Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Μελέτη για την κατασκευή ποδηλατοδρομίου στο Βόλο διεθνών προδιαγραφών
Μελέτη για την κατασκευή ποδηλατοδρομίου στο Βόλο διεθνών προδιαγραφών

Μελέτη για την κατασκευή ποδηλατοδρομίου στο Βόλο διεθνών προδιαγραφών

Ανοιχτό ποδηλατοδρόμιο ολυμπιακών προδιαγραφών πρόκειται να κατασκευαστεί στο χώρο απέναντι από το Πανθεσσαλικό Στάδιο, με στόχο να καταστεί ο , αλλά και η ευρύτερη περιοχή της και της Θεσσαλίας πόλος έλξης ποδηλατικού τουρισμού, με τη επίσης πολλών θέσεων εργασίας.

Ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος αναφέρθηκε αρχικά στην ιδέα για την κατασκευή του ποδηλατοδρομίου που ανήκει στον Βολιώτη παγκόσμιο πρωταθλητή ποδηλασίας Χρήστο Βολικάκη, τον οποίο ευχαρίστησε για την πρότασή του.

Όπως είπε, ο χώρος που επιλέχθηκε είναι χαρακτηρισμένος αθλητικός χώρος και βρίσκεται απέναντι από το Πανθεσσαλικό Στάδιο, δίπλα στο κολυμβητήριο και στον περιφερειακό, έχει χώρους παρκινγκ και είναι εύκολα προσβάσιμος.

Απευθυνόμενος στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό του είπε πως από την στιγμή που δεσμεύτηκε για την υλοποίηση του έργου αυτό θα κατασκευαστεί, ακόμα και σε περίπτωση που κοστίσει περισσότερα από 400.000 €.

Παράλληλα δεσμεύτηκε ότι το ανοιχτό ποδηλατοδρόμιο θα είναι σύγχρονο, Ολυμπιακών προδιαγραφών, ώστε να καταστεί πόλος έλξης, γιατί και ο γίνεται ευρωπαϊκός.

Ο στην ποδηλασία εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί ο δήμαρχος και ο περιφερειάρχης δεν έμειναν στις υποσχέσεις αλλά προχώρησαν στις πράξεις, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Υποσχέθηκε ότι ο Βόλος θα γίνει παγκόσμιο κέντρο ποδηλασίας, φέρνοντας αθλητές από όλον τον κόσμο και θα αναπτυχθούν ακαδημίες, προσελκύοντας παιδιά μέσα στα στάδια.

Ο κ. Βολικάκης αναφέρθηκε ακόμα στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι ποδηλάτες στις προπονήσεις τους αφού είναι αναγκασμένοι να προπονούνται σε δημόσιους δρόμους και στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο στο ΟΑΚΑ, το οποίο υπολειτουργεί.

Ειδικότερα, πολλές φορές δεν λειτουργεί ο φωτισμός, δεν υπάρχει θέρμανση, ενώ τα Σαββατοκύριακα είναι κλειστό.

Στη συνέχεια έδωσε στον δήμαρχο και τον περιφερειάρχη μία με τον ίδιο να κρατά, μετά από νίκη, την ελληνική .

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σημείωσε ότι με την ολοκλήρωσή του θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του Βόλου και θα δώσει θέσεις εργασίας, αλλά ταυτόχρονα όλη η περιοχή θα αναβαθμιστεί με τρόπο που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί.

“Είναι μεγάλο το έργο και δεν είναι ανέφικτο όταν έχεις ανθρώπους με σοβαρές και ειλικρινείς συνεργασίες. Η ηπειρωτική Ελλάδα χρειάζεται ένα τέτοιο ποδηλατοδρόμιο γιατί έχει , γιατί το είναι στο dna των Θεσσαλών που έχει βγάλει . Αυτό το ποδηλατοδρόμιο μπορεί να φέρει πολύ κόσμο και αθλητικό τουρισμό. Μεγάλες και μικρές διοργανώσεις και για προπόνηση” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αγοραστός.

Πρόσθεσε πως ουσιαστικά θα καταστεί ένα αθλητικό χωριό για όλα τα αθλήματα και συμπλήρωσε πως ο Δήμος Βόλου, μετά από αίτημα της περιφέρειας, παραχώρησε τον χώρο και ξεκινούν την μελέτη η οποία θα βγάλει το τελικό ποσό που θα απαιτηθεί για την του ανοιχτού ποδηλατοδρόμιου.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του Χρήστου Βολικάκη θα κοστίσει περί τις 400.000 ευρώ αλλά η περιφέρεια είναι διατεθειμένη να δώσει περισσότερα χρήματα που θα προέλθουν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Καταλήγοντας ο κ. Αγοραστός τόνισε ότι πρόκειται για ένα έργο εθνικό και δεν αφορά μόνο τον Βόλο ή τη Θεσσαλία.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Φωτιά στην Αχαΐα: «Βελτιωμένη» η εικόνα στο πύρινο μέτωπο – Ο πρώτος απολογισμός - https://t.co/yIpz6Gk3UH… -

  • Αποκαθίσταται το οδικό κύκλωμα της Λίμνης Πλαστήρα στο ύψος του Νεοχωρίου #λίμνηΠλαστήρα - https://t.co/uI8JZTwxzu -

  • Νεαρή Αυστριακή κατήγγειλε βιασμό από τέσσερα άτομα στη Σκιάθο #βιασμός - https://t.co/vNI2VlDIMn -

"Αλιεύοντας" την είδηση