Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου για να βοηθήσουν νεαρά άπορα αδέλφια
Μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου για να βοηθήσουν νεαρά άπορα αδέλφια

Μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου για να βοηθήσουν νεαρά άπορα αδέλφια

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση πολιτών απ’ όλη τη Μαγνησία για να βοηθήσουν τον 14χρονο και την 21χρονη αδελφή του που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, καθώς τρεις επιχειρηματίες έχουν προσφέρει θέση εργασίας στη νεαρή, η Εκκλησία ανέλαβε την καθημερινή και την ένδυση τους, ενώ άλλος επιχειρηματίας προσφέρθηκε να πληρώνει τα ενοίκια που μένουν.

Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Σωκράτης Σαβελίδης δήλωσε συγκινημένος με την ανταπόκριση των πολιτών της Μαγνησίας για να βοηθήσουν τον 14χρονο και την 21χρονη.

Αρκετός κόσμος και σύλλογοι, ανταποκρίθηκαν οικονομικά πληρώνοντας από μικρά μέχρι και μεγάλα ποσά στη , ώστε να καλυφθεί το χρέος ύψους 3.500€.

Ο κ. Σαβελίδης έκανε μνεία στην Εβραϊκή Κοινότητα Βόλου, στον Σύλλογο ΝΟΒ – Αργοναύτες, στο Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Πρωτοδικείου Βόλου, τα στελέχη της Β’θμιας Εκπαίδευσης και ευχαρίστησε ακόμα τους τρεις επιχειρηματίες που προσέφεραν δουλειά στην 21χρονη.

Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξει συνάντηση αύριο το μεσημέρι με τον πρώτο επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον τομέα των οπτικών ειδών, ενώ ενδιαφέρον για την της έδειξε βιομήχανος, και ιδιοκτήτης αλυσίδας ειδών ένδυσης και την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει το να δουλεύει.

Ήδη έχει εγγραφεί σε ο 14χρονος, ενώ έχει εξασφαλιστεί η τους, τόσο από την Πρόνοια, όσο και από την Μητρόπολη . Η ένδυση τους γίνεται μέσω του “Εσταυρωμένου”, ενώ ακόμα ένας επιχειρηματίας έχει δηλώσει πως θα καλύπτει τα ποσά των ενοικίων τους.

Σύμφωνα με τον κ. Σαβελίδη δεν μπορούν τέτοιες περιπτώσεις να επιλύνονται μέσω φιλάνθρωπων πολιτών και της Εκκλησίας, καθώς αυτή είναι αρμοδιότητα της Πολιτείας, αφού αυτά τα θα έπρεπε να προστατεύονται από αυτή.

“Δεν είναι δυνατόν ένα 14χρονο να το αφήνει μόνο του η Πολιτεία στα χέρια οποιουδήποτε φιλάνθρωπου” και ο διευθυντής προανήγγειλε πως τις επόμενες ημέρες θα αποστείλει ανοικτή επιστολή σε όλους τους υποψήφιους ώστε σε περίπτωση που εκλεγούν να θυμηθούν ότι υπάρχουν τέτοια προβλήματα”.

Πρόσθεσε όλο το διάστημα από την ημέρα που γνωστοποιήθηκε το πρόβλημα των δύο παιδιών μόνο ένας υποψήφιος βουλευτής της Μαγνησίας ενδιαφέρθηκε και επικοινώνησε μαζί του. στο πλαίσιο παροχής βοήθειας στα .

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #φωτιά σε ξερά χόρτα στα Καλά Νερά #ΚαλάΝερά #φωτιά - https://t.co/NXwyLcCRuI -

  • #πολιτική και Ποδήλατο: Η ανάγκη για συνεχή κίνηση #πολιτική - https://t.co/HneMBnthy2 -

  • Εκδήλωση στο ΚΠΕ Μακρινίτσας για τον ήρωα του 1821 Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου #ΚΠΕΜακρινίτσας - https://t.co/u6GH17WZFv -

"Αλιεύοντας" την είδηση