Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Μείωση του ΦΠΑ των δικηγορικών υπηρεσιών στους πολίτες ζητά ο ΔΣΒ
Μείωση του ΦΠΑ των δικηγορικών υπηρεσιών στους πολίτες ζητά ο ΔΣΒ

Μείωση του ΦΠΑ των δικηγορικών υπηρεσιών στους πολίτες ζητά ο ΔΣΒ

Στην ματαίωση δικαστικών υποθέσεων οδηγεί ο υψηλός συντελεστής ΦΠΑ που καλούνται να καταβάλλουν οι για να έχουν δικηγορικές υπηρεσίες, καθώς το κόστος είναι μεγάλο για αυτόν που θέλει να αποταθεί στη για να βρει το δίκιο του, γι' αυτό το λόγο οι δικηγόροι ζητούν να μειωθεί από το 24% σε τουλάχιστον 13%.

Αφορμή για την παραπάνω πρόταση αποτέλεσε το πακέτο μέτρων που εξήγγειλε την Τρίτη ο πρωθυπουργός, που μεταξύ άλλων ανακοίνωσε την άμεση μείωση του ΦΠΑ σε υπηρεσίες και .

Ειδικότερα από το 2010 επιβλήθηκε συντελεστής ΦΠΑ 24% στις δικηγορικές υπηρεσίες, με το ποσό που θα πρέπει να πληρώσει ένας πολίτης που θέλει να καταφύγει να ανεβαίνει, κάτι που οδηγεί στο να αποθαρρύνονται οι ενδιαφερόμενοι.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Χρήστος Στρατηγόπουλος επισημαίνει πως όλοι οι έχουν επανειλημμένα ζητήσει τη μείωση του ποσοστού ΦΠΑ στις νομικές υπηρεσίες, όπως και την διεύρυνση των περιπτώσεων ς από τις 10.000 που είναι σήμερα, στις 25.000.

Όπως υπογραμμίζει η Πολιτεία θα πρέπει να αντιληφθεί ότι η διατήρηση του πολύ υψηλού ΦΠΑ στις δικηγορικές υπηρεσίες δεν βλάπτει τους δικηγόρους, αλλά επί της ουσίας τους .

“Εν τέλει αποτελεί ζήτημα που σχετίζεται με την επιβαλλόμενη διευκόλυνση των πολιτών στη , αυτός είναι και ο λόγος που θεωρούμε πως η θα πρέπει να επανεξετάσει -διευρύνει, το πεδίο των μειώσεων του ποσοστού εισφοράς και να περιλάβει μεταξύ άλλων και τον ΦΠΑ στις δικηγορικές υπηρεσίες” τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Στρατηγόπουλος.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση