Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου για να βοηθήσουν νεαρά άπορα αδέλφια
Μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου για να βοηθήσουν νεαρά άπορα αδέλφια

Μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου για να βοηθήσουν νεαρά άπορα αδέλφια

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση πολιτών απ’ όλη τη Μαγνησία για να βοηθήσουν τον 14χρονο και την 21χρονη αδελφή του που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, καθώς τρεις επιχειρηματίες έχουν προσφέρει θέση εργασίας στη νεαρή, η Εκκλησία ανέλαβε την καθημερινή σίτιση και την ένδυση τους, ενώ άλλος επιχειρηματίας προσφέρθηκε να πληρώνει τα ενοίκια που μένουν.

Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Σωκράτης Σαβελίδης δήλωσε συγκινημένος με την ανταπόκριση των πολιτών της Μαγνησίας για να βοηθήσουν τον 14χρονο και την 21χρονη.

Αρκετός κόσμος και , ανταποκρίθηκαν οικονομικά πληρώνοντας από μικρά μέχρι και μεγάλα ποσά στη ΔΕΗ, ώστε να καλυφθεί το χρέος ύψους 3.500€.

Ο κ. Σαβελίδης έκανε μνεία στην Εβραϊκή Κοινότητα , στον Σύλλογο ΝΟΒ – Αργοναύτες, στο Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Πρωτοδικείου , τα στελέχη της Β’θμιας Εκπαίδευσης και ευχαρίστησε ακόμα τους τρεις επιχειρηματίες που προσέφεραν δουλειά στην 21χρονη.

Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξει συνάντηση αύριο το μεσημέρι με τον πρώτο επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον τομέα των οπτικών ειδών, ενώ ενδιαφέρον για την της έδειξε βιομήχανος, και ιδιοκτήτης αλυσίδας ειδών ένδυσης και την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει το παιδί να δουλεύει.

Ήδη έχει εγγραφεί σε ο 14χρονος, ενώ έχει εξασφαλιστεί η σίτιση τους, τόσο από την Πρόνοια, όσο και από την Μητρόπολη Δημητριάδος. Η ένδυση τους γίνεται μέσω του “Εσταυρωμένου”, ενώ ακόμα ένας επιχειρηματίας έχει δηλώσει πως θα καλύπτει τα ποσά των ενοικίων τους.

Σύμφωνα με τον κ. Σαβελίδη δεν μπορούν τέτοιες περιπτώσεις να επιλύνονται μέσω φιλάνθρωπων πολιτών και της Εκκλησίας, καθώς αυτή είναι αρμοδιότητα της Πολιτείας, αφού αυτά τα παιδιά θα έπρεπε να προστατεύονται από αυτή.

“Δεν είναι δυνατόν ένα 14χρονο παιδί να το αφήνει μόνο του η στα χέρια οποιουδήποτε φιλάνθρωπου” και ο διευθυντής προανήγγειλε πως τις επόμενες ημέρες θα αποστείλει ανοικτή σε όλους τους υποψήφιους βουλευτές ώστε σε περίπτωση που εκλεγούν να θυμηθούν ότι υπάρχουν τέτοια προβλήματα”.

Πρόσθεσε όλο το διάστημα από την ημέρα που γνωστοποιήθηκε το πρόβλημα των δύο παιδιών μόνο ένας υποψήφιος βουλευτής της Μαγνησίας ενδιαφέρθηκε και επικοινώνησε μαζί του. στο πλαίσιο παροχής βοήθειας στα παιδιά.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Έπεσε #δένδρο στην οδό Κύπρου  #δένδρο - https://t.co/y8KCzAyi8F -

  • Τροχαίο στους Αγ. Θεοδώρους Αλμυρού #τροχαίοατύχημα - https://t.co/dCzvE8nHRA -

  • #φωτιά στο Αλιβέρι #φωτιά - https://t.co/qhKIQgMpL8 -

"Αλιεύοντας" την είδηση