Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Μέσα Οκτωβρίου επιστρέφουν οι επικεφαλής των θεσμών
Μέσα Οκτωβρίου επιστρέφουν οι επικεφαλής των θεσμών

Μέσα Οκτωβρίου επιστρέφουν οι επικεφαλής των θεσμών

Η πορεία εφαρμογής του προγράμματος μετά τις καλοκαιρινές διακοπές και ενόψει του άτυπου στο Ταλίν της ς, στις 15 Σεπτεμβρίου, βρέθηκε στο επίκεντρο της αποψινής ς του EuroWorking Group.

Σχετικά με την τρίτη αξιολόγηση, τα τεχνικά κλιμάκια αναμένεται να επιστρέψουν στην την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ οι επικεφαλής της αποστολής των θεσμών περί τα μέσα Οκτωβρίου. Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, η τρίτη αξιολόγηση θα περιλαμβάνει 95 τα περισσότερα από τα οποία αφορούν την εφαρμογή των ήδη ψηφισμένων μεταρρυθμίσεων. Παράλληλα, το ΕWG τελεί εν αναμονή της απόφασης για τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ και τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς ιδιώτες ύψους 800 εκατ. που εκκρεμεί από την προηγούμενη αξιολόγηση, οι εν λόγω πηγές σημείωσαν πως την ερχόμενη εβδομάδα η ελληνική πλευρά αναμένεται να στείλει κάποια επιπλέον στοιχεία σχετικά με τη μέχρι τώρα εκκαθάρισή τους. Σε συνέχεια του ελέγχου των στοιχείων αυτών, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας αναμένεται να εγκρίνει την εκταμίευση της ς.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, και ο αναπληρωτής υπουργός, Γιώργος Χουλιαράκης αναμένεται να έχουν αύριο, Τρίτη, συνάντηση και με τον επίτροπο Οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.

Νωρίτερα, το πρώτο « φως» για την έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία περί υπερβολικού μματος άναψαν μετά τη θετική εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι επιτελείς των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (EFC) που συνεδρίασαν το απόγευμα στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πηγή της Ευρωζώνης, η τελική απόφαση αναμένεται να επικυρωθεί εντός του Σεπτεμβρίου σε επίπεδο πρέσβεων (COREPER).

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση