Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Μεγάλη πυρκαγιά μεταξύ Διμηνίου-Σέσκλου
Μεγάλη πυρκαγιά μεταξύ Διμηνίου-Σέσκλου

Μεγάλη πυρκαγιά μεταξύ Διμηνίου-Σέσκλου

Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής στην περιοχή μεταξύ Διμηνίου-Σέσκλου όπου από τις 16:00 ξέσπασε πυρκαγιά από άγνωστη αιτία.

Στο σημείο επιχειρούν πάνω από 10 πυροσβεστικά οχήματα και 20 άνδρες καθώς και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Εν τω μεταξύ υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στις 4.00 το απόγευμα σε περιοχή μεταξύ Διμηνίου-Σέσκλου, δίπλα στην Α’ Βιομηχανική Περιοχή.

Η επιχείρηση που στήθηκε για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ήταν πολύ μεγάλη σε συνεργασία με τις εθελοντικές οργανώσεις και το Δήμο Βόλου.

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς πήραν μέρος πάνω από 10 πυροσβεστικά οχήματα από την Π.Υ. και την Β’ ΒΙΠΕ, πεζοπόρα τμήματα, αλλά και δύο αεροσκάφη καναντέρ που έκαναν ρίψεις. Η φωτιά ήταν κοντά σε αγροικίες, θερμοκήπια και βιοτεχνίες, και έκαψε πλαγιές με ελαιόδεντρα και θαμνώδη βλάστηση όμως οι πυροσβέστες κατάφεραν να στήσουν ζώνες και να την ελέγξουν.

Ο Δήμος

Υπό πλήρη έλεγχο χάρις στην έγκαιρη και αποτελεσματική αντίδραση των αντρών της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και του διοικητή της, Χαρ. Πόζογλου, τέθηκε νωρίς απόψε η πυρκαγιά που προκλήθηκε στην περιοχή του Διμηνίου και προς στιγμήν φαινόταν να προσλαμβάνει απειλητικές διαστάσεις και για κατοικίες.

Η Δημοτική Αρχή του που ευχαριστεί τους πυροσβέστες, αλλά και τα μέλη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, καθώς και τα μέλη της Πολιτικής Προστασίας από την Αθήνα για τις προσπάθειές τους, κινητοποιήθηκε άμεσα και στο σημείο μετέβησαν ο εκτελών χρέη δημάρχου, Θάνος Θεοδώρου και οι αντιδήμαρχοι, . Πράττος (υπεύθυνος για την Πολιτική Προστασία) και Χρ. Στεφόπουλος, προκειμένου να θέσουν στη διάθεση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής όποια απαιτούνταν από το μηχανισμό του Δήμου, ενώ φρόντισαν για να παρασχεθούν τροφή και νερά στους μαχόμενους πυροσβέστες.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση