Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Νέα κατάσχεση 580.000€ από λογαριασμούς της ΔΕΥΑΜΒ από την ΕΡΓΗΛ
Νέα κατάσχεση 580.000€ από λογαριασμούς της ΔΕΥΑΜΒ από την ΕΡΓΗΛ

Νέα κατάσχεση 580.000€ από λογαριασμούς της ΔΕΥΑΜΒ από την ΕΡΓΗΛ

Απόφαση για το κλείσιμο όλων των λογαριασμών που διατηρεί η ΔΕΥΑΜΒ στη EUROBANK, πλην αυτού της μισθοδοσίας, έλαβε σήμερα το Δ.Σ. της επιχείρησης, κατηγορώντας την για παραβίαση δικαστικής απόφασης, αφού μόλις στις 30 Απριλίου είχε εκδοθεί η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών για την προσωρινή διαταγή αναστολής επί των διαταγών πληρωμής, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το μεσημέρι η ΕΡΓΗΛ προχώρησε σε νέα κατάσχεση αυτή τη φορά 580.000€ από τους λογαριασμούς της επιχείρησης!

Στην σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. παραβρέθηκε και ο δήμαρχος , ο οποίος έκανε λόγο για μία «τυχοδιωκτική επιδρομή στα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ» και ανέφερε πως γεννώνται για τον ίδιο πολλά ερωτηματικά «προς όλες τις κατευθύνσεις» και πως «αίρεται η εμπιστοσύνη μου προς όλες τις κατευθύνσεις, είτε δικαστικούς λειτουργούς, είτε νομικούς είτε υπηρεσιακούς παράγοντες».

«Για μένα ήταν όλοι στο κόλπο, με πρώτο τον δικαστή», είπε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας πως επρόκειτο για «τυχοδιώκτες και ένα σύστημα συναλλαγής».

Ο κ. Μπέος, στράφηκε και κατά της τράπεζας προαναγγέλλοντας «ραγδαίες εξελίξεις μετά τις εκλογές».

Η απόφαση για το κλείσιμο των λογαριασμών ελήφθη ομόφωνα, ενώ η Οικονομική υπηρεσία θα εξετάσει με ποιους τρόπους μπορούν να διαφυλαχθούν τα ταμειακά .

Από τη ΔΕΥΑΜΒ, πάντως, υπάρχει η διαβεβαίωση ότι έχουν ληφθεί για τη διασφάλιση των ηλεκτρονικών συναλλαγών των πολιτών με την Επιχείρηση και ότι οι ηλεκτρονικές πληρωμές θα συνεχίσουν κανονικά, χωρίς προβλήματα.

Η απώλεια των 480.000 ευρώ

Στις 19 Απριλίου, η ΕΡΓΗΛ, επιχείρησε να δεσμεύσει ποσό 1.4 εκατ. ευρώ από λογαριασμούς της ΔΕΥΑΜΒ.

Η νομική υπηρεσία της Επιχείρησης, πέτυχε να εκδικαστεί τη Μ. Πέμπτη στο Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση προσωρινής αναστολής εκτέλεσης, κερδίζοντας το , η απόφαση του οποίου δημοσιεύτηκε στις 30 Απριλίου.

Η απόφαση προέβλεπε την αναστολή της εκτέλεσης πληρωμής για όλους τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΜΒ, ενώ για τρεις συγκεκριμένους, που ήταν μηδενικοί, προβλεπόταν η αποδέσμευση χρημάτων που είχαν τυχόν δεσμευτεί και η επιστροφή τους στη ΔΕΥΑΜΒ.

«Εκτός» της ρύθμισης αυτής, όμως, είχε μείνει ο συγκεκριμένος λογαριασμός, ο οποίος περιείχε το ποσό των 480.000 ευρώ.

Ακολούθησε μέσα σε ένα 24ωρο από την κοινοποίηση της απόφασης, πρόσθετη παρέμβαση από τη ΔΕΥΑΜΒ για τον τραπεζικό λογαριασμό που περιείχε τις 480.000 ευρώ, ωστόσο, η πρόεδρος του δικαστηρίου την απέρριψε, αν και υπήρχε προσωρινό δεδικασμένο.

Η Eurobank, παρά την αναστολή εκτέλεσης, έκανε δήλωση τρίτου, παραβιάζοντας τη δικαστική απόφαση.

Η ΔΕΥΑΜΒ είναι διατεθειμένη να καταθέσει και κατά της συγκεκριμένης τράπεζας και κατά όλων των εμπλεκομένων.

Σημειώνεται ότι ενώ αρχικά είχε οριστεί ρητή δικάσιμος για την κύρια αίτηση αναστολής στις 7 Αυγούστου, ζητήθηκε αίτηση προτίμησης και θα συζητηθεί τελικά στις 14 Ιουνίου, αμέσως μετά τις εκλογές, στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Ζητείται διασφάλιση του λογαριασμού μισθοδοσίας 

Την απορία του για το πόσο είναι εφαρμόσιμο το «κλείσιμο» των λογαριασμών εξέφρασε ο εκπρόσωπος στο Δ.Σ. και πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Βάιος Ζεμπέογλου, ζητώντας απαντήσεις για το αν είναι ακατάσχετος ο λογαριασμός μισθοδοσίας των υπαλλήλων της ΔΕΥΑΜΒ.

Με την αποχώρηση του δημάρχου Βόλου, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων διερωτήθηκε πως ξέφυγε ο λογαριασμός της Eurobank και έγινε η κατάσχεση, ενώ εξέφρασε την απογοήτευσή του, «που ενώ όλοι θριαμβολογούσαμε ότι πετύχαμε την προσωρινή αναστολή των κατασχέσεων, τελικά από την επιχείρηση έχει απομακρυνθεί ένα σημαντικό ποσό από τα αποθεματικά της».

Ακολούθησε έντονος διάλογος με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, και ο Β. Ζεμπέογλου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν ήρθαμε εδώ για να μαλώσουμε. Είμαστε εδώ για να έχουμε μια πλήρη και έγκυρη ενημέρωση . Δεν είμαστε εχθροί ούτε αντίπαλοι απλά έχουμε διαφορετικοί σε ορισμένα σοβαρά και κρίσιμα ζητήματα. Όλο αυτό το διάστημα έχουμε κρατήσει μια σοβαρή και υπεύθυνη στάση με σκοπό την προάσπιση των συμφερόντων της ΔΕΥΑΜΒ και της πόλης».

Ακατάσχετος ο λογαριασμός μισθοδοσίας

Ο νομικός εκπρόσωπος της ΔΕΥΑΜΒ Γιάννης Καραγκιόζος ανέφερε πως είναι ακατάσχετος ο λογαριασμός μισθοδοσίας, ενώ σημείωσε πως την Μεγάλη Πέμπτη δικάστηκε η αίτηση προσωρινής διαταγής.

«Καμία άλλη τράπεζα δεν έκανε δήλωση τρίτου, παρά μόνο η Eurobank. Πρέπει να στραφούμε εναντίον της τράπεζας και κατά παντός υπευθύνου», είπε χαρακτηριστικά.

Μήνυση κατά των εκπροσώπων της ΕΡΓΗΛ και ΕURΟΒΑΝΚ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Βόλου η εργολαβική εταιρεία ΕΡΓΗΛ, η οποία φέσωσε με 12.000.000€ τη ΔΕΥΑΜΒ για έργο που ποτέ δεν ολοκλήρωσε, τώρα προσπαθεί να διασπαθίσει άλλα τόσα λόγω της εγκληματικής αδράνειας που επέδειξαν κατά το παρελθόν οι τότε υπηρεσίες της ΔΕΥΑΜΒ, έχοντας στα χέρια της αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου.

Πρόκειται, όπως αναφέρει ο δήμος, για ένα τεραστίων διαστάσεων σκάνδαλο το οποίο μόνο η νυν δημοτική αρχή ανέδειξε και πολεμά όσο ποτέ, κάτι που δεν έπραξε κανένας άλλος από όσους υποχρεούνταν κατά το πρόσφατο και απώτερο παρελθόν.

Και ενώ η ΕΡΓΗΛ δεν κατάφερε να αρπάξει τα 9.209.772,94€ που προσπάθησε πέρυσι, φέτος από την αρχή του χρόνου προσπαθεί με συνεχείς συντηρητικές και αναγκαστικές κατασχέσεις να υφαρπάξει για δήθεν τόκους ποσό περί το 1.418.518,00€ από τα της ΔΕΥΑΜΒ.

Στις 19.04.2019 επέδωσε νέο κατασχετήριο στις τράπεζες με τις οποίες συνεργάζεται η ΔΕΥΑΜΒ.

Άμεσα μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα η ΔΕΥΑΜΒ και πριν ακόμη της επιδοθεί οποιοδήποτε δικόγραφο κατέθεσε ανακοπές, αναστολής και δίκασε την Μεγάλη Πέμπτη δύο προσωρινές διαταγές στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Ήδη δυνάμει των από 25.04.2019 προσωρινών διαταγών ο Πρόεδρος του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών ανέστειλε την διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης, ωστόσο, σε αντίθεση με όλες τις άλλες τράπεζες, η ΕURΟΒΑΝΚ αυτοβούλως προέβη σε δήλωση τρίτου, ενώ παρέδωσε παρανόμως προς την ΕΡΓΗΛ διαθέσιμα από λογαριασμό που γνώριζε ότι είναι ακατάσχετος και παρά το από 20.04.2019 εξώδικο που της απέστειλε η ΔΕΥΑΜΒ.

Ήδη, σήμερα η ΔΕΥΑΜΒ προβαίνει στην κατάθεση μηνύσεως για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος κατά των νομίμων εκπροσώπων της ΕΡΓΗΛ και της EUROBANK και έπεται η άμεση κατάθεση ς για την επιστροφή όλων των χρημάτων.

“Δηλώνουμε δε απερίφραστα ότι οποιαδήποτε μεθόδευση εις βάρος της ΔΕΥΑΜΒ και του Βολιώτικου λαού θα μας βρίσκει πάντοτε απέναντι και θα συνεχίσουμε πάση δυνάμει να διεκδικούμε μέχρι τελευταίου ευρώ την επιστροφή όλων των χρημάτων που αχρεωστήτως έχει διασπαθίσει η ΕΡΓΗΛ ενώ πλησιάζει και η ώρα που θα λογοδοτήσουν όλοι οι υπεύθυνοι και ενώπιον της Ποινικής Δικαιοσύνης” καταλήγει ο Δήμος Βόλου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση