Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Μέχρι την Παρασκευή η απόφαση του Αρείου Πάγου για την άδεια Κουφοντίνα
Μέχρι την Παρασκευή η απόφαση του Αρείου Πάγου για την άδεια Κουφοντίνα

Μέχρι την Παρασκευή η απόφαση του Αρείου Πάγου για την άδεια Κουφοντίνα

Το αργότερο μέχρι την Παρασκευή θα εκδοθεί η απόφαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, το οποίο συνεδρίασε σήμερα για να εξετάσει την αναίρεση που άσκησε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου κατά του βουλεύματος 93 του τριμελούς Δικαστικού Συμβουλίου που απέρριπτε το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα να λάβει την έβδομη κατά σειρά τακτική άδεια από τις .

Οι αρεοπαγίτες εξέτασαν την υπόθεση σε συμβούλιο, δηλαδή κεκλεισμένων των θυρών, μελετώντας τα επιχειρήματα της Εισαγγελέως η οποία ασκώντας την αναίρεση, τάχθηκε υπέρ της άποψης, ότι και οι πολυϊσοβίτες, αν έχουν εκτίσει συγκεκριμένο χρόνο ς, μπορούν να πάρουν άδεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου δεν παρέστη στο Ποινικό Τμήμα και εκπροσωπήθηκε από αντεισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου.

Η αναίρεση εκ μέρους της ανωτάτους εισαγγελικής λειτουργού προκάλεσε αντιδράσεις σε πολιτικό επίπεδο σχετικά με την άμεση παρέμβαση της, καθώς την ίδια ημέρα που εκδόθηκε το βούλευμα ζήτησε τον ιατρικό φάκελο του πολυισοβίτη, το ίδιο το βούλευμα, αλλά και την έκθεση της κοινωνικής λειτουργού του συμβουλίου των φυλακών.

Η κ. Δημητρίου την περασμένη Παρασκευή όταν και προχώρησε στην αναίρεση του βουλεύματος, επικαλέστηκε νομικές παραλείψεις στο σκεπτικό των δικαστών, θεωρώντας πως δεν έπρεπε να μπουν στο κομ των ουσιαστικών προϋποθέσεων, από την στιγμή που είχαν κρίνει το ζήτημα των τυπικών, για την παροχή της άδειας.

Επιπλέον η Εισαγγελέας επικαλούνταν γνωμοδότηση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Μπρακουμάτσου που ανέφερε ότι και οι πολυισοβίτες από την στιγμή που έχουν εκτίσει μέρος της ς τους δικαιούνται τακτική άδεια.

Παράλληλα με την αναίρεσης από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, υπάλληλος του υ παρέμεινε μέχρι τα μεσάνυχτα για να παραλάβει την απόφαση, να την καθαρογράψει και να την κοινοποιήσει στο συμβούλιο, κάτι που θεωρήθηκε από δικαστικούς κύκλους πρωτοφανές.

Πάντως, αν γίνει δεκτή η αναίρεση η υπόθεση θα οδηγηθεί εκ νέου για συζήτηση στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου, που θα συνεδριάσει με διαφορετική σύνθεση κρίνοντας την τύχη της άδειας του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος εξακολουθεί για 19η συνεχή ημέρα την πείνας, νοσηλευόμενος στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βόλου.

 

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση