Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Μέτρα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας για την αποφυγή τροχαίων
Μέτρα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας για την αποφυγή τροχαίων

Μέτρα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας για την αποφυγή τροχαίων

Ειδικό σχέδιο τροχονομικής αστυνόμευσης υλοποιεί η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας και της Πρωτομαγιάς, με βάση τον σχεδιασμό του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με την καθημερινή αστυνομική παρουσία, τόσο στο της πόλης, όσο και σε επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου του νομού, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή Μαγνησίας Βασίλη Καραϊσκο.

Σκοπός της συγκεκριμένης δραστηριότητας είναι η αποφυγή πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, ενώ σε αυτό το πλαίσιο, ενώ παράλληλα πέραν από τις δράσεις της εμφανούς αστυνόμευσης, εκδηλώνονται ειδικές αστυνομικές δράσεις και διενεργούνται συστηματικοί αστυνομικοί έλεγχοι, τόσο στον τομέα της γενικής αστυνόμευσης όσο και στον τομέα της δημόσιας ασφάλειας, με στόχο την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας.

Ο κ. Καραϊσκος εφιστά την προσοχή στους οδηγούς να είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση, να μην έχουν καταναλώσει αλκοόλ, να είναι ήρεμοι, τα παιδιά να βρίσκονται σε ειδικά καθίσματα, όλοι να φοράνε ζώνες ασφαλείας, να τηρούν τα όρια ταχύτητας, να μην πραγματοποιούν αντικανονικά προσπεράσματα, να τηρούν την προτεραιότητα, να μην ξεκινούν να ταξιδέψουν εάν νιώθουν κουρασμένοι και οι δικυκλιστές να φοράνε πάντα κράνος.

Εάν τηρηθούν τα παραπάνω μέτρα σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί με ασφάλεια, ενώ επισήμανε πως πολλές φορές παρατηρεί οδηγοί που αντιλαμβάνονται αστυνομική παρουσία στο δρόμο “παίζουν τα φώτα” στον οδηγό του άλλου ρεύματος, κάτι που είναι παράνομο, επιδεικνύοντας αλληλεγγύη, κάτι που δεν το κάνουν γενικότερα.

Η Τροχαία σύμφωνα με τον διευθυντή δεν επιθυμεί να βεβαιώσει παραβάσεις, αλλά στόχος είναι την Μεγάλη Εβδομάδα να υπάρξει ομαλή κυκλοφορία στο κέντρο του Βόλου, έτσι ώστε και οι πολίτες να εξυπηρετούνται, αλλά και η αγορά να δουλέψει καλά, χωρίς να παρατηρηθούν μποτιλιαρίσματα.

“Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε, να μην παρκάρουμε όπου μας βολεύει για να εξυπηρετήσουμε την ανάγκη μας, κλείνοντας τη και την Ιάσονος, αλλά να δείξουμε υπεύθυνη συμπεριφορά, γιατί ο είναι βοηθός στην ομαλή κυκλοφορία, δεν είναι αυτός που θα μας τιμωρήσει. Πρέπει να καταρριφθούν κάποιοι μύθοι, αφού τη ζώνη ασφαλείας τη φοράμε και μέσα στην πόλη, γιατί θα μας γλιτώσει από κάποιον πιθανό τραυματισμό” επισήμανε χαρακτηριστικά.

Ο διευθυντής υπογραμμίζει ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν γερανοί για να σηκώσουν οχήματα, αλλά όσοι δεν συμμορφωθούν θα τους βεβαιωθούν παραβάσεις.

Για δεύτερη χρονιά έχουν τοποθετηθεί σε επίκαιρα σημεία από την Τροχαία κώνοι, αποτρέποντας με αυτόν τον τρόπο την παράνομη ολιγόλεπτη στάθμευση.

Καταλήγοντας ο κ. Καραϊσκος σημειώνει πως οι και οι άνδρες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας εύχονται Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλους του πολίτες του νομού.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση