Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Μέχρι την Τετάρτη πρέπει να εφαρμοστούν τα προαπαιτούμενα
Μέχρι την Τετάρτη πρέπει να εφαρμοστούν τα προαπαιτούμενα

Μέχρι την Τετάρτη πρέπει να εφαρμοστούν τα προαπαιτούμενα

Με εκκρεμότητες τις οποίες και οι δύο πλευρές χαρακτηρίζουν ως τεχνικές λεπτομέρειες, έκλεισε η συμφωνία για τα 13 προαπαιτούμενα του δεύτερου πακέτου το βράδυ της Παρασκευής.Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανταλλαγή στοιχείων μεταξύ ς και δανειστών δεν σταμάτησε το Σαββατοκύριακο και θα συνεχιστεί μέχρι την ψήφιση του νόμου, ώστε να διασφαλιστεί ότι τα 13 προαπαιτούμενα θα έχουν εφαρμοστεί έως την Τρίτη ή το αργότερο την Τετάρτη. Αν δεν συμβεί αυτό, δεν θα μπορέσει να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) για να εγκρίνει την εκταμίευση της υπος του 1 δις έως την Παρασκευή.

Στο πλαίσιο αυτό, εκκρεμότητες υπάρχουν ακόμα στο θέμα του ΑΔΜΗΕ που μέχρι χθες το βράδυ δεν είχε ανάψει το οριστικό πράσινο φως επί του κειμένου της συμφωνίας, ενώ πρέπει ακόμα να αναληφθούν δράσεις για την αντιμετώπιση της απάτης στον (τύπου Carousel). Επίσης, υπάρχει μία σειρά υπουργικών αποφάσεων ή Προεδρικών Διαταγμάτων (όπως για παράδειγμα η επανασύσταση της διυπουργικής ς για τα κλειστά επαγγέλματα) που θα πρέπει εγκαίρως και ανεξαρτήτως της ψήφισης του νομοσχεδίου να έχουν εκδοθεί για να εκταμιευτεί η υπο.

Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά και δεν προκύψει κάποιο ανυπέρβλητο πρόβλημα με τα προαπαιτούμενα μέτρα, τότε δανειστές και ανανεώνουν επί της ουσίας το ραντεβού τους για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου. Μέχρι τότε η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει δουλέψει και να έχει σχηματοποιήσει τις της για τα πλέον δύσκολα θέματα του ασφαλιστικού, του φορολογικού και των νέων δημοσιονομικών μέτρων που θα πρέπει να εφαρμοστούν από τ έως και το 2018.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση