Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Μικρά τα ποσοστά εμβολιασμένων στην Π.Υ. Μαγνησίας
Μικρά τα ποσοστά εμβολιασμένων στην Π.Υ. Μαγνησίας

Μικρά τα ποσοστά εμβολιασμένων στην Π.Υ. Μαγνησίας

Υψηλότερα σε Λιμενικό και Αστυνομία

Στενεύουν τα όρια για τους ανεμβολίαστους πολίτες και εργαζόμενους μετά τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένονται εξελίξεις σχετικά με την στάση της κυβέρνησης για τους ανεμβολίαστους στα σώματα ασφαλείας.

Ήδη, τέθηκαν σε αναστολή ς τέσσερα στελέχη που υπηρετούν στο ΝΝΑ και δεν είναι υγειονομικό προσωπικό, ενώ εκτιμάται ότι “θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου” σε όλες τις υπηρεσίες του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ για τα 2.500 περίπου στελέχη που δεν έχουν εμβολιαστεί .

Όσον αφορά στο λιμενικό προσωπικό της Μαγνησίας που αριθμεί πάνω από 110 άτομα, ο  πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών ν. Κυράνης, , ανέφερε ότι περίπου 30 άτομα είναι ,  δηλαδή ένας στους τρεις δεν έχουν εμβολιαστεί.   “Υπάρχει η πρόθεση από κάποιους συναδέλφους να εμβολιαστούν. Βλέπουμε ότι οι εξελίξεις στο κομ των αποφάσεων για αναστολές σε ανεμβολίαστους “τρέχουν” μετά   την επέκταση του μέτρου και στις ειδικές μονάδες στρατού και αναμένουμε τι μέλλει γενέσθαι” είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Μαγνησίας, τα ποσοστά είναι ιδιαίτερα χαμηλά. Ο πρόεδρος της Απόστολος Κουφογιώργος, επισήμανε ότι  στο σύνολο των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Μαγνησίας, μόλις το 39% είναι εμβολιασμένο . Αντιθέτως στην Π.Υ. Βόλου περίπου το 75% είναι εμβολιασμένο και το 25% δεν είναι.  “Σε επίπεδο Νομού από τους μόνιμους και εποχικούς πυροσβέστες σε σύνολο περίπου 414 πυροσβεστών, οι 161 είναι . Όσοι είναι ανεμβολίαστοι διενεργούν ένα rapid test την εβδομάδα το οποίο  δηλώνουν. Στα και το τα ποσοστά των εμβολιασμένων συναδέλφων είναι χαμηλά, ενώ στα πεζοπόρα τμήματα σε σύνολο 65 ατόμων, μόλις οι πέντε είναι εμβολιασμένοι. Υπάρχει φόβος, ωστόσο εγώ προτρέπω τους συναδέλφους να εμβολιαστούν. Σε περίπτωση που το μέτρο των αναστολών επεκταθεί και στα σώματα ασφαλείας τότε η κατάσταση στα πυροσβεστικά κλιμάκια του Νομού, θα είναι δύσκολη” ανέφερε.

Τέλος ικανοποιητικά είναι τα ποσοστά των εμβολιασμένων στις Αστυνομικές υπηρεσίες της Μαγνησίας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας, Αργύρη Διχτά, σε σύνολο άνω 550 αστυνομικών και αξιωματικών που υπηρετούν, το ποσοστό των εμβολιασμένων αγγίζει το 60%, ενώ υπάρχει και ένα ποσοστό 10 – 15% που έχουν νοσήσει.

“Όπως προβλέπεται, οι συνάδελφοι που δεν έχουν εμβολιαστεί πραγματοποιούν ένα rapid test την εβδομάδα. Όπως έχει δηλώσει και η ΠΟΑΣΥ, οι τασσόμαστε κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού. Θεωρώ ότι είναι προσωπική του καθενός, τι θα πράξει” είπε .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση