Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Μέτρα μείωσης ενοικίων και για τον μήνα Μάιο
Μέτρα μείωσης ενοικίων και για τον μήνα Μάιο

Μέτρα μείωσης ενοικίων και για τον μήνα Μάιο

 

Παρατείνονται και για τον Μάιο τα μείωσης των ενοικίων για επιχειρήσεις και εργαζομένους που υπόκεινται σε . Οι σχετικές ρυθμίσεις προβλέπουν πλήρη απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής ενοικίων για τις επιχειρήσεις για τις οποίες ισχύουν , καθώς και μείωση ενοικίου κατά 40% για την κύρια κατοικία εργαζομένων σε εργασίας, καθώς και για τη φοιτητική κατοικία των εξαρτώμενων μελών τους.

Ο γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, Χρήστος Τριαντόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Συνεχίζεται και για τον μήνα Μάιο η ρύθμιση που προβλέπει πλήρη απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής ενοικίου για τις επιχειρήσεις στις οποίες εφαρμόζονται . Άμεσα ωφελούμενοι είναι το λιανεμπόριο, οι , οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του πολιτισμού, του αθλητισμού, του τουρισμού, των μεταφορών και λοιπές επιχειρήσεις στις οποίες επιβάλλονται περιοριστικά .

Η καταβολή μειωμένου ενοικίου κατά 40% ισχύει μόνο για την κύρια κατοικία των εργαζόμενων που τίθενται σε εργασίας τον μήνα Μάιο, καθώς και για τη φοιτητική κατοικία των εξαρτώμενων μελών αυτών.

Τέλος, επίκειται η δημοσίευση ΚΥΑ των Υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων που θα παρέχει τη δυνατότητα σε όσες επιχειρήσεις δεν υπέβαλαν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, αλλά δήλωσαν εγκαίρως τα στοιχεία τους στην εφαρμογή «Τα Έσοδά μου» της “myBusinessSupport” της , να υποβάλουν αίτηση ένταξης στον έβδομο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Έτσι, διευκολύνονται οι επιχειρήσεις που εκ παραδρομής δεν υπέβαλαν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τους πρέσβεις τίμησε ο Δήμος Σκιάθου #ΔήμοςΣκιάθου - https://t.co/qPYPTcJlRm -

  • Διακοπή κυκλοφορίας στις Λεωφόρους Αθηνών και Λαρίσης λόγω ασφαλτόστρωσης  - https://t.co/loOkxQ6TAb… -

  • #διακομιδή 55χρονου από την Σκόπελο στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/Tp42jboffZ -

"Αλιεύοντας" την είδηση