Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Μειωμένη η συμμετοχή στη σημερινή απεργία
Μειωμένη η συμμετοχή στη σημερινή απεργία

Μειωμένη η συμμετοχή στη σημερινή απεργία

 

Πορείες με τη συμμετοχή εκατοντάδων εργαζομένων πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Βόλο, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αλλά και το ΠΑΜΕ.

Ωστόσο πολλοί εργαζόμενοι επέλεξαν να εργαστούν, με αποτέλεσμα τα ποσοστά συμμετοχής στις , τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στο δημόσιο τομέα, να είναι μικρά.

Η μαζικότερη έγινε στην Πλατεία Ελευθερίας από τη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με τη συμμετοχή αρκετών πρωτοβάθμιων σωματείων εργαζομένων, κομμάτων, φοιτητών και συλλογικοτήτων και η δεύτερη στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου, με τη συμμετοχή σωματείων που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ. Και στις δύο περιπτώσεις ακολούθησαν πορείες σε κεντρικός δρόμους του Βόλου.

Είχε προηγηθεί προ στα ΕΛΤΑ Βόλου κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και συλλογικοτήτων, που έκαναν πορεία και τελικά ενσωματώθηκαν στη συγκέντρωση της Πλατείας Ελευθερίας, ενώ η πορεία που έγινε, αφού κατευθύνθηκε στο κτίριο Παπαστράτος του Π.Θ., κατέληξε στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην οδό Δημητριάδος, στο Βόλο.

Σε δηλώσεις τους οι πρόεδροι της ΑΔΕΔΥ Δ. Κουτσούκος, του Θανάσης Παπαδημόπουλος και ο γ.γ., του Δημ. Βασιλείου, τόνισαν ότι η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία ήταν πολύ μικρή και τα ποσοστά στο Δημόσιο τομέα είναι κάτω του 40%, όσο και στον ιδιωτικό τομέα, ενώ σημείωσαν ότι οι αγώνες θα συνεχιστούν και υπάρχει ενδεχόμενο να προκηρυχθεί νέα 24ωρη απεργία και την επόμενη εβδομάδα.

Στη συγκέντρωση της Πλατείας Ελευθερίας μίλησε ο γ.γ. του Εργατικού Κέντρου Δημήτρης Βασίλειου, ο οποίος είπε ότι η κινητοποίηση είναι η κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στα αντεργατικά-αντικοινωνικά μέτρα της Κυβέρνησης και η απάντηση στον προϋπολογισμό φτώχειας και πείνα, ενώ αποτελεί το επόμενο βήμα για ν' ακυρωθεί αγωνιστικά η επιχείρηση κατεδάφισης του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και το νέο όχι στα όσα αξιώνουν οι Βιομήχανοι και οι δανειστές.

«Ήρθε η ώρα να το αντιληφθούμε όλοι αυτό και να το αναχαιτίσουμε. Αλλιώς, πολύ σύντομα, όχι μόνον η Coca Cola, όχι μόνον η ΒΙΣ, αλλά και ολόκληρη η Βιομηχανική Περιοχή θα νεκρώσει», τόνισε και πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέες και οι νέοι της χώρας μας, πρέπει σήμερα (όχι αύριο), να ξεσηκωθούν και να δώσουν πραγματική δυναμική και αγωνιστική απάντηση.

Ο κ. Βασιλείου είπε ακόμη ότι η ιστορία θα καταγράψει τους απόντες και τους διασπάστες και οι εργαζόμενοι τώρα πρέπει να κερδίσουν το παρόν, ώστε να κατοχυρώσουν το μέλλον των παιδιών τους.

Το ΠΑΜΕ

Δυναμική και μαζική ήταν η συγκέντρωση και η πορεία του ΠΑΜΕ στο Βόλο, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας της 3ης του Δεκέμβρη. Η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Ρήγα Φεραίου (δημαρχείο Βόλου) και μετά τις ομιλίες ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης, διά των οδών Ιάσονος- Δημητριάδος- Κ. Καρτάλη- Ανθίμου Γαζή- Ιωλκού.

Την κεντρική ομιλία στην συγκέντρωση έκανε η Εύη Καρυδάκη στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος της διοίκησης του συλλόγου εργαζομένων στους ΟΤΑ . Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος του συλλόγου Δημοκρατικών γυναικών Μαγνησίας Ρίτσα Κωτή – Ρούσση που τόνισε ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες ξεριζώθηκαν από τα σπίτια τους από την πατρίδα τους από την δολοφονική μηχανή ΗΠΑ-ΝΑΤΟ- ΕΕ, από τον πόλεμο που προκάλεσαν στην Συρία, από το τερατούργημα που λέγεται ISIS που οι ίδιοι εξέθρεψαν.

Έκανε στην συνέχεια κάλεσμα στην εργατική τάξη της περιοχής μας, να συμβάλλει καθοριστικά στην συλλογή και συγκέντρωση ρούχων και άλλων ειδών, που θα σταλούν ως βοήθεια στους πρόσφυγες και να έρθουν σε επαφή με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για να δώσουν τα είδη που θα προσφέρουν.

Στην ομιλία της η Εύη Καρυδάκη μεταξύ άλλων τόνισε : Απεργούμε σήμερα και διαδηλώνουμε, γιατί τα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση κι αυτά που φέρνει με την ψήφιση του νέου αντιλαϊκού προϋπολογισμού, θα είναι η ταφόπλακα για την κοινωνική ασφάλιση, τη σύνταξη, τις παροχές υγείας- πρόνοιας και θα φέρουν νέα πλήγματα σε μισθούς και .

Απεργούμε, διαδηλώνουμε και επιστρέφουμε κατάμουτρα στην κυβέρνηση και τα αφεντικά της τα αντιλαϊκά τους νομοσχέδια και μέτρα! Αρνούμαστε την άθλια ζωή που μας επιφυλάσσουν!

Είμαστε εδώ στο δρόμο του αγώνα, αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε τον αγώνα για να σταματήσουμε τα εγκλήματα της συγκυβέρνησης Σύριζα- ΑΝΕΛ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μεγαλοεπιχειρηματιών που προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλα γίνονται για το καλό μας και πως είναι αναγκαία και αναπόφευκτα.

Αναγκαίος και αναπόφευκτος είναι ο δρόμος του αγώνα για να ξεμπερδέψουμε μια για πάντα με δαύτους. Να ξεμπερδέψουμε με τη σαπίλα και τα παράσιτα της ς, με αυτούς που καθημερινά μας πίνουν το αίμα, μας πνίγουν στα χρέη, στην ανεργία και στα προτα

Απαιτούμε και παλεύουμε για:

-Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους

-Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη

-Τέρμα πια στη φοροληστεία- Κάτω οι φόροι

-Άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων

-Όχι στις ομαδικές απολύσεις

-Όχι στους μισθούς πείνας. Κάλυψη των απωλειών τώρα, επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στα επίπεδα του 2009.

-Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ

-Κανένας χωρίς συλλογική σύμβαση εργασίας- Κανένας ανασφάλιστος

-Όχι σε όλες τις ιδιωτικοποιήσεις

-Να πληρώσει η πλουτοκρατία την και το χρέος που είναι όλο δικό της.
pame

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση