Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Μέτρα μείωσης ενοικίων και για τον μήνα Μάιο
Μέτρα μείωσης ενοικίων και για τον μήνα Μάιο

Μέτρα μείωσης ενοικίων και για τον μήνα Μάιο

 

Παρατείνονται και για τον Μάιο τα μέτρα μείωσης των ενοικίων για και εργαζομένους που υπόκεινται σε . Οι σχετικές ρυθμίσεις προβλέπουν πλήρη απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής ενοικίων για τις για τις οποίες ισχύουν , καθώς και μείωση ενοικίου κατά 40% για την κύρια κατοικία εργαζομένων σε εργασίας, καθώς και για τη φοιτητική κατοικία των εξαρτώμενων μελών τους.

Ο Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, , δήλωσε σχετικά: «Συνεχίζεται και για τον μήνα Μάιο η ρύθμιση που προβλέπει πλήρη απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής ενοικίου για τις στις οποίες εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα. Άμεσα ωφελούμενοι είναι το , οι , οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του πολιτισμού, του αθλητισμού, του τουρισμού, των μεταφορών και λοιπές επιχειρήσεις στις οποίες επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα.

Η καταβολή μειωμένου ενοικίου κατά 40% ισχύει μόνο για την κύρια κατοικία των εργαζόμενων που τίθενται σε εργασίας τον μήνα Μάιο, καθώς και για τη φοιτητική κατοικία των εξαρτώμενων μελών αυτών.

Τέλος, επίκειται η δημοσίευση ΚΥΑ των Υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων που θα παρέχει τη δυνατότητα σε όσες επιχειρήσεις δεν υπέβαλαν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, αλλά δήλωσαν εγκαίρως τα στοιχεία τους στην εφαρμογή «Τα Έσοδά μου» της “myBusinessSupport” της ΑΑΔΕ, να υποβάλουν αίτηση ένταξης στον έβδομο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Έτσι, διευκολύνονται οι επιχειρήσεις που εκ παραδρομής δεν υπέβαλαν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα στην Σκιάθο - https://t.co/aJaipS28cP -

  • Φωτιά σε ξερά χόρτα στη Ν. Αγχίαλο - https://t.co/Z6PorxbzTF -

  • Κορωναϊός: Το «αποτύπωμα» του Πάσχα – Πού παρατηρείται έξαρση κρουσμάτων - https://t.co/k4Ez2xLASp -

"Αλιεύοντας" την είδηση