Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Μέτρα μείωσης ενοικίων και για τον μήνα Μάιο
Μέτρα μείωσης ενοικίων και για τον μήνα Μάιο

Μέτρα μείωσης ενοικίων και για τον μήνα Μάιο

 

Παρατείνονται και για τον Μάιο τα μέτρα μείωσης των ενοικίων για και εργαζομέ που υπόκεινται σε . Οι σχετικές ρυθμίσεις προβλέπουν πλήρη απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής ενοικίων για τις για τις οποίες ισχύουν , καθώς και μείωση ενοικίου κατά 40% για την κύρια κατοικία εργαζομένων σε αναστολή εργασίας, καθώς και για τη φοιτητική κατοικία των εξαρτώμενων μελών τους.

Ο γενικός γραμματέας ς Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, Χρήστος Τριαντόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Συνεχίζεται και για τον μήνα Μάιο η ρύθμιση που προβλέπει πλήρη απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής ενοικίου για τις επιχειρήσεις στις οποίες εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα. Άμεσα ωφελούμενοι είναι το λιανεμπόριο, οι , οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του πολιτισμού, του αθλητισμού, του τουρισμού, των μεταφορών και λοιπές επιχειρήσεις στις οποίες επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα.

Η καταβολή μειωμένου ενοικίου κατά 40% ισχύει μόνο για την κύρια κατοικία των εργαζόμενων που τίθενται σε αναστολή εργασίας τον μήνα Μάιο, καθώς και για τη φοιτητική κατοικία των εξαρτώμενων μελών αυτών.

Τέλος, επίκειται η δημοσίευση ΚΥΑ των Υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων που θα παρέχει τη δυνατότητα σε όσες επιχειρήσεις δεν υπέβαλαν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εντός της προβλεπόμενης ς, αλλά δήλωσαν εγκαίρως τα στοιχεία τους στην εφαρμογή «Τα Έσοδά μου» της “myBusinessSupport” της , να υποβάλουν αίτηση ένταξης στον έβδομο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Έτσι, διευκολύνονται οι επιχειρήσεις που εκ παραδρομής δεν υπέβαλαν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση