Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Μιχ. Μιτζικός: Επείγει η αποκατάσταση ζημιών στο φράγμα Παναγιώτικο
Μιχ. Μιτζικός: Επείγει η αποκατάσταση ζημιών στο φράγμα Παναγιώτικο

Μιχ. Μιτζικός: Επείγει η αποκατάσταση ζημιών στο φράγμα Παναγιώτικο

Έχει ξεπεράσει τα όρια αντοχών του το φράγμα Παναγιώτικο για την κατασκευή του οποίου δαπανήθηκαν πολλά εκατομμύρια και έκτοτε είχε εγκαταλειφθεί. Η παρούσα δημοτική αρχή Νοτίου Πηλίου πραγματοποίησε αυτοψία σήμερα το μεσημέρι για να δουν οι βουλευτές που συμμετείχαν ιδίοις όμμασι το έντονο πρόβλημα.

Στην αυτοψία  συμμετείχαν -μεταξύ άλλων -οι βουλευτές Κώστας Μαραβέγιας, Αθανάσιος Λιούπης και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και Κατερίνα .

Το φράγμα έχει υποστεί ρήγμα στο στεφάνι του υ με τις απώλειες νερού να υπολογίζονται σε περίπου 300 m3/ ώρα.

Ο δήμαρχος Ν. Πηλίου τόνισε ότι αναμένει συγκροτημένες απαντήσεις από την πολιτεία και πρόσθεσε: «Με την των πολιτών δεν παίζουμε. Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που έχει κληρονομήσει ο Δήμος και χρειαζόμαστε τη στήριξη και τη συμπαράσταση της πολιτείας».

Ο ίδιος έχει ζητήσει να δει τις αρχικές μελέτες που προέβλεπαν τον ορεινό άξονα. «Όταν έχεις ορεινό πλάνο για το νερό μηδενίζεις το κόστος της κατάσβεσης καθώς αυξάνεται η πυρ. Αυτό είναι εφικτό καθώς το προέβλεπε η αρχική μελέτη. Αλλά αυτή τη στιγμή προέχει η αποκατάσταση της ζημίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ν. Πηλίου .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση