Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Mεγαλειώδες συλλαλητήριο, με χιλιάδες κόσμο ενάντια στην καύση σκουπιδιών
Mεγαλειώδες συλλαλητήριο, με χιλιάδες κόσμο ενάντια στην καύση σκουπιδιών

Mεγαλειώδες συλλαλητήριο, με χιλιάδες κόσμο ενάντια στην καύση σκουπιδιών

Mεγαλειώδες συλλαλητήριο, με χιλιάδες κόσμο ,  σήμερα το μεσημέρι στο Βόλο. Οι πολίτες έστειλαν ένα ηχηρό κατά της καύσης απορριμμμάτων από την ΑΓΕΤ και κατά της δημιουργίας εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων που σχεδιάζει η δημοτική αρχή.

Χιλιάδες κάθε ηλικίας , άρχισαν να συγκεντρώνονται από τις 11.00 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας  και μέχρι τις 12.00 που είχε δοθεί το  ραντεβού για το συλλαλητήριο, κατέκλυσαν τη γύρω περιοχή.

Παρόντες -μεταξύ άλλων- στη διαδήλωση   ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ Ν. Χουντής και η επικεφαλής της “Πλεύσης Ελευθερίας” Ζωή Κωνσταντοπούλου, εκπρόσωποι παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου  και δεκάδων φορέων της Μαγνησίας.

Αναγνώστηκαν ψηφίσματα και μηνύματα κι ακολούθησε πορεία με συνθήματα, με πρώτο σταθμό το Δημαρχείο της πόλης και τερματισμό το πρώην Δοικητήριο όπου στεγάζεται η ΠΕΜΣ.

Σύσσωμοι οι συμμετέχοντες διατράνωσαν την αντίθεσή τους κατά της καύσης απορριμμμάτων από την ΑΓΕΤ και κατά της δημιουργίας εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων που σχεδιάζει η δημοτική αρχή.

Η πρώην υφυπουργός Μεταφορών Μαρίνα Χρυσοβελώνη συνεχάρη τους διοργανωτές για το συλλαλητήριο λέγοντας:  “Έχει πολύ μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία. Λέμε στις υγιείς στο Νομό μας, αλλά αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η υγεία των πολιτών, το υγιές περιβάλλον και λέμε ΟΧΙ στους καρκίνους που έχουν φτάσει κάθε προηγούμενο στο Βόλο και στη Μαγνησία. Είμαστε εδώ για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας  και να προασπίσουμε την υγεία τη δική μας και των πολιτών”.

Η Ζωή Κωνταντοπούλου χαρακτήρισε τη συγκέντρωση πάρα πολύ ελπιδοφόρα, μαζική και παλλόμενη και δήλωσε χαρούμενη που οι πολίτες του Βόλου αντιδρούν, αντιστέκονται, διαδηλώνουν και βροντοφωνάζουν ότι στην καύση RDF από την ΑΓΕΤ και λένε όχι στην κατασκευή εργοστασίου παραγωγής από τον Δήμο Βόλου. «Θα έλεγα ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό αυτή η παλλαϊκή συγκέντρωση να αναμεταδοθεί, γιατί αποτελεί ένα πολιτικού και κοινωνικού αγώνα. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τους πολίτες του Βόλου, τον αγώνα και το αίτημά τους. Θεωρώ τιμή μου να είμαι ανάμεσα σ’ αυτούς που σήμερα είναι συγκεντρωμένοι εδώ,  δεν σκύβουν το , αγωνίζονται και διεκδικούν λύση» δήλωσε ο πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας».

Ο Κώστας Βολιώτης από την ανέφερε:  “Χαιρετίζουμε τη σημερινή συγκέντρωση που δεν έχει προηγούμενο. Ο λαός του Βόλου έστειλε ένα μήνυμα σε όσους επιβουλεύονται την υγεία του. Δε θα επιτρέψει ούτε την καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ αλλά ούτε την κατασκευή εργοστασίου από τον Δήμο Βόλου”.

Ο πρόεδρος της Στ. Ελλάδος κι Εύβοιας Δημ. Χορταριάς δήλωσε: “Η στηρίζει όλες αυτές τις κινητοποιήσεις και φορείς που συμμετέχουν στο συλλαλητήριο. Είμαστε ευχαριστημένοι από τη συμμετοχή του κόσμου. Τόσο από τον τρόπο που οι συνάδελφοι έχουν αναδείξει ένα τόσο μεγάλο θέμα όσο και για το γεγονός ότι μεταφέρονται στους πολίτες όλα αυτά που πρέπει να μεταφερθούν έτσι ώστε να είναι ενημερωμένοι. Αυτός είναι ο σκοπός των δημοσιογράφων μελών και μη μελών. Αυτή είναι η δουλειά να ενημερώνεται κόσμος για όλα αυτά που συμβαίνουν. Κόσμος που συμεμτέχει είναι η μεγαλύτερη απόδειξη το πως τα μέσα ενημέρωσης μπορούν να μεταφέρουν σωστά όλα αυτά που συμβαίνουν”.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα pagasitikosnews.com ήταν εκεί και κατέγραψε τον παλμό του συλλαλητηρίου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σ. Πέτσας: «8,5 εκ. € για την αγροτική οδοποιία, 300.000 € για τις φυσικές καταστροφές και 80.000 € για την λειψυδρ… - https://t.co/cxm6MRrbgC -

  • Αποζημιώσεις για το σύνολο των καλλιεργειών #σφοδρέςβροχοπτώσεις - https://t.co/ntKkOdCKbp -

  • Κ. Παπανάτσιου: Επείγει η αντιπλημμυρική και αντιδιαβρωτική θωράκιση του Αν. και Β. Πηλίου - https://t.co/MIv0W8tqKd… -

"Αλιεύοντας" την είδηση