Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Μεγαλύτερη είναι η οφειλή της Γερμανίας προς την Ελλάδα από το κατοχικό δάνειο σε σχέση με αυτά που χρωστά η χώρα
Μεγαλύτερη είναι η οφειλή της Γερμανίας  προς την Ελλάδα από το κατοχικό δάνειο  σε σχέση με αυτά που χρωστά η χώρα

Μεγαλύτερη είναι η οφειλή της Γερμανίας προς την Ελλάδα από το κατοχικό δάνειο σε σχέση με αυτά που χρωστά η χώρα

Μεγαλύτερη είναι η οφειλή της Γερμανίας  προς την Ελλάδα από το κατοχικό δάνειο  σε σχέση με αυτά που χρωστά η χώρα. Η οφειλή  αγγίζει τα 500 δισ. ευρώ  σύμφωνα με τον δημοσιογράφο και ιστορικό -συγγραφέα Δημοσθένη Κούκουνα, ο οποίος μίλησε σε εκδήλωση απόψε  στο Δημαρχείο Βόλου την οποία  διοργάνωσε ο νεοσύστατος Ιστορίας και Μνήμης της Εθνικής Αντίστασης (Σ.Ι.Μ.Ε.Α.).

 

Στην ομιλία του με θέμα «Η αλήθεια για την απαράγραπτη γερμανική οφειλή που αφορά το κατοχικό δάνειο» ο κ. Κούκουνας τόνισε πως «το σύνολο της οφειλής των Γερμανών προς τους Έλληνες αγγίζει τα 500 δισ. ευρώ. Το αυτό αφορά μόνο το κατοχικό δάνειο και δεν πρέπει να το μπερδεύουμε με τις αποζημιώσεις για εκτελέσεις ανθρώπων ή τις επανορθώσεις για καταστροφές δικτύων ή υποδομών στη χώρα μας την περίοδο της Κατοχής, για τα οποία έχουν καταβληθεί κάποια ποσά κατά καιρούς».

Ο ίδιος μίλησε  για «ολιγωρία από την πλευρά των εκάστοτε ελληνικών κυβερνήσεων για τη διεκδίκηση του κατοχικού δανείου. Δυστυχώς μόνο κατά τα τελευταία χρόνια η ελληνική κοινή γνώμη έχει πληροφορηθεί την ύπαρξη ζητήματος κατοχικού δανείου και, απ’ ό,τι προκύπτει, μαζί με αυτήν και το πολιτικό προσωπικό, το οποίο μάλιστα δείχνει να αιφνιδιάστηκε, ενώ  πρόσθεσε: “Πολλοί εξακολουθούν να έχουν την εντύπωση ότι όταν γίνεται λόγος περί κατοχικού δανείου, δεν είναι παρά μια εύλογη απαίτηση λόγω των φοβερών ανθρωπιστικών και υλικών καταστροφών που επέφεραν κατά την οι κατακτητές. Αλλά δεν πρόκειται περί αυτού.

Το κατοχικό δάνειο είναι ένα συγκεκριμένο οικονομικό χρέος του γερμανικού κράτους που εξακολουθεί να παραμένει ανοικτό, παρά το γεγονός ότι έχουν μεσολαβήσει 75 περίπου χρόνια από τότε”.

Ο Δημοσθένης  Κούκουνας έχει γράψει το βιβλίο «Κατοχικό δάνειο- Η όλη αλήθεια για το γερμανικό χρέος».

Το κύριο σώμα  του βιβλίου έχει δημοσιευθεί το 2012 ως το δεύτερο μέρος του βιβλίου που έγραψε ο με τίτλο “Η ελληνική οικονομία κατά την και η αλήθεια για τα κατοχικά δάνεια”.

katochiko-daneio4-1

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση