Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Μείωση του ΦΠΑ των δικηγορικών υπηρεσιών στους πολίτες ζητά ο ΔΣΒ
Μείωση του ΦΠΑ των δικηγορικών υπηρεσιών στους πολίτες ζητά ο ΔΣΒ

Μείωση του ΦΠΑ των δικηγορικών υπηρεσιών στους πολίτες ζητά ο ΔΣΒ

Στην ματαίωση δικαστικών υποθέσεων οδηγεί ο υψηλός συντελεστής ΦΠΑ που καλούνται να καταβάλλουν οι πολίτες για να έχουν δικηγορικές υπηρεσίες, καθώς το κόστος είναι μεγάλο για αυτόν που θέλει να αποταθεί στη δικαιοσύνη για να βρει το δίκιο του, γι’ αυτό το λόγο οι δικηγόροι ζητούν να μειωθεί από το 24% σε τουλάχιστον 13%.

Αφορμή για την παραπάνω πρόταση αποτέλεσε το πακέτο μέτρων που εξήγγειλε την Τρίτη ο πρωθυπουργός, που μεταξύ άλλων ανακοίνωσε την άμεση μείωση του ΦΠΑ σε υπηρεσίες και είδη πρώτης ανάγκης.

Ειδικότερα από το 2010 επιβλήθηκε συντελεστής ΦΠΑ 24% στις δικηγορικές υπηρεσίες, με αποτέλεσμα το ποσό που θα πρέπει να πληρώσει ένας πολίτης που θέλει να καταφύγει δικαστικά να ανεβαίνει, κάτι που οδηγεί στο να αποθαρρύνονται οι ενδιαφερόμενοι.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Χρήστος Στρατηγόπουλος επισημαίνει πως όλοι οι δικηγορικοί σύλλογοι έχουν επανειλημμένα ζητήσει τη μείωση του ποσοστού ΦΠΑ στις νομικές υπηρεσίες, όπως και την διεύρυνση των περιπτώσεων απαλλαγής από τις 10.000 που είναι σήμερα, στις 25.000.

Όπως υπογραμμίζει η Πολιτεία θα πρέπει να αντιληφθεί ότι η διατήρηση του πολύ υψηλού ΦΠΑ στις δικηγορικές υπηρεσίες δεν βλάπτει τους δικηγόρους, αλλά επί της ουσίας τους πολίτες.

“Εν τέλει αποτελεί ζήτημα που σχετίζεται με την επιβαλλόμενη διευκόλυνση των πολιτών στη δικαιοσύνη, αυτός είναι και ο λόγος που θεωρούμε πως η κυβέρνηση θα πρέπει να επανεξετάσει -διευρύνει, το πεδίο των μειώσεων του ποσοστού εισφοράς και να περιλάβει μεταξύ άλλων και τον ΦΠΑ στις δικηγορικές υπηρεσίες” τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Στρατηγόπουλος.

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Γιορτή πεπονιού στην κεντρική πλατεία του Διμηνίου #ΓιορτήΠεπονιού - https://t.co/dEIxicyIiH -

  • Επίσκεψη Ιγνατίου στην μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Βελίκας Αγιάς #ΒελίκαΑγιάς… - https://t.co/xhASH1mDDA -

  • Στην Άφησσο ο ξύλινος στόλος της Κερασίας Κολίτσα #ΚερασίαΚολίτσα - https://t.co/akvab4JOTG -

"Αλιεύοντας" την είδηση