Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Mειώνονται στις δημοτικές ενότητες τα τέλη του 2019
Mειώνονται στις δημοτικές ενότητες τα τέλη του 2019

Mειώνονται στις δημοτικές ενότητες τα τέλη του 2019

Mειώνονται στις δημοτικές ενότητες τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού του 2019, ενώ ίδια με τα περσινά επίπεδα παραμένουν στο Βόλο και  εξομοιώνονται της ς με τη Β' ζώνη του Βόλου, σύμφωνα με σημερινή κατά πλειοψηφία απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Με βάση την εισήγηση ο   εκτιμάται ότι θα εισπράξει από τα τέλη συνολικά 13.776.000 €, που σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Θάνο   θα είναι μειωμένο κατά 460.000 € σε σχέση με φέτος, λόγω των μειώσεων που θα γίνουν.

Ο αντιδήμαρχος  στόνισε ότι τα δημοτικά τέλη στην Α' και Β' ζώνη του Βόλου παραμένουν ως έχουν, αλλά στη , εκτός από τη μείωση 10% που έγινε το 2017, φέτος για το 2019 θα γίνουν όσο και στη Β' ζώνη Βόλου επιπλέον μείωση 5%, καθώς η Δημοτική Αρχή έκανε πράξη όσα είχε δεσμευτεί.

Για τις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες, με ανάλογες που έγιναν τα τέλη πέφτουν στα 1,30 € ανά τ.μ. «με στόχο τα τέλη να διαμορφωθούν στο 1 €», όπως είπε ο αντιδήμαρχος.

Για την επαγγελματική στέγη τόνισε ότι στόχος είναι να υπάρχουν δύο συντελεστές, της Α' και της Β' ζώνης και προς αυτή την κατεύθυνση θα γίνει μείωση των τελών 13% στη . Ιωνία, για να φτάσει στα επίπεδα της Β' ζώνη Βόλου (διαμορφώνονται στα 2,73  από 3,15 €), ενώ για τις υπόλοιπες  δημοτικές ενότητες και κοινότητες είπε ότι με μειώσεις που έγιναν διαμορφώνονται στα 2,5 € ανά τ.μ.

Σύμφωνα με τον Θ. Θεοδώρου, στη δύσκολη οικονομικά εποχή που διανύουμε, γίνεται προσπάθεια για εξορθολογισμό των τελών, με στόχο λιγότερους δημοτικούς φόρους για τον πολίτη, ενώ οι συνολικές μειώσεις που θα γίνουν το 2019 στα ανταποδοτικά τέλη, ανέρχεται σε 460.000 €.

Τα δημοτικά τέλη καταψήφισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Απ. άνος που πρότεινε ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις, μέχρι και μηδενικά τέλη για μακροχρόνια ανέργους και ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, με αύξηση του φόρου για τράπεζες, πολυκαταστήματα και ιδιωτικές κλινικές και μείωση του φόρου στις εργοταξιακές παροχές.

Αναφορικά με τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού ο Θάνος Θεοδώρου είπε ότι θα παραμείνουν οι μειώσεις των τελών που έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια και η εισήγηση θα έρθει προς στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μεθαύριο Τετάρτη.

Τα τέλη κοιμητηρίων

Για τα τέλη κοιμητηρίων ο αντιδήμαρχος Κοιμητηρίων Χρ. Στεφόπουλος αναφέρθηκε στη μείωσή τους, λέγοντας ότι από τα 500 € που πλήρωναν οι δημότες στα περιφερειακά κοιμητήρια για παράταση ς τον 6ο χρόνο, πλέον πληρώσουν 50 €, τιμή που ισχύει για όλα τα περιφερειακά κοιμητήρια.

Η ΛΑΣ πρότεινε μείωση τελών τριετούς χρήσης, την κατάργηση τέλους μετά από δοκιμή και αύξηση τελών οικογενειακών τάφων, μνημείων και αφής καντηλιών. Ο Απ. Νάνος ζήτησε επίσης  να προχωρήσει το θέμα της καύσης των νεκρών.

Απαντώντας ο  αντιδήμαρχος είπε ότι τον επόμενο μήνα θα αλλάξει η κανονιστική για τους οικογενειακούς τάφους, ενώ για την καύση είπε ότι η Δημοτική Αρχή έχει μελέτες που δείχνουν ότι οι καύσεις νεκρών εκπέμπουν τοξίνες, που θα έχουν επίπτωση στο περιβάλλον και αποφάσισε να μην προχωρήσει το θέμα και προσέθεσε ότι η Δημοτική Αρχή δέχτηκε πρόταση ιδιώτη για να φτιάξει αποτεφρωτήριο με ΣΔΙΤ, αλλά δεν θα το προχωρήσει.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση