Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΥΓΕΙΑ / Μετάλλαξη «Δέλτα»: Οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν όπως οι ανεμβολίαστοι
Μετάλλαξη «Δέλτα»: Οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν όπως οι ανεμβολίαστοι

Μετάλλαξη «Δέλτα»: Οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν όπως οι ανεμβολίαστοι

Ο εμβολιασμός δεν επηρεάζει τη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης «Δέλτα», αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωσή του το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS). Τα πρώτα στοιχεία που αναλύθηκαν σχετικά με το που μεταφέρουν εμβολιασμένοι οι οποίοι προσβλήθηκαν από τη δείχνουν ότι είναι ακριβώς ίδιο με αυτό των ανεμβολίαστων. Αυτό, τονίζουν οι Βρετανοί υγειονομικοί, επηρεάζει το πόσο μεταδοτικοί είναι και οι εμβολιασμένοι φορείς της COVID.

Πρόκειται για μια διαπίστωση που επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των (CDC) πριν από λίγες ημέρες ότι και οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν την COVID, και έτσι επανήλθε η υποχρέωση χρήσης μάσκας και από τους εμβολιασμένους σε κλειστούς χώρους. Σε μια άλλη εξέλιξη, το ειδησεογραφικό δίκτυο CNN απέλυσε τρεις δημοσιογράφους που προσήλθαν στην εργασία τους χωρίς να έχουν εμβολιαστεί. Για το συμβάν ενημέρωσε το προσωπικό ο πρόεδρος του ομίλου Τζεφ Ζούκερ, επαναλαμβάνοντας ότι ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός για όσους εργάζονται σε ή έρχονται σε επαφή με άλλα μέλη του προσωπικού. «Είμαι σαφής. Εχουμε μηδενική ανοχή σε αυτό το θέμα», σημείωσε.

Την ίδια στιγμή, σημαντική βελτίωση των επιδημιολογικών δεικτών καταγράφεται στην Αγγλία, με τον δείκτη αναπαραγωγής να έχει μειωθεί στο 0,8-1,1, ενώ μία εβδομάδα νωρίτερα ήταν 1,1-1,4, γεγονός που ενδέχεται να υποδεικνύει ότι έχει παρέλθει η κορύφωση αυτού του πανδημικού κύματος. Ταυτόχρονα μειώνεται σταδιακά ο αριθμός των νέων κρουσμάτων σε Αγγλία, Ουαλλία και Σκοτία, σύμφωνα με τη βρετανική εθνική στατιστική υπηρεσία.

Στο επιστημονικό πεδίο εξακολουθεί η αναζήτηση φαρμάκων που πιθανώς να βελτιώσουν την έκβαση της υγείας ασθενών με COVID. Μετά το ισραηλινό σκεύασμα CD4 που αποδείχθηκε άκρως αποτελεσματικό και ασφαλές κατά την μελέτη φάσης 2 που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα, η βρετανική Solidarity απομόνωσε τρία σκευάσματα που συνταγογραφούνται για άλλες παθήσεις, τα οποία τώρα θα δοκιμαστούν και έναντι της COVID. Αυτά είναι: το αντικαρκινικό imatinib, το αντιελονοσιακό artesunate και το μονοκλωνικό αντίσωμα infliximab κατά των αυτοάνοσων παθήσεων.

Τέλος, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε χθες ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία, επί του παρόντος, που να υποδεικνύουν την αναγκαιότητα χορήγησης επαναληπτικής εμβολιαστικής δόσης, κάτι που ήδη έχουν δρομολογήσει η Γαλλία και η . Ο ΕΜΑ επιμένει ότι δεν μπορεί να καθοριστεί μέχρι στιγμής η διάρκεια της ανοσίας που προσφέρουν οι δύο εμβολιαστικές δόσεις. Επίσης, ο ευρωπαϊκός ρυθμιστικός ανακοίνωσε ότι δεν αποδείχθηκε καμία σχέση μεταξύ της χορήγησης εμβολίων κατά της COVID και της εμφάνισης διαταραχών της εμμήνου ρύσεως.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επιχείρηση απεγκλωβισμού γυναίκας σε τροχαίο στην Άλλη Μεριά #τροχαίοατύχημα - https://t.co/ADCA9vz1Ob -

  • Αθανάσιος Λιούπης: Ιστορικής σπουδαιότητας η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για τους δασικούς χάρτες… - https://t.co/dymifnxedk -

  • Μουσική και Πολιτική: #Χατζιδάκις ο «απολιτίκ(;)» και ο αριστερός #Θεοδωράκης #Θεοδωράκης… - https://t.co/tGIfMuvQLF -

"Αλιεύοντας" την είδηση