Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Μια βάρκα φάρμακα από το Βόλο για τους πρόσφυγες
Μια βάρκα φάρμακα από το Βόλο για τους πρόσφυγες

Μια βάρκα φάρμακα από το Βόλο για τους πρόσφυγες

Με πόλυτη επιτυχί στέφθηκε η συλλογή φαρμάκων για τους πρόσφυγες, από τους Προσκόπους της Μαγνησίας, στο πλαίσιο της πανελλήνιας δράσης που υλοποιήθηκε από το σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου.

Για όλον το μήνα Οκτώβριο, σε όλες τις προσκοπικές εστίες της Μαγνησίας και σε 6 επιλεγμένα φαρμακεία του συγκεντρώνονταν φάρμακα για να δοθούν στους Γιατρούς του Κόσμου και εν συνεχεία εκείνοι να τα μοιράσουν στα που δέχονται το μεγαλύτερο μέρος της εισροής των προσφύγων και των μεταναστών, αλλά και όπου υπάρχει ανάγκη.

Ακόμη, από τις 27/10 έως 31/10 κάθε απόγευμα στην του Άγιου ικόλαου αλλά και ανήμερα της ς για την 28η Οκτωβρίου μπροστά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στην παραλία, οι Πρόσκοποι της Μαγνησίας υπό τον τίτλο «Μια βάρκα φάρμακα για τους Πρόσφυγες», ένωσαν πανελλαδικά τις προσπάθειες τους, ώστε να γεμίσει συμβολικά μια ναυτοπροσκοπική λέμβος με φάρμακα, που τα παρέδωσαν στα κλιμάκια των Γιατρών του Κόσμου.

Τα φάρμακα καταγράφηκαν, κατηγοριοποιήθηκαν και στη συνεχεία στάλθηκαν στο κεντρικά γραφεία του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων στην Αθήνα, για να αποσταλούν στα σημεία άμεσης ανάγκης.

Οι Πρόσκοποι της Μαγνησίας, ευχαριστούν θερμά τους πολίτες της Μαγνησίας που συνέδραμαν και ανταποκρίθηκαν στην προσπάθεια συλλογής φαρμάκων.

Η κοινωνική προσφορά των Προσκόπων της Μαγνησίας συνεχίζεται αδιάκοπα από το 1914, παραμένοντας πιστοί στην υπόσχεση τους να βοηθούν κάθε άνθρωπο και σε κάθε περίσταση, προσφέροντας ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους.

Το αποτελεί την μεγαλύτερη εθελοντική κίνηση νέων στην Ελλάδα με πάνω από 20000 ενεργά μέλη.

Οι Έλληνες Πρόσκοποι είναι μία εθελοντική κίνηση η οποία εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας και συνεργάζεται με αρκετούς δημόσιους οργανισμούς και άλλες εθελοντικές οργανώσεις.

Τα ανήλικα μέλη, Λυκόπουλα, Πρόσκοποι και Ανιχνευτές αποκτούν γνώσεις και εμπειρίες μέσα από το παιχνίδι και την επαφή με τη , σε βουνό, αέρα και θάλασσα.

Οι ενήλικοι εθελοντές, τα ενήλικα μέλη των Ελλήνων Προσκόπων εκπαιδεύονται για να είναι σε θέση να προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους με συνέπεια και ασφάλεια στους μικρούς και μεγαλύτερους προσκόπους.

proskopoi1

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση