Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Μιχ. Χρυσοχοΐδης: Δεν θα ισχύσουν επιπλέον έκτακτα μέτρα στη Μαγνησία
Μιχ. Χρυσοχοΐδης: Δεν θα ισχύσουν επιπλέον έκτακτα μέτρα στη Μαγνησία

Μιχ. Χρυσοχοΐδης: Δεν θα ισχύσουν επιπλέον έκτακτα μέτρα στη Μαγνησία

Στην   η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων δεν είναι η αναμενόμενη, τόνισε κατά τη ν σημερινή επίσκεψή του στον Βόλο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδης, προσθέτοντας πως στόχος να βάλουμε φρένο στην πανδημία. Δίνουμε μια μάχη καθολική, όλη η ελληνική κοινωνία προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον πολύ επώδυνο εχθρό, ο οποίος έχει στοχοποιήσει την ανθρωπότητα και αφαιρεί ανθρώπινες ζωές, ταλαιπωρεί την , την κοινωνία, το αίσθημα των ανθρώπων”.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης έφτασε στο Δημαρχείο Βόλου, νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα, είχε μια κατ ιδίαν συζήτηση με τον δήμαρχο Βόλου Α. Μπέο, ενώ αμέσως μετά πραγματοποίησε σύσκεψη κεκλεισμένων των θυρών με την συμμετοχή του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και της αεριφερειάρχη ς Δωροθέας Κολυνδρίνητων δημάρχων Αλμυρού, Ρήγα Φεραίου και Νοτίου Πηλίου Ευ. Χατζηκυριάκου, Δημ. Νασίκα και Μιχ. Μιτζικού και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου ιώργου Μουλά, του διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου  Ιωάννη  Ντόκου, ενώ από πλευράς ΕΛΑΣ μετείχαν ο γενικός περιφερειακός διευθυντής Θεσσαλίας ταξίαρχος Αστέριος Μαρτζιώκας, ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας Μιλτ. Αλεξάκης, ο υποδιευθυντής Δ.Α Μ. Αθανάσιος Καλαμπόκας και ο Β΄ υποδιευθυντής Δ.Α Μ. . Ντιζές.

Ο υπουργός δήλωσεΔίνουμε μια μάχη καθολική την οποία θα κερδίσουμε και θα νικήσουμε διότι ο καθένας από εμάς έχει αντιληφθεί την ατομική του ευθύνη, έχει αντιληφθεί πόσο σημαντικό είναι να μένουμε στο σπίτι, να μην υπάρχουν συναθροίσεις, γιατί είναι οι φίλοι και οι σύμμαχοι του ιού.
Είμαστε εδώ σήμερα γιατί στη Μαγνησία  η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων δεν είναι η αναμενόμενη, γι΄ αυτό βρίσκομαι σήμερα εδώ για να συζητήσω μαζί σας, με τους εκπροσώπους του λαού του Βόλου και της Μαγνησίας, με τους υγειονομικούς παράγοντες, με την Περιφέρεια, έτσι ώστε όλοι μαζί να κάνουμε μια προσπάθεια, τώρα το Δεκέμβριο ενόψει της ς του lock down και επειδή έχει πάρα πολλές γιορτές, να μην γιορτάσουμε όλοι μαζί όπως συνηθίζουμε, όπως δε γιορτάσαμε το Πάσχα, όπως δε γιορτάσαμε την 25η Μαρτίου και την 28η Οκτωβρίου και δε γιορτάζουμε δυστυχώς όλοι μαζί σαν Έλληνες και σαν χριστιανοί όλες αυτές τις γιορτές που συνηθίζουμε, με πανηγυρικό και ευλαβικό τρόπο, να βρισκόμαστε και να γιορτάζουμε. Αυτή τη φορά λοιπόν, τώρα που έχουμε τον Άγιο Νικόλαο, μεθαύριο τον Άγιο Σπυρίδωνα, αύριο την Αγία Βαρβάρα δεν θα γιορτάσουμε, θα δείξουμε σεβασμό και ευλάβεια, ενσυναίσθηση, αλληλεγγύη στους ανθρώπους που νοσούν, τη μνήμη μας και την τιμή στους ανθρώπους που έφυγαν και έχασαν τη ζωή τους, είναι και πνευματικός ο αγώνας που δίνουμε, γιατί ο αγώνας αυτός περιέχει ενσυναίσθηση, εγκαρτέρηση και αλληλεγγύη.
Θα νικήσουμε λοιπόν, για αυτό είμαι σήμερα εδώ για να πάρουμε αποφάσεις και να τις υλοποιήσουμε. Θα επισκεφτώ και το Μητροπολίτη Δημητριάδρος κ.Ιγνάτιο, προκειμένου να συζητήσω μαζί του με ποιον τρόπο η πνευματική ηγεσία του νομού θα καταβάλει προσπάθεια, ώστε οι γιορτές αυτές να γίνουν στο πλαίσιο των αποφάσεων που έχουν ληφθεί από την και τους λοιμωξιολόγους”.

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Χρυσοχοϊδης υπογράμμισε ότι για την Μαγνησία δεν θα ισχύσουν επιπλέον έκτακτα μέτρα, αλλά αυτά που προβλέπονται για όλη τη χώρα, ενώ για την εκδήλωση για τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου τόνισε θα γίνει με σεβασμό και αποδίδοντας τιμή στη μνήμη του, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που έγινε η αντίστοιχη για τους νεκρούς του υ.

 

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Βόλου, που δώρισε στον υπουργό το βιβλίο της πόλης και ένα αναμνηστικό έμβλημα της Αργούς ζητώντας την συνδρομή του στην προσπάθεια κατασκευής του Μουσείου, λαμβάνοντας τη διαβεβαίωση ότι θα την έχει. Υπογράμμισε την άριστη που υπάρχει μεταξύ Δήμου και Υπουργείου για όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος και στο πλαίσιο αυτό θα συνεχιστεί προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι για την προστασία της Δημόσιας Υγείας από την πανδημία.

Ο κ. Μπέος  αναφέρθηκε στη σημερινή φωτιά που έβαλαν άγνωστοι στη φάτνη που βρίσκεται στον περίβολο του Μητροπολιτικού ναού του Βόλου χαρακτηρίζοντάς της “αλητεία “, μια φωτιά που είναι ντροπή για την πόλη.

Η φάτνη θα κατασκευαστεί ξανά σε χρόνο ρεκόρ. Σύντομα θα έχουμε εξελίξεις με αυτούς τους αλήτες. Ήταν ένα από τα θέματα που συζητήσαμε κατ ιδίαν με τον Υπουργό και μετέφερε εντολές στην ηγεσία της Αστυνομίας. Ήδη ψάχνουν μέσα από κάμερες. Υπάρχουν δύο εκδοχές. Ή το έκανε κάποιος μεθυσμένος ή τοξικομανής ή ήταν μήνυμα για την παρουσία υπουργού. Ό,τι και να είναι δεν επιτρέπεται άλλη δράση αλητών. Θα σταματήσει τελεία και παύλα, τόνισε .

Εν τω μεταξύ, με τέσσερα λεπτά καθυστέρηση έφτασε στη σύσκεψη με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη στο δημαρχείο Βόλου, ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχ.Μιτζικός.

Ο Αχ. Μπέοψσύστησε στον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη τον συνονόματό του , ωστόσο είπε: «Εδώ στον Βόλο υπουργέ, έχουν μία κακή συνήθεια. Να λέμε 11.00 και να έρχονται 11.15. Θέλουν να το παίζουν φίρμες» , προκαλώντας την αντίδραση του κ. Μιτζικού, ο οποίος δικαιολογήθηκε ότι άργησε μόλις 2 λεπτά.

Τέλος ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, σημείωσε ότι τα μέτρα ήδη αποδίδουν και στη Μαγνησία, με το σχετικό δείκτη μεταδοτικότητας να πέφτει στο 0,62, και σε όλη τη Θεσσαλία, όπως φαίνεται και από την πίεση στα Νοσοκομεία και τη μείωση εισαγωγών, αλλά πρέπει να συνεχιστούν.

Συνάντηση με τον μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού

Επίσης ο υπουργός είχε συνάντηση με τον μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιο, με το οποίο συζήτησαν τα τρέχοντα ζητήματα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση