Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Απανθρακωμένος βρέθηκε ο αγνοούμενος αρχιφύλακας στον Καρέα – 40 σπίτια κάηκαν στη Νεάπολη
Απανθρακωμένος βρέθηκε ο αγνοούμενος αρχιφύλακας στον Καρέα – 40 σπίτια κάηκαν στη Νεάπολη

Απανθρακωμένος βρέθηκε ο αγνοούμενος αρχιφύλακας στον Καρέα – 40 σπίτια κάηκαν στη Νεάπολη

Νεκρός βρέθηκε άνδρας στην περιοχή του Καρέα στον Υμηττό, όπου την Παρασκευή σημειώθηκε μεγάλη πυρκαγιά. Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε απανθρακωμένος και αργά το βράδυ του Σαββάτου επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για έναν αρχιφύλακα 47 ετών, ο οποίος αγνοείτο από το βράδυ της Παρασκευής, όταν και δηλώθηκε η εξαφάνισή του, από την σύζυγό του. Τα ίχνη του είχαν χαθεί στην περιοχή της Ηλιούπολης, ενώ για τον εντοπισμό του πραγματοποιήθηκε έρευνα από την ΕΜΑΚ και την ΕΛ.ΑΣ.

Στο μέτωπο των πυργκαγιών, φωτιά εκδηλώθηκε νωρίτερα το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μελίσσα του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, στην Ηλεία.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 20 με 10 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα με 17 άτομα. Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα το Σάββατο η Γαλλία συνδράμει στο έργο της Πυροσβεστικής με δύο Γαλλικά πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Canadair, ανταποκρινόμενη στο χθεσινό αίτημα της Ελλάδας προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας. Τα αεροσκάφη θα μετάσχουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης καθώς και αύριο ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός.

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στην Νεάπολη Λακωνίας, χωρίς ουσιαστικό ενεργό μέτωπο, εκτός από κάποιες εστίες στην κορυφογραμμή του βουνού. Μιλώντας στην «Κ» ο δήμαρχος Μονεμβασιάς κ. Ηρακλής Τριχείλης δήλωσε ότι «οι ζημιές σε δασικό κεφάλαιο και ιδιωτικές περιουσίες είναι μεγάλες» και προσέθεσε ότι είναι ιδιαίτερα μεγάλος ο αριθμός των ελαιόδεντρων που καταστράφηκαν από την πυρκαγιά.

Μιλώντας το απόγευμα στην , ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρίστος Σπίρτζης τόνισε ότι υπάρχουν πάρα πολύ μεγάλες , τόσο περιβαλλοντικές, όσο και στην ζωική παραγωγή και στις καλλιέργειες των κατοίκων.

Υπάρχουν και σε κτίρια, ευτυχώς δεν είναι τόσο μεγάλες. Μέχρι στιγμής έχουμε από πληροφορίες, στους οικισμούς περίπου 40 κατοικίες να έχουν καεί και για αυτό τη Δευτέρα ή την Τρίτη το αργότερο, συνεργεία του υπουργείου και της αρμόδιας υπηρεσίας θα είναι στην περιοχή για να κάνουν τις καταγραφές και το συντομότερο δυνατό να μπορέσει το κράτος και οι να συνδράμουν στους πολίτες, είπε ο κ. Σπίρτζης.

Πάντως, αποκαταστάθηκε το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης στην Νέαπολη, με τα συνεργεία της ΔΕΗ να στρέφονται πλέον στην αντικατάσταση των υπολοίπων καμένων στύλων, ώστε να παρέχουν το ταχύτερο ρεύμα και στα γύρω χωριά.  Στα Κύθηρα, η ηλεκτροδότηση αποκαθίσταται τμηματικά. Ο δήμαρχος του νησιού κ. Στράτος Χαρχαλάκης τόνισε πάντως ότι οι του τουρισμού υπέστησαν ζημιά καθώς «ακυρώθηκαν δεκάδες κρατήσεις για το Σαββατοκύριακο».

Μικρές αναζωπυρώσεις λόγω των ισχυρών ανέμων σημειώνονται κατά διαστήματα στον Υμηττό.  Ως υπαίτιοι για την πυρκαγιά συνελήφθησαν ένας Ελληνας, 67 ετών και ένας Βούλγαρος, 58 ετών. Από την έρευνα της Πυροσβεστικής προέκυψε ότι οι δύο άνδρες το πρωί της Παρασκευής πραγματοποιούσαν μελισσοκομικές εργασίες, πιθανότατα κάπνισμα μελισσιών, στο σημείο απ' όπου ξεκίνησε η φωτιά. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες εμπρησμού από και παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Για εμπρησμό από συνελήφθη την Παρασκευή από την Αστυνομία ένας ακόμα μελισσοκόμος στην Ακράτα.  Συγκεκριμένα, κατηγορείται ότι το απόγευμα της Παρασκευής εκτελώντας μελισσοκομικές εργασίες, στη περιοχή Χαλκιάνικα Ακράτας, προκάλεσε φωτιά σε δασική περιοχή, η οποία αποτέφρωσε 30 περίπου στρέμματα χαμηλής βλάστησης.

Στην Μαλακάσα η πυρκαγιά βρίσκεται αυτή την ώρα σε πλήρη ύφεση, ενώ αναζωπύρωση που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί αντιμετωπίστηκε άμεσα. Στο σημείο πάντως παραμένουν σε ετοιμότητα ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής. Σύμφωνα με όσα είπε νωρίτερα στην «Κ» ο δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης, η πυρκαγιά κατέστρεψε περίπου 600 στρέμματα δάσους.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 02:10 σήμερα, σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ατσίτσα στη Σκύρο. Στην επιχείρηση κατάσβεσής της συμμετέχουν 17 με 5 οχήματα, 3 υδροφόρες του Δήμου και 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ το πρωί του Σαββάτου o δήμαρχος Σκύρου Μίλτος Χατζηγιαννάκης τόνισε ότι η φωτιά εκδηλώθηκε στο βόρειο σημείο, σε πολύ δύσβατο σημείο, και μηχάνημα του δήμου θα προσπαθήσει να φτιάξει αντιπυρική ζώνη.

Από τις 6 το πρωί της Παρασκευής έως τις 6 το πρωί του Σαββάτου σε όλη τη χώρα εκδηλώθηκαν 79 πυρκαγιές. Υψηλός παραμένει και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς στους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, ς, Ηλείας, Κυκλάδων και στα νησιά Λέσβο, Χίο, Σκύρο, Κύθηρα και Ζάκυνθο.
Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση