Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο μπαταριών στην Ξάνθη
Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο μπαταριών στην Ξάνθη

Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο μπαταριών στην Ξάνθη

Εκκενώνονται προληπτικά  

Μεγάλη ξέσπασε γύρω στη μία το μεσημέρι στο εργοστάσιο μπαταριών της Sunlight στο Όλβιο Ξάνθης.

Η φωτιά καταστρέφει το κεντρικό κατασκευής βιομηχανικών μπαταριών και καίει ιδιαίτερα εύφλεκτα υλικά, υγρά μπαταριών και πλαστικά.

Μάλιστα λόγω των εύφλεκτων υλικών που έχουν τυλιχθεί στις φλόγες και του κινδύνου εκρήξεων αποφασίστηκε προληπτικά η εκκένωση οικισμών που βρίσκονται κοντά στο σημείο της ς και στην πορεία της.

Πρόκειται μεταξύ άλλων για τους οικισμούς Όλβιο, , Θαλασσιά, Τύμπανο και Τοξότες.

 

Ένας εργαζόμενος έχει μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο οσοκομείο Ξάνθης με δύσπνοια. Η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.

 

Στην περιοχή επιχειρούν από όλη την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

 

 

Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν τα εύφλεκτα υλικά που βρίσκονται στο φλεγόμενο κεντρικό του εργοστασίου, προκαλώντας κατά διαστήματα μικρές εκρήξεις, όπως επίσης οι ισχυροί άνεμοι οι οποίοι πνέουν στην περιοχή.

 

Ο ουρανός στην περιοχή έχει μαυρίσει από τους καπνούς που είναι ορατοί σε ακτίνα αρκετών χιλιομέτρων. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική και για αυτό το λόγο οι Αρχές συστήνουν στους κατοίκους της περιοχής να απομακρυνθούν προληπτικά από τις οικίες τους.

 

Η ανακοίνωση της εταιρείας 

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο και ότι όλοι οι εργαζόμενοι είναι απόλυτα ασφαλείς και καλά στην υγεία τους. Επίσης διευκρινίζει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος τοξικών αερίων για την περιοχή.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Σήμερα, 1η Μαΐου, λίγο πριν τη 1.00 το μεσημέρι ξέσπασε φωτιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στο εργοστάσιο μπαταριών της ΣΥΣΤΗΜ SUNLIGHT στο Όλβιο Ξάνθης.

Εφαρμόζοντας απόλυτα το σύστημα εκτάκτων αναγκών και τηρώντας τις διαδικασίες ασφαλείας, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές, και όλοι οι εργαζόμενοι είναι απόλυτα ασφαλείς και καλά στην υγεία τους.

Πυροσβεστική Υπηρεσία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατάσβεση της φωτιάς, η οποία ήδη έχει τεθεί υπό έλεγχο. Διευκρινίζεται ότι δεν υπάρχει κίνδυνος τοξικών αερίων για την περιοχή.

Η διοίκηση της εταιρείας βρίσκεται σε συνεχή επι με τις αρμόδιες αρχές.

Εφόσον παραστεί ανάγκη η εταιρεία θα εκδώσει νέα ανακοίνωση».

 

 

 

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση