Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Μία πτήση – Αμέτρητες επιλογές στην Κρήτη και την Κεντρική Ελλάδα 
Μία πτήση – Αμέτρητες επιλογές στην Κρήτη και την Κεντρική Ελλάδα 

Μία πτήση – Αμέτρητες επιλογές στην Κρήτη και την Κεντρική Ελλάδα 

Με το σύνθημ «Μί πτήση – Αμέτρητες επιλογές στην Κρήτη και την Κεντρική Ελλάδα» παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης 9 Ιουνίου στον Κρατικό Αερολιμένα Νέας Αγχιάλου από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και τον πρόεδρο της Sky Express  Θεόδωρο Κροκίδα η νέα γραμμή .

Η νέα γραμμή θα ξεκινήσει την Τρίτη 15 Ιουνίου, θα εκτελούνται σε εβδομαδιαία βάση δύο δρομολόγια, ενώ το κόστος του εισιτηρίου θα ξεκινά από 39,30 ευρώ.

Συγκεκριμένα, τα δρομολόγια που θα εκτελούνται είναι: κάθε Τρίτη αναχώρηση από Βόλο 22:40 και άφιξη 00:10 π.μ. στο Ηράκλειο Κρήτης και κάθε Παρασκευή αναχώρηση από Βόλο 10:55 π.μ. και άφιξη 12:15 μ.μ. αντίστοιχα.

Κατά την παρουσίαση της νέας αεροπορικής γραμμής ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου  , σημείωσε τα εξής: «Κυρίες και κύριοι, θα ήθελα να σας καλωσορίσω στο Κρατικό Αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου, το αεροδρόμιο Βόλου στην συντομογραφία στην ΙΑΤΑ, το οποίο δεν είναι μόνο το αεροδρόμιο της Μαγνησίας, αλλά το Αεροδρόμιο της Θεσσαλίας, το Αεροδρόμιο της Κεντρικής Ελλάδας.

Με χαρά το Ε και η Sky Express σήμερα από τον φυσικό χώρο ενός αεροπλάνου και μιας αεροπορικής εταιρείας, παρουσιάζουν τη νέα αεροπορική γραμμή . Μία σύνδεση η οποία μας χαροποιεί ιδιαίτερα και ανοίγει νέους ορίζοντες συνεργασιών αλλά και συνδέσεων.

Από τον περασμένο χειμώνα και παρά τις δυσκολίες στην επιχειρηματικότητα, αλλά και στον σχεδιασμό λόγω της πανδημίας του Covid-19, σε τηλεδιάσκεψη που είχαμε για το θέμα οι αρμόδιοι φορείς με τον γενικό γραμματέα ς Πολιτικής Χρήστο Τριαντόπουλο και τον τότε γενικό γραμματέα Μεταφορών Νίκο Σταθόπουλο, ξεκινήσαμε να συζητάμε και να σχεδιάζουμε την σύνδεση του Αεροδρόμιου μας με άλλα Αεροδρόμια της Ελλάδας. Κάποιοι τότε είχαν βρει το όλο εγχείρημα παρακινδυνευμένο.

Κι όμως, όσοι πιστέψαμε στην ορθότητα του αιτήματός μας προς τα αρμόδια Υπουργεία γνωρίζαμε από την πρώτη ώρα ότι η νέα αυτή σύνδεση με την Κρήτη είναι απολύτως εφικτή για πολλούς και συγκεκριμένους λόγους.

Πέραν του προφανούς το οποίο αφορά στην τουριστική κίνηση και ανταλλαγή τουριστικών ροών μεταξύ της Κεντρικής Ελλάδας και της πασίγνωστης Κρήτης, γνωρίζουμε ότι έχουν δημιουργηθεί επιχειρηματικοί δεσμοί μεταξύ επιχειρήσεων της Κεντρικής Ελλάδας και της Κρήτης.

Παράλληλα, τα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας και Κρήτης φιλοξενούν από αμφότερες περιοχές, αλλά ανακαλύψαμε και πολλούς στρατιωτικούς δεσμούς.

Για εμάς στο Επιμελητήριο Μαγνησίας αποτελεί μονόδρομο να στηρίξουμε και να ανοίξουμε αυτόν τον εναέριο δίαυλο επικοινωνίας που σίγουρα θα δώσει νέες βάσεις συνεργασίας, τόσο με το Επιμελητήριο Ηρακλείου, αλλά και με όλα τα Επιμελητήρια Κρήτης, με τα οποία θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε κοινές δράσεις προς όφελος της τοπικής επιχειρηματικότητας και των επιχειρήσεων που αντιπροσωπεύουμε.

Αποτελεί ευτυχή συγκυρία για μας ότι η ανακοίνωση της νέας αυτής αεροπορικής γραμμής, μας βρίσκει στο τιμόνι τους Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Θεσσαλίας. Θα ήθελα, ως προεδρεύων του Οργάνου να απευθύνω κάλεσμα σε όλα τα Επιμελητήρια της Θεσσαλίας να αγκαλιάσουν αυτή τη νέα προσπάθεια, ώστε πολύ σύντομα να είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε και νέες γραμμές. Εξάλλου όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να δώσουμε τη δύναμη που χρειάζεται να «απογειώσουμε» το Αεροδρόμιό μας.

Θα ήθελα σ' αυτό το σημείο να ευχαριστήσω για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά μας τόσο τον κ. Τριαντόπουλο, ο οποίος βρίσκεται κοντά στους επιχειρηματίες και την επιχειρηματικότητα όλη την δύσκολη περίοδο που βιώνουμε, αλλά φυσικά και τον κ. Κροκίδα, τον πρόεδρο της , οι οποίοι πίστεψαν στο αεροδρόμιο μας και στην περιοχή μας, με τους οποίους θα θέλαμε στο μέλλον να συνεργαστούμε για να καταφέρουμε να έχουμε ευχάριστα νέα, για νέες συνεργασίες και αεροπορικές συνδέσεις.

Φυσικά, θα ήταν παράλειψή μου να μην ευχαριστήσω από καρδιάς την πρόεδρο του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας,  Θέκλα Καμμένου που βρίσκεται πάντα κοντά στις εξελίξεις και δουλεύει μεθοδικά και αθόρυβα για τις δράσεις εξωστρέφειας του Επιμελητηρίου μας και την τουριστική .

Θα ήθελα να σας κάνω μία μικρή παρουσίαση του Αεροδρομίου μας για όσους το γνωρίζετε για πρώτη φορά και να σας παραθέσω κάποια βασικά στοιχεία για την δυναμική αυτού του Αεροδρομίου.

Παρουσίαση: https://prezi.com/view/TT3KgMAp2JbsQp8BHhRF/

Τελειώνοντας θα ήθελα να απευθυνθώ σε όλους εσάς και θα ήθελα να σας προτρέψω να στηρίξετε τη συγκεκριμένη γραμμή, να ενημερώσετε το επιβατικό κοινό ο καθένας από το δικό του μετερίζι, ούτως ώστε το δρομολόγιο Βόλος-Ηράκλειο-Βόλος να συνεχίσει να υπάρχει και πέραν της θερινής περιόδου, να ανθήσει και γιατί όχι να δείξουμε ότι η Κεντρική Ελλάδα και το Αεροδρόμιο Βόλου έχουν δύναμη. Η δύναμη αυτή είμαστε όλοι εμείς».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση