Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Μέσω της Εθνικής η Κάρτα Αλληλεγγύης σε 150.000 οικογένειες
Μέσω της Εθνικής η Κάρτα Αλληλεγγύης σε 150.000 οικογένειες

Μέσω της Εθνικής η Κάρτα Αλληλεγγύης σε 150.000 οικογένειες

ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΖΩΡΤΖΗ

Ως ένα εξαιρετικά δυναμικό και αποτελεσματικό εργαλείο τόνωσης της οικονομίας, μπορεί να λειτουργήσει η του υπουργείου Εργασίας, τον σχεδιασμό, την υλικοτεχνική υποδομή και και το κόστος για την έκδοση και χορήγησή της, ανέλαβε η Τράπεζα (ΕΤΕ).

Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Καρτών και Καταναλωτικών Δανείων της ΕΤΕ κ. Γεώργιος Χαντζανδρέου, επισημαίνει ότι πέραν του ανθρωπιστικού στόχου, «η αποτελεί και αναπτυξιακό μέτρο, με δεδομένο ότι τα χρήματα του προγράμματος, διοχετεύονται άμεσα στην αγορά». Οπως εξηγεί «άτομα με χαμηλό εισόδημα, θα χρησιμοποιούν τη προκειμένου να ικανοποιήσουν τις άμεσες και ανελαστικές δαπάνες επιβίωσης όπως η διατροφή». Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Καρτών της ΕΤΕ, παραπέμπει στο αντίστοιχο πρόγραμμα αλληλεγγύης «SNAP» (Supplemental Nutrition Assistance Program) των και σημειώνει ότι «πρόκειται για το σημαντικότερο ομοσπονδιακό πρόγραμμα διατροφικής υποστήριξης και τόνωσης της επισιτιστικής ανασφάλειας μετά το επίδομα ανεργίας.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος λαμβάνουν μια «Kάρτα Πληρωμών» (EBTC – Electronic Benefits Transfer Card) όπως ακριβώς και η «Κάρτα Αλληλεγγύης» του υπουργείου Εργασίας, η οποία είναι φορτισμένη, δηλαδή «προπληρωμένη» με το αντίστοιχο μηνιαίο επίδομα. Τα μέλη μπορούν να χρησιμοποιήσουν την κάρτα αποκλειστικά για αγορές τροφίμων σε περισσότερους από 250.000 εξουσιοδοτημένους εμπόρους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Περισσότερο από το 80% των παροχών ξοδεύονται σε σούπερ μάρκετ. Οι νόμιμοι κάτοχοι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν την κάρτα για αλκοολούχων ποτών, τσιγάρων, συμπληρωμάτων διατροφής, βιταμινών, κ.λπ.

Η «Κάρτα Αλληλεγγύης», είναι ένας σύγχρονος και ασφαλής τρόπος διενέργειας αγορών από τους δικαιούχους του επιδόματος. Είναι ονομαστική και έχει τη μορφή προπληρωμένης κάρτας με τεχνολογία chip and pin. Η κάρτα θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για αγορές τροφίμων σε πάνω από 5.000 καταστήματα, σε όλη την Ελλάδα, τα οποία διαθέτουν τερματικές συσκευές αποδοχής καρτών όλων των τραπεζών (pos).

Η «Κάρτα Αλληλεγγύης», οι αιτήσεις για τη χορήγηση της οποίας από τους δικαιούχους λήγει στις 20 Μαΐου, είναι όπως σημειώνει ο κ. Χαντζανδρέου χορηγία της Εθνικής Τράπεζας και προορίζεται, σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, να χορηγηθεί σε 150.000 οικογένειες για τη διενέργεια αγορών από καταστήματα εμπορίας τροφίμων, στο πλαίσιο του νόμου για την αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής κρίσης.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση