Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Μεγάλη μείωση 30% των μαθητών των Γενικών Λυκείων προς όφελος των ΕΠΑΛ
Μεγάλη μείωση 30% των μαθητών των Γενικών Λυκείων προς όφελος των ΕΠΑΛ

Μεγάλη μείωση 30% των μαθητών των Γενικών Λυκείων προς όφελος των ΕΠΑΛ

Σημαντική είναι η αποδυνάμωση μαθητικού δυναμικού των Γενικών Λυκείων της που φτάνει το 30%, ενώ αντίστοιχα ενδυναμώνεται το δυναμικό των ΕΠΑΛ, αφού σύμφωνα με τον διευθυντή της Β' θμιας Σω Σαβελίδη πέρυσι είχαν δηλώσει 360 παιδιά και φέτος 480 ενόψει της νέας ς χρονιάς, με τον διευθυντή να τονίζει ότι αυτά τα 120 άτομα αν κατανεμηθούν στα σχολεία θα δημιουργηθεί πρόβλημα με την απορρόφηση τους.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έστειλε σε όλα τα σχολεία ενημερωτικό σημείωμα, για να λάβουν γνώση στη συνέχεια και οι γονείς σχετικά με που θα φοιτήσουν οι απόφοιτοι των γυμνασίων, έχοντας την δυνατότητα να επιλέξουν είτε τα Γενικά Λύκεια, είτε τα ΕΠΑΛ.

Διαπιστώθηκε βάσει των δηλώσεων των παιδιών της Γ' Γυμνασίου ότι τη νέα χρονιά θα είναι αρκετά μειωμένος ο αριθμός αυτών που επέλεξαν τα Γενικά Λύκεια.

Οι υπολογισμοί δείχνουν ότι θα υπάρξει 30% αύξηση περίπου 30% των φοιτούντων στα ΕΠΑΛ και αντίστοιχη μείωση των που θα ενταχθούν στα Γενικά.

Το γεγονός αυτό αποδίδεται στην αύξηση των θέσεων στα Πανεπιστήμια για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ, αλλά και λόγω της δράσης της μαθητείας που εφαρμόστηκε το τελευταίο διάστημα που εξασφαλίζει 9μηνη εργασία στους των ΕΠΑΛ.

Η χωροταξική κατανομή σύμφωνα με τον κ. Σσβελίδη πραγματοποιήθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να καταργηθούν όσο το δυνατόν λιγότερα τμήματα στα Γενικά Λύκεια για να μην διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία τους.

Βέβαια το γεγονός αυτό είναι άγνωστο εάν γίνει κατορθωτό, αφού υπάρχει μια συνεχής ροή από τα Γενικά στα ΕΠΑΛ για τη νέα χρονιά. Ήδη φέτος σε σχέση με πέρυσι έχουν καταργηθεί δύο τμήματα συνολικά, σε περίπου 12 Λύκεια του Βόλου και της έας Ιωνίας.

Επίσης οι μαθητές της β' Λύκείου έχουν την δυνατότητα να αλλάξουν και να πάνε είτε σε Γενικό, είτε σε ΕΠΑΛ και παρατηρείται μείωση αριθμού τμημάτων και στη Β' Λυκείου των Γενικών.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση