Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Μηδαμινές οι υπερβάσεις στα PM10 τον Φεβρουάριο στο Βόλο
Μηδαμινές οι υπερβάσεις στα PM10 τον Φεβρουάριο στο Βόλο

Μηδαμινές οι υπερβάσεις στα PM10 τον Φεβρουάριο στο Βόλο

Μηδμινές  είνι οι υπερβάσεις στα PM10, σύμφωνα με στοιχεία του  κινητού σταθμού  καταγραφής της  αέριας ς, που βρίσκεται   στον χώρο της πρώην Δ.

Τα στοιχεία έδωσε στη η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων  και  σύμφωνα με αυτά  ο μέσος όρος των ΡΜ 10 από τις 5 έως και τις 24 Φεβρουαρίου ήταν μόλις 28.3 μικρογραμμάρια/m3 αέρα, όταν το όριο είναι 50.

Συγκεκριμένα από τις 5 έως τις 24 Φεβρουαρίου για τα ΡΜ 10, η χαμηλότερη τιμή καταγράφηκε στη 1 το μεσημέρι της 6ης Φεβρουαρίου και ήταν 7,3 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα.

Η μεγαλύτερη τιμή ήταν 80,1 μικρογραμμάρια και σημειώθηκε στις 22:00 το βράδυ της 11ης Φεβρουαρίου.

Ο μέσος όρος των ΡΜ 10 για αυτές τις ημέρες καταγραφής είναι 28,3 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα, όταν το όριο είναι 50.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο σταθμός δεν καταγράφει τα ΡΜ 2,5, αλλά καταγράφει ρύπους όπως το βενζόλιο, το οξείδιο του αζώτου, διοξείδιο του αζώτου, υδρόθειο κ.;a.

Toν συγκεκριμένο σταθμό  έλαβε η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας από τη ΔΕΥΑ Λάρισας πριν μερικούς μήνες και για κάποιο χρονικό διάστημα ήταν τοποθετημένος στο προαύλιό της.

Σημειώνεται, ότι ο συγκεκριμένος σταθμός αναμένεται να ενταχθεί και αυτός στο Εθνικό Σύστημα Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης, όπου ανήκει και ο σταθμός που είναι εγκατεστημένος στο 1ο Δημοτικό Σχολείο και έτσι θα υπάρχει on line και από τους δύο σταθμούς.

Τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των μετρήσεων για το παραπάνω χρονικό διάστημα έχουν ως ακολούθως: 

Σας επισυνάπτουμε αναλυτικά 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση