Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Μετά το «πράσινο φως» από τη Βουλή η εκταμίευση των δύο δισ.
Μετά το «πράσινο φως» από τη Βουλή η εκταμίευση των δύο δισ.

Μετά το «πράσινο φως» από τη Βουλή η εκταμίευση των δύο δισ.

Χωρίς απόφαση αναμένεται το αυριανό Euroworking group καθώς θα γίνει κυρίως μία αποτίμηση για το που βρίσκονται οι , ενώ το τελικό για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. αναμένεται να το δώσει το προγραμματισμένο EWG της Παρασκευής.

Ωστόσο, για να δώσει το τελικό το EWG θα πρέπει το ελληνικό κοινοβούλιο να έχει περάσει όλες τις νομοθετικές ρυθμίσεις μέχρι την Πέμπτη το βράδυ. «Bασικά αύριο θα πρέπει να έχουν συμφωνηθεί όλα ώστε να γίνει η ψηφοφορία μέχρι την Πέμπτη», λέει ευρωπαίος αξιωματούχος στην «Κ». Σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο από τα ανοιχτά θέματα αυτό που πλέον έχει συμφωνηθεί είναι ο ρόλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ενώ ανοιχτά παραμένουν το θέμα των πλειστηριασμών, των κόκκινων δανείων και την εύρεσης ισοδύναμων για το 23% της ιδιωτικής ς.

Συγκεκριμένα, στο θέμα των πλειστηριασμών σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο οι δύο πλευρές εξετάζουν ένα καινούργιο και μάλλον «περίπλοκο» , στο οποίο περίπου το 55% των νοικοκυριών θα προστατεύεται με τον εξής τρόπο. Το 25% των νοικοκυριών με το χαμηλότερο εισόδημα ή αξία ακινήτου κάτω των 120.00 θα προστατεύονται και μπορεί ακόμα και να έχουν και ένα επίδομα που θα δίνεται προς την εξόφληση του δανείου.

Το υιπο 30% των ακινήτων θα προστατεύεται «μερικώς», αναλόγως με το εισόδημα των ιδιοκτητών και μόνο αν η αξία των ακινήτων δεν ξεπερνά τις 200.000 ευρώ. Στο θέμα των ισοδύναμων για να αντικατασταθεί το 23% στην ιδιωτική , ευρωπαίος αξιωματούχος έλεγε ότι η επιβολή φόρου στα δεν είναι αρκετή και ότι αναμένεται η ελληνική πλευρά να παρουσιάσει περαιτέρω μικρότερους φόρους που θα καλύψουν την απόσταση. Στο θέμα των κόκκινων δανείων υπάρχουν μία σειρά από θέματα που είναι ανοιχτά, αλλά υπάρχει αισιοδοξία ότι θα βρεθεί η λύση άμεσα.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση