Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Μέσα Οκτωβρίου επιστρέφουν οι επικεφαλής των θεσμών
Μέσα Οκτωβρίου επιστρέφουν οι επικεφαλής των θεσμών

Μέσα Οκτωβρίου επιστρέφουν οι επικεφαλής των θεσμών

Η πορεία εφαρμογής του προγράμματος μετά τις καλοκαιρινές διακοπές και ενόψει του άτυπου Eurogroup στο Ταλίν της Εσθονίας, στις 15 Σεπτεμβρίου, βρέθηκε στο επίκεντρο της αποψινής συνεδρίασης του EuroWorking Group.

Σχετικά με την τρίτη αξιολόγηση, τα τεχνικά κλιμάκια αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ οι επικεφαλής της αποστολής των θεσμών περί τα μέσα Οκτωβρίου. Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, η θα περιλαμβάνει 95 προαπαιτούμενα τα περισσότερα από τα οποία αφορούν την εφαρμογή των ήδη ψηφισμένων μεταρρυθμίσεων. Παράλληλα, το ΕWG τελεί εν αναμονή της απόφασης για τα στελέχη του και τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την υποδόση για τις ληξιπρόθεσμες του δημοσίου προς ιδιώτες ύψους 800 εκατ. που εκκρεμεί από την προηγούμενη αξιολόγηση, οι εν λόγω πηγές σημείωσαν πως την ερχόμενη εβδομάδα η ελληνική πλευρά αναμένεται να στείλει κάποια επιπλέον στοιχεία σχετικά με τη μέχρι τώρα εκκαθάρισή τους. Σε συνέχεια του ελέγχου των στοιχείων αυτών, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας αναμένεται να εγκρίνει την εκταμίευση της υποδόσης.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, και ο αναπληρωτής υπουργός, Γιώργος Χουλιαράκης αναμένεται να έχουν αύριο, Τρίτη, συνάντηση και με τον επίτροπο Οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.

Νωρίτερα, το πρώτο «πράσινο φως» για την έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος άναψαν μετά τη θετική εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι επιτελείς των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (EFC) που συνεδρίασαν το απόγευμα στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πηγή της Ευρωζώνης, η τελική απόφαση αναμένεται να επικυρωθεί εντός του Σεπτεμβρίου σε επίπεδο πρέσβεων (COREPER).

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση