφέρουν στη ζωή μας».

Ο ίδιος δήλωσε ανικανοποίητος από τις κινητοποιήσεις  και τη σημερινή συμμετοχή του κόσμου λέγοντας: «Οι κινητοποιήσεις δεν είναι αυτές που θα ανατρέψουν αυτή την πολιτική. Ο κόσμος θεωρεί δεδομένο ότι θα ψηφιστούν τα μέτρα και η ζωή του θα γίνει χειρότερη απ' ό,τι είναι.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Απ. Μούσιος τόνισε: «Οι μνημονιακές πολιτικές συνεχίζονται και τα μέτρα που θα ψηφιστούν θα συνοδεύουν τους εργαζόμενους από το 2019 . Θα κάνουμε μαζί με την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ  ένα κοινό μέτωπο για να ανατραπούν αυτά τα μνημονιακά μέτρα.»

Στο ίδιο μήκος κύματος και η πρόεδρος της Μαρία Γιαννουλή που επισήμανε: «Απεργούμε ενόψει της ψήφισης του ν/σ με τα σκληρά μέτρα που διαμορφώνουν ένα δυσχερές για τους εργαζομένους κι  ένα δυσοίωνο μέλλον για όλους μας.

Το ΠΑΜΕ

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Μαγνησίας Απ. Ριζόπουλος είπε: «Απαιτούμε να πάρουν πίσω το πολυνομοσχέδιο  και να μην ψηφίσουν τίποτα . Φορολογικά,  μισθών,  κατάργηση  της απεργίας θα πλήξουν τα εργατικά στρώματα . Δίνουμε τη μάχη για να καταργηθούν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν  πάρει η και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.»

Ο ίδιος χαρακτήρισε αιτία πολέμου για το ΠΑΜΕ το άρθρο για περιορισμό δικαιώματος στη ν απεργία επισημαίνοντας  ότι αυτό το δικαίωμα το κατάκτησαν με αγώνα και οι εργαζόμενοι. Ο αγώνας θα συνεχιστεί και τις επόμενες  ημέρες  ώστε να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να πάρει τα μέτρα πίσω.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση