Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Μέλη της τουρκικής DHKP-C οι συλληφθέντες σε Σεπόλια και Εξάρχεια
Μέλη της τουρκικής DHKP-C οι συλληφθέντες σε Σεπόλια και Εξάρχεια

Μέλη της τουρκικής DHKP-C οι συλληφθέντες σε Σεπόλια και Εξάρχεια

Τι βρέθηκε στο τούνελ

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν σήμερα 11 άτομα που συνελήφθησαν τελικά κατά την χθεσινή συντονισμένη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε συνεργασία με την , στα Σεπόλια και στα Εξάρχεια και η οποία, σύμφωνα με την αστυνομία, σχετίζεται με την τουρκική ακροαριστερή οργάνωση DHKP-, (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο), που ενέχεται σε σειρά επιθέσεων στην Τουρκία.

Οι 11 συλληφθέντες είναι όλοι τουρκικής υπηκοότητας, κάποιοι κουρδικής καταγωγής, ενώ μεταξύ τους, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι και ένας 60χρονος, ο οποίος είχε συλληφθεί και το 2013, μαζί με έναν ακόμα Κούρδο και δύο Έλληνες, για κατοχή αντιαρματικών όπλων και άλλου οπλισμού, σε φουσκωτό σκάφος στην Χίο.

Η δίκη του 60χρονου για την υπόθεση αυτή εκκρεμεί μέχρι σήμερα.

Σε βάρος των έντεκα συλληφθέντων σχηματίστηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ποινική δικογραφία για συγκρότηση και ένταξη στην τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C καθώς και για συναφή αδικήματα περί κατοχής οπλισμού κλπ.

Εντύπωση προκαλεί το τούνελ που βρήκαν οι αστυνομικοί κατά την επιχείρηση στη «γιάφκα» της οργάνωσης στην οδό Αυλώνος 7 στα Σεπόλια, αλλά και το οπλοστάσιο που βρέθηκε μέσα σε αυτό.

Όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, το αυτο τούνελ – , που είχαν σκάψει οι κατηγορούμενοι, ξεκινούσε από το ισόγειο της διώροφης μονοκατοικίας και είχε συνολικό μήκος 47 . Αρχικά εκτεινόταν για τρία κάθετα στο έδαφος και στη συνέχεια διέτρεχε υπογείως όλο τον χώρο αυλής της μονοκατοικίας και εκτεινόταν πέραν αυτού για άλλα 24 μέτρα με την έξοδό του να καταλήγει σε παρακείμενο οικόπεδο επιμελώς καλυμμένη με διάφορα αντικείμενα.

Μέσα στο τούνελ βρεθήκαν και κατασχέθηκαν:

  •    * Εκτοξευτήρας ρουκετών αντιαρματικού όπλου, τύπου “RPG” με μεταλλικό τρίποδο,
  •    * Αντιαρματικό, μίας χρήσης,
  •    * Πολεμικό τυφέκιο τύπου “Kalashnikov” με ξύλινο κοντάκι και πιστολοειδή λαβή,
  •    * Δύο πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδας,
  •    * Τέσσερα πιστόλια με προσαρμοσμένες αντίστοιχες μεταλλικές γεμιστήρες,
  •    * Πιστόλι άνευ γεμιστήρα και (56) ,
  •    * 12 μεταλλικές γεμιστήρες πιστολιού και
  •    * Μεταλλική γεμιστήρα πολεμικού τυφεκίου.

Επιπλέον, στην μονοκατοικία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -μεταξύ άλλων- πλήθος ψηφιακών πειστηρίων, ενώ στους εξωτερικούς χώρους είχαν τοποθετηθεί κάμερες κλειστού κυκλώματος καταγραφής εικόνας για την επιτήρηση των χώρων.

Στο διαμέρισμα στην οδό Τζαβέλα 3 στα Εξάρχεια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -μεταξύ άλλων- , φορητοί ηλεκτρονικοί υπο, συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικού υπολογιστή, σκληροί δίσκοι, ψηφιακό καταγραφικό μηχάνημα, κάρτες SIM, κάρτες μνήμης, tablet και με πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, προσήχθησαν (15) ακόμα άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν δύο, ο ένας γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε ερυθρά αγγελία διεθνών αναζητήσεων της Interpol, για υπόθεση συμμετοχής του στην τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C και ο δεύτερος καθώς δεν κατείχε νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στη χώρα. Οι έρευνες συνεχίζονται.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση