Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Μέσα Νοεμβρίου η επόμενη διανομή από την Άνωση
Μέσα  Νοεμβρίου η επόμενη διανομή από την Άνωση

Μέσα Νοεμβρίου η επόμενη διανομή από την Άνωση

Ανάστατοι οι εθελοντές ενόψει του νομοσχεδίου

Αρκετοί βρέθηκαν σήμερα στο πάρκινγκ απέναντι από το προκειμένου να προμηθευτούν προϊόντα που είχαν παραγγείλει μέσω της “ς”.

Ωστόσο, οι εθελοντές εκφράζουν φόβους κι ανησυχίες, καθώς πριν μία βδομάδα κατατέθηκε το νέο νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο παραγωγών και τις αγορές που προβλέπει, μεταξύ άλλων, μετατροπή του Κινήματος Χωρίς Μεσάζοντες σε μία επονομαζόμενη αγορά καταναλωτών σαν μια δεύτερη λαϊκή αγορά, που δεν θα είναι ανεξάρτητη κι αυτοοργανωμένη.

Ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ς, ο εθελοντής Δημ. Τσιλογιάννης τόνισε: «Στην ουσία θα υποχρεώσει τις ομάδες από τη μία πλευρά να αποκτήσουν νομική μορφή και από την άλλη να μπουν κάτω από την σκέπη των Δήμων και να αποφασίζουν οι Δήμοι. Το νομοσχέδιο βρίσκεται στις επιτροπές και σε μερικές ημέρες, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή».

Ο ίδιος είπε ακόμη ότι οι εθελοντές της Άνωσης, σε συνεργασία και με άλλες αντίστοιχες εθελοντικές ομάδες απ' όλη την Ελλάδα, θα επιδιώξουν μια συνάντηση αρχικά των εθελοντικών ομάδων και στη συνέχεια θα προχωρήσουν σε παρέμβαση σε κεντρικό επίπεδο.
«Αυτός ο νόμος εγκλωβίζει αυτή τη δράση και στην ουσία θα λειτουργήσει ένα παζάρι που δε θα χτυπήσει την τιμή και δε θα έχουμε κανένα αποτέλεσμα, όπως είχαμε μείωση τιμών όλα αυτά τα χρόνια, που ήταν ο πρωταρχικός στόχος της Άνωσης. Αν μπορούσε να λυθεί το θέμα της μείωσης των τιμών θα είχε γίνει τόσα χρόνια» τόνισε χαρακτηριστικά.

Η σημερινή είναι η 63η διανομή από την Άνωση κι έχουν συγκεντρωθεί 25 τόννοι προϊόντων από τους παραγωγούς. Συγκεκριμένα θα δοθούν 700 κιλά μέλι, 1.300 κιλά ρόδια, 700 χυμός ρόδι, 3 τόνοι ρύζι, 650 κιλά φασόλια, 5 τόνοι αλεύρι, 9 τόνοι απορρυπαντικά και 4 τόνοι χαρτικά.

“Η συμμετοχή του κόσμου είναι μεγάλη. Και ο και οι παραγωγοί χρειάζονται στήριξη.
Σε κάθε διανομή υπάρχουν και μερικοί παραγωγοί που με μικρότερες ποσότητες συμμετέχουν εκτός παραγγελιών” ανέφερε ο κ.Τσιλογιάννης .

α σημειωθεί ότι το κίνημα των εθελοντών Βόλου «Άνωση» στα πεντέμισι χρόνια δράσης του από τον Φεβρουάριο του 2012, έχει αγκαλιαστεί, τόσο από τους , όσο και από τους παραγωγούς.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση