Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Μεγάλη η έλλειψη μελών εφορευτικών επιτροπών και στη Μαγνησία
Μεγάλη η έλλειψη μελών εφορευτικών επιτροπών και στη Μαγνησία

Μεγάλη η έλλειψη μελών εφορευτικών επιτροπών και στη Μαγνησία

Στην μεγάλη έλλειψη εφορευτικών επιτροπών εντοπίζεται το ζήτημα στην σημερινή εκλογική διαδικασία στο νομό και κυρίως στο πολεοδομικό συγκρότημα, αφού σε πολλά εκλογικά τμήματα δεν υπάρχει ούτε ένα μέλος, με τους δικαστικούς αντιπροσώπους και τους γραμματείς να φτιάχνουν τις στοίβες με τα ψηφοδέλτια, ενώ σε άλλα οι ψηφοφόροι παραλαμβάνουν από μόνοι τους τα ψηφοδέλτια με τους συνδυασμούς πριν μπουν στο παραβάν.

Σύμφωνα με την εικόνα που έχει η Εισαγγελία του Βόλου εμφανίζονται τμήματα που υπάρχουν ακόμα και τρία μέλη εφορευτικής επιτροπής, με τον αριθμό να κυμαίνεται από το 0 έως και το 3, ποτέ όμως στο προβλεπόμενο από το νόμο αριθμό των πέντε μελών.

Ακόμα δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου εκλογικοί αντιπρόσωποι δημοτικών συνδυασμών παίζουν τον ρόλο των εφορευτικών επιτροπών, βοηθώντας να κυλήσει ομαλά η εκλογική διαδικασία.

Παράλληλα το πρωί υπήρξαν τέσσερις πολίτες που απευθύνθηκαν στην Εισαγγελία ζητώντας να μάθουν που ψηφίζουν, ενώ αρκετοί επικοινώνησαν τηλεφωνικά για αυτό το σκοπό.

Δεκάδες όμως ήταν και οι τηλεφωνικές για ύπαρξη προεκλογικών αφισών έξω από εκλογικά κέντρα που τοποθετήθηκαν χθες, παρά την απαγόρευση που υπάρχει, βάσει του εκλογικού νόμου.

Εξάλλου στην διάθεση της εφόρου των εκλογών, εφέτης από την Αθήνα, βρίσκονται πάνω από αναπληρωματικοί δικαστικοί αντιπρόσωποι σε περίπτωση που χρειαστεί να αντικαταστήσουν κάποιον, την στιγμή που στα 714 εκλογικά τμήματα της Μαγνησίας έχουν έρθει αντιπρόσωποι ακόμα και από την και την Θεσσαλονίκη για να καλύψουν τις υπάρχουσες ανάγκες.

Σημειώνεται ότι έχουν διοριστεί ως αντιπρόσωποι μέχρι και δημόσιοι υπάλληλοι, όπως διευθυντές σχολείων, υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να γεμίσουν τα εκατοντάδες τμήματα και οι εκλογές να διεξαχθούν χωρίς προβλήματα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση