Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Μηχάνημα λέιζερ λιθοτριψίας δώρισε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου στο ΑΓΝΒ
Μηχάνημα λέιζερ λιθοτριψίας δώρισε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου στο ΑΓΝΒ

Μηχάνημα λέιζερ λιθοτριψίας δώρισε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου στο ΑΓΝΒ

Το μηχάνημα λέιζερ  λιθοτριψίας που λειτουργεί εδώ και μια εβδομάδα στο Χειρουργείο και χρησιμοποιείται από την  Ουρολογική κλινική του «Αχιλλοπούλειου» , δωρεά του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου, ύψους  60.000 ευρώ, παρουσίασαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου ο διοικητής το Νοσοκομείου Ματθ. Δραμητινός,  ο πρόεδρος της Νικ. Πρίντζος και ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου Αθ. Λιούπης.

Ο κ. Δραμητινός δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά σήμερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Πρίντζο για την μεγάλη και καινοτόμα προσφορά στο Νοσοκομείο Βόλου. Κάποιοι άνθρωποι στηρίζουν τη τους και την καριέρα τους στην δημιουργία κι άλλοι στις καταστροφές. Έχω την τιμή να συνεργάζομαι με ανθρώπους που δημιουργούν κι ο κ. Πρίντζος αποδεικνύει αυτή την προς το Νοσοκομείο. Ένα μηχάνημα λέιζερ λιθοτριψίας- δεν υπάρχει σε άλλο δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα στη Θεσσαλία- και θα αντιμετωπίσει τις ανάγκες που υπάρχουν. Οι ανάγκες του Νοσοκομείου είναι πολλές κι υπάρχουν άνθρωποι που βοηθούν».

Ο ίδιος ενημέρωσε πως  οι δωρεές   στο Νοσοκομείο το τελευταίο εξάμηνο  είναι ύψους 400.000 ευρώ.

Από την πλευρά του ο κ. Πρίντζος είπε: «Είμαστε ικανοποιημένοι τόσο εγώ όσο και το Δ.Σ., οι εργαζόμενοι στην ΕΒΟΛ, και κτηνοτρόφοι που μας δόθηκε η δυνατότητα με τις μικρές οικονομικές δυνατότητες που έχουμε να χορηγήσουμε στο Νοσοκομείο ένα χρήσιμο μηχάνημα.

Πιστεύω ότι με αυτό τον τρόπο υπηρετούμε κι ορισμένες αξίες που υπάρχουν σε παγκόσμιο επίπεδο στον συνεταιρισμό, να βοηθούμε το κοινωνικό σύνολο του τόπου μας.

Είναι προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και  μέχρι τέλος του μήνα ελπίζω να παραδώσουμε και το ένα ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο κι ακόμη ένα ασθενοφόρο στο Κ.Υ. Βελεστίνου»

Ο ίδιος ευχήθηκε στις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα   και ο τόπος  ς η καινούργια χρονιά να είναι καλύτερη. Να μπορέσει η Ελλάδα να βγει στο ξέφωτο και να ζήσουμε σε αυτό τον τόπο.

Κλείνοντας  ο κ. Πρίντζος είπε: «Ευχαριστώ όλους και θα προσπαθήσουμε να είμαστε χρήσιμοι κι ωφέλιμοι. Κάθε χρόνο τον Νοέμβριο αφού βλέπουμε τα οικονομικά στοιχεία κάνουμε την προσπάθεια να βοηθήσουμε από τα κέρδη τον αγροτικό κόσμο σε προϊόντα που δεν πήγαν καλά. Σε δωρεές το 2016 διαθέσαμε 500.000 ευρώ ίσως το μεγαλύτερο ποσό που έχουμε διαθέσει.

Τέλος ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου Αθ. Λιούπης μιλώντας για το μηχάνημα λέιζερ λιθοτριψίας  σημείωσε πως αρκετοί συμπολίτες μας δεν χρειάστηκε να κάνουν πολυδάπανα ταξίδια. Ήδη έχει χρησιμοποιηθεί κι έχει εξυπηρετήσειε οκτώ άτομα.

Μιλώντας για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου είπε ότι  αποτελεί το μοντέλο ανάπτυξης που έχει ανάγκη η κοινωνία και πρόσθεσε: «Εργάζονται ομαδικά, με χρηστή κι ικανή διοίκηση που παράγει κέρδη και τα επενδύει και βλέπουμε θέσεις εργασίας, παρεμβάσεις στον αγροτικό τομέα. Βοηθά την τοπική κοινωνία.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση