Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Μεγάλη μείωση 30% των μαθητών των Γενικών Λυκείων προς όφελος των ΕΠΑΛ
Μεγάλη μείωση 30% των μαθητών των Γενικών Λυκείων προς όφελος των ΕΠΑΛ

Μεγάλη μείωση 30% των μαθητών των Γενικών Λυκείων προς όφελος των ΕΠΑΛ

Σημαντική είναι η αποδυνάμωση μαθητικού δυναμικού των Γενικών Λυκείων της Μαγνησίας που φτάνει το 30%, ενώ αντίστοιχα ενδυναμώνεται το δυναμικό των ΕΠΑΛ, αφού σύμφωνα με τον διευθυντή της Β’ θμιας Σωκράτη Σαβελίδη πέρυσι είχαν δηλώσει 360 παιδιά και φέτος 480 μαθητές ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, με τον διευθυντή να τονίζει ότι αυτά τα 120 άτομα αν κατανεμηθούν στα σχολεία θα δημιουργηθεί πρόβλημα με την απορρόφηση τους.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας έστειλε σε όλα τα σχολεία ενημερωτικό σημείωμα, για να λάβουν γνώση στη συνέχεια και οι γονείς σχετικά με που θα φοιτήσουν οι απόφοιτοι των γυμνασίων, έχοντας την δυνατότητα να επιλέξουν είτε τα Γενικά Λύκεια, είτε τα ΕΠΑΛ.

Διαπιστώθηκε βάσει των δηλώσεων των παιδιών της Γ’ Γυμνασίου ότι τη νέα χρονιά θα είναι αρκετά μειωμένος ο αριθμός αυτών που επέλεξαν τα Γενικά Λύκεια.

Οι υπολογισμοί δείχνουν ότι θα υπάρξει 30% αύξηση περίπου 30% των φοιτούντων στα ΕΠΑΛ και αντίστοιχη μείωση των μαθητών που θα ενταχθούν στα Γενικά.

Το γεγονός αυτό αποδίδεται στην αύξηση των θέσεων στα Πανεπιστήμια για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ, αλλά και λόγω της δράσης της μαθητείας που εφαρμόστηκε το τελευταίο διάστημα που εξασφαλίζει 9μηνη εργασία στους μαθητές των ΕΠΑΛ.

Η χωροταξική κατανομή σύμφωνα με τον κ. Σσβελίδη πραγματοποιήθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να καταργηθούν όσο το δυνατόν λιγότερα τμήματα στα Γενικά Λύκεια για να μην διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία τους.

Βέβαια το γεγονός αυτό είναι άγνωστο εάν γίνει κατορθωτό, αφού υπάρχει μια συνεχής ροή μαθητών από τα Γενικά στα ΕΠΑΛ για τη νέα χρονιά. Ήδη φέτος σε σχέση με πέρυσι έχουν καταργηθεί δύο τμήματα συνολικά, σε περίπου 12 Λύκεια του Βόλου και της Νέας Ιωνίας.

Επίσης οι μαθητές της β’ Λύκείου έχουν την δυνατότητα να αλλάξουν σχολείο και να πάνε είτε σε Γενικό, είτε σε ΕΠΑΛ και παρατηρείται μείωση αριθμού τμημάτων και στη Β’ Λυκείου των Γενικών.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ομάδα tour operators από την Εσθονία γνώρισε την Αργώ - https://t.co/W5j6GYSAdQ -

  • 16 Οκτωβρίου 2019: Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού - https://t.co/VJsHPZu5HK -

  • Διπλή χρυσή βράβευση του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ στα Manufacturing Excellence Awards 2019 - https://t.co/vrzJVchWvA -

"Αλιεύοντας" την είδηση