Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Μεγαλώνοντας παιδιά χωρίς κινητά
Μεγαλώνοντας παιδιά χωρίς κινητά

Μεγαλώνοντας παιδιά χωρίς κινητά

Η φίλη μου η Κ. ξέρει ότι κάνει λάθος ακόμη κι αυτές τις λίγες φορές που της δίνει το κινητό τηλέφωνο για να παρακολουθήσει κινούμενα σχέδια. Είναι η ύστατη λύση όταν η μικρή αρνείται πεισματικά να φάει και αρχίζει και χτυπάει τα χέρια της στο τραπέζι. Είναι τόσο δύσκολη στο φαγητό…

Και καλά να είναι στο , αλλά όταν βρίσκονται σε και η Κ. νιώθει όλα τα βλέμματα καρφωμένα πάνω της, επείγεται να βρει λύση! Ετσι, όταν αποτύχουν όλα τα άλλα, επιστρατεύεται η τεχνολογία και τότε η μικρή καρφώνει το βλέμμα της στην «Πέππα το γουρουνάκι» ή στους «Ηρωες με πιτζάμες» και ανοιγοκλείνει το στόμα τρώγοντας μηχανικά το φαγητό της.

Είναι δύσκολη η δουλειά της μητέρας, γι' αυτό μακριά από μας η αφ' υψηλού κριτική για τη χρήση κινητών τηλεφώνων. Οι μητέρες γνωρίζουν τι είναι καλό για το και τι όχι, αλλά έρχονται στιγμές που η εξάντληση και η ανάγκη για λίγη ηρεμία σε κάνουν να λυγίζεις, να ξεστρατίζεις. Από την άλλη όμως διαβάζω πόσο χαμένοι και εκτεθειμένοι είναι οι στο Διαδίκτυο. Το 37% παρουσιάζει φαινόμενα εξάρτησης, από το οποίο το 8% μέτριας ή σοβαρής έντασης. H Eλληνική Εταιρεία Εφηβικής Ιατρικής (ΕΕΕΙ) σε συνεργασία με το μεταπτυχιακό «Στρατηγικές Ανάπτυξης και Εφηβικής Υγείας» της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ διεξήγαγαν μεγάλη έρευνα και τα αποτελέσματα εκτός από αποκαλυπτικά είναι και συγκλονιστικά σε αρκετές περιπτώσεις.

Τις ερωτήσεις απάντησαν 612 από διάφορα μέρη της Ελλάδας, ηλικίας 12-18 ετών. Σταχυολογώ από τα που προκύπτουν σε σχέση με τη χρήση του κινητού: Το 30,9% των ερωτηθέντων απάντησε ότι αμελεί να κάνει προγραμματισμένα πράγματα. Το 30% ότι επηρεάζεται η όρασή του, το 42,6% ότι νιώθει κούραση καθώς κοιμάται λιγότερο, το 61,6% ότι χαλαρώνει από τη χρήση του κινητού, το 28,5% ότι νιώθει αυτοπεποίθηση και το 20,3 ότι χωρίς το κινητό τηλέφωνο η του είναι άδεια. Το μέγεθος του προτος αποτυπώνεται καθαρότερα σε ό,τι έχει να κάνει με τη χρήση του Διαδικτύου όπου λ.χ. το 28,4% έχει κάνει αναφορά για διαδικτυακή παρενόχληση και το 32,5% έχει φερθεί βίαια.

Ίσως τελικά το να μεγαλώνεις χωρίς κινητά είναι ένα από τα πιο ηρωικά πράγματα σήμερα.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση