Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Μετανάστευση και τρομοκρατία οι μεγαλύτερες προκλήσεις για την Ε.Ε.
Μετανάστευση και  τρομοκρατία οι μεγαλύτερες προκλήσεις για την Ε.Ε.

Μετανάστευση και τρομοκρατία οι μεγαλύτερες προκλήσεις για την Ε.Ε.

Σύμφων με το ερινό τακτικό Ευρωβαρόμετρο

Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε το Εαρινό Τακτικό Ευρωβαρόμετρο για το .

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Ευρωβαρόμετρου, οι Ευρωπαίοι πολίτες θεωρούν τη μετανάστευση και την ως τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΕΕ αυτή τη στιγμή, ενώ εκφράζουν τη στήριξή τους στις πολιτικές προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με τη μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων. Συνολικά ερωτήθηκαν 32 000 άτομα μεταξύ 21 και 31 Μαΐου 2016.

Έκτακτη χρηματοδότηση €11 εκατ. στην Ελλάδα και την

Εν τω μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διέθεσε σήμερα επιπλέον έκτακτη χρηματοδότηση ύψους €11 εκατ. στην Ελλάδα και την μέσω του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας (ΤΕΑ), με σκοπό την ενίσχυση της ικανότητας υποδοχής και καταγραφής στην Ελλάδα και των δραστηριοτήτων εντοπισμού και διάσωσης στη θάλασσα στην Ιταλία. €7,3 εκατ. διατίθενται στην Ελληνική Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης για την ενίσχυση της ικανότητας υποδοχής και των ιατρικών υπηρεσιών στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα νησιά του Αιγαίου.

Το συμπληρωματικό ποσό των €500,000 χορηγείται για τη βελτίωση του δικτύου παροχής ύδρευσης και το στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Σάμο. Με αυτή την επιπλέον χρηματοδότηση, η βοήθεια έκτακτης ανάγκης που διατίθεται για τις δραστηριότητες στην Ελλάδα ανέρχεται σε περίπου €353 από το 2015 και μετά.

Αυτή η έκτακτη χρηματοδότηση προστίθεται στα €509 εκατ. που έχουν ήδη διατεθεί στην Ελλάδα μέσω των εθνικών προγραμμάτων για την περίοδο 2014-2020 ( €294.5 εκατ. από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ενσωμάτωσης (ΤΑΜΕ) και €214.7 εκατ. από το ΤΕΑ).

€ 2.2 εκατ. διατίθενται στην ιταλική ακτοφυλακή για την ενίσχυση των δραστηριοτήτων έρευνας και διάσωσης στη θάλασσα.

Ειδικότερα, η χρηματοδότηση θα υποστηρίξει την παροχή τροφίμων για τους διασωθέντες μετανάστες και θα συμβάλει στο κόστος χρηματοδότησης του προσωπικού που εργάζεται στις θαλάσσιες δομές και στα επιχειρησιακά κέντρα συντονισμού.

Επιπλέον, €1 εκατ. διατίθεται στο ιταλικό ναυτικό για τη στήριξη της ς εξοπλισμού και προστατευτικής ένδυσης, προκειμένου να προβαίνει με στον ιατρικό έλεγχο των μεταναστών μετά τη διάσωση τους στη θάλασσα.

Τα μέτρα αυτά αυξάνουν σε € 24.5 εκατ. το σύνολο της βοήθειας έκτακτης ανάγκης που χορηγήθηκε από την Επιτροπή μέσω των ΤΑΜΕ και ΤΕΑ από το 2015 για τη στήριξη των ιταλικών αρχών, καθώς και των διεθνών οργανισμών που δραστηριοποιούνται στην Ιταλία.

Η χρηματοδότηση αυτή προστίθεται στα €592.6 εκατ. που έχουν ήδη διατεθεί στην Ιταλία μέσω των εθνικών προγραμμάτων για την περίοδο 2014-2020 (€ 347.7 εκατ. από το ΤΑΜΕ και € 244.9 εκατ. από το ΤΕΑ).

"Αλιεύοντας" την είδηση