Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Μεταξύ 22 – 26 Ιουνίου θα ανακοινωθούν οι βαθμοί των Πανελλαδικών
Μεταξύ 22 – 26 Ιουνίου θα ανακοινωθούν οι βαθμοί των Πανελλαδικών

Μεταξύ 22 – 26 Ιουνίου θα ανακοινωθούν οι βαθμοί των Πανελλαδικών

Με τα στυλό στο… φουλ δουλεύουν οι καθηγητές που βαθμολογούν τα γραπτά των υποψηφίων των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων για μία θέση στην .

Εως την Παρασκευή 19 Ιουνίου λήγει ο χρόνος βαθμολόγησης των μαθημάτων και από τη Δευτέρα 22 έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου η αδρεναλίνη των υποψηφίων (και των γονιών τους) θα είναι στα ύψη: είναι η εβδομάδα κατά την οποία θα αναρτηθούν οι βαθμολογίες στα της χς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εγκύκλιο του που εστάλη χθες στα βαθμολογικά κέντρα, η τελική ολοκλήρωση-οριστικό κλείδωμα των βαθμολογιών θα πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 19 Ιουνίου για όλα τα μαθήματα (ήδη χθες ολοκληρώθηκε η βαθμολόγηση των μαθημάτων Γενικής Παιδείας).

Θα ακολουθήσουν οι τεχνικές διαδικασίες ώστε οι βαθμολογίες να αποσταλούν στα της χς, όπου και θα αναρτηθούν. Παράλληλα, την ημέρα της ανάρτησης οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους και στην http://results.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαία ελληνικά. Με βάση τα έως τώρα στοιχεία από τα βαθμολογικά κέντρα, η τάση είναι σαφώς πτωτική σε τέσσερα από τα πέντε επιστημονικά πεδία (πλην του 1ου) λόγω των χειρότερων, σε σχέση με πέρυσι, επιδόσεων σε βασικά μαθήματα, όπως τα Μαθηματικά, η Φυσική και η Βιολογία κατεύθυνσης. Πάντως, θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξουν βάσεις διαφόρων ταχυτήτων, καθώς την πορεία μιας βάσης σε ένα τμήμα ΑΕΙ/ επηρεάζει και ο αριθμός των υποψηφίων που θα δδικήσουν μία θέση στο τμήμα. Ενδεικτικά, οι εκτιμήσεις για τις οικονομικές σχολές κάνουν λόγο για βάσεις στα ίδια επίπεδα με πέρυσι διότι, παρά τις χειρότερες σε σύγκριση με το 2014 επι, φέτος οι θέσεις ψαλιδίστηκαν και λιγότεροι υποψήφιοι επέλεξαν το πεδίο.

Από την άλλη, πτωτικά επηρεάζει τις σχολές της περιφέρειας και των πέντε πεδίων η μείωση των μετεγγραφών στο 10% του αριθμού εισακτέων των κεντρικών ΑΕΙ.

 

πηγή:kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση