Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Μείωση ΕΝΦΙΑ 15,5 εκ. ευρώ στη Μαγνησία από το 2018
Μείωση ΕΝΦΙΑ 15,5 εκ. ευρώ στη Μαγνησία από το 2018

Μείωση ΕΝΦΙΑ 15,5 εκ. ευρώ στη Μαγνησία από το 2018

Σταθερή η της Κυβέρνησης για μείωση φόρων

Σταθερή είναι η της Κυβέρνησης για μείωση των φόρων των Ελλήνων πολιτών, με τον πρωθυπουργό τον Φεβρουάριο να ανακοινώνει περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 13%. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, το 2018 οι της ς κατέβαλαν πάνω από 42,5 εκ. ενώ φέτος, με τις σταθερές μειώσεις ανά έτος, το ποσό φτάνει τα 26,9 εκ. ευρώ.

Ιδίως για τα τελευταία έτη, η μείωση που καταγράφεται είναι πολύ σημαντική. Στον νομό το 2021 οι 133.275 – φυσικά πρόσωπα –έλαβαν βεβαιώσεις ΕΝΦΙΑ ύψους 33,5 εκ. ευρώ, ενώ μετά τις μειώσεις που αποφάσισε η Κυβέρνηση, φέτος οι βεβαιώσεις ΕΝΦΙΑ ανέρχονται στο ποσό των 26,9 εκ. ευρώ.

Σε μια περίοδο που ο πληθωρισμός, λόγω εξωγενών παραγόντων, έχει φτάσει σε ιστορικά υψηλά στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη, με αποτέλεσμα το εισόδημα των Ελλήνων να δέχεται ένα ισχυρό πλήγμα εξαιτίας των ανατιμήσεων, η Κυβέρνηση συνεχίζει το πολιτικό της .

Προχωρά σε συνεχείς μειώσεις φορολογίας, ενώ το νέο αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίση για τους δύο επόμε μήνες, για την ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο , αναμένεται να ανέλθει σε έως και 1 δισ. ευρώ.

Η Κυβέρνηση αποδεικνύει ημέρα με την ημέρα, παρά τις δυσμενείς διεθνείς συνθήκες, ότι δεν χάνει τον προσανατολισμό της όσο την εφαρμογή του προγράμματός της.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση