Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Μέχρι και καπάκια της ΔΕΥΑΜΒ χρησιμοποίησαν οι αντιεξουσιαστές στη μάχη κατά αστυνομικών
Μέχρι και καπάκια της ΔΕΥΑΜΒ χρησιμοποίησαν οι αντιεξουσιαστές στη μάχη κατά αστυνομικών

Μέχρι και καπάκια της ΔΕΥΑΜΒ χρησιμοποίησαν οι αντιεξουσιαστές στη μάχη κατά αστυνομικών

Σχετικά αναίμακτα πέρασε η πόλη τα σοβαρά που έλαβαν χώρα προχθές στους γύρω ς, από το παραλιακό συγκρότημα Παπαστράτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μεταξύ περίπου 150 κουκουλοφόρων και αρκετών αστυνομικών, τόσο από τον Βόλο, όσο από την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα, που ήρθαν να ενισχύσουν τα τάξης.

Οι συγκρούσεις ήταν μεγάλης ς με τους κουκουλοφόρους να πετούν προς τους αστυνομικούς ακόμα και μαντεμένια καπάκια της , βάρους περίπου έξι κιλών, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν άνετα σοβαρό τραυματισμό, σε κάποιον που θα τα δέχονταν στο σώμα του.

Όπως προκύπτει από τις καταθέσεις των αστυνομικών χθες στο Δικαστήριο και όσα συζητούνταν όλη την ημέρα στην Αστυνομία, για τα οργανωμένα που έγιναν στο Βόλο, οι τοπικοί αντιεξουσιαστές είχαν τη βοήθεια ομάδας Αθηναίων, που ήρθαν οργανωμένοι και με στόχο να δημιουργήσουν επεισόδια!

Η ομάδα κρούσης, που αποτελούνταν περίπου από 30 άτομα, είχε ετοιμάσει τα τελάρα μπύρας με δεκάδες μολότοφ, φορούσαν αντιασφυξιογόνες μάσκες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αστυνομικών πηγών, ο τρόπος έβγαιναν μπροστά για να πετάξουν τις μολότοφ στις διμοιρίες της Αστυνομίας, έδειχνε πως δεν ήταν Βολιώτες, αλλά από την πρωτεύουσα.

Επίσης φαίνεται ότι είχε γίνει κατάλληλη προετοιμασία με τα λάστιχα αυτοκινήτων και τις ξύλινες παλέτες που έβαλαν φωτιά, ενώ για δεύτερη φορά έκανε την εμφάνισή του το ατσαλόσυρμα, που μπήκε ως οδόφραγμα σε δύο ς με πετρέλαιο ή λάδια από κάτω και είχε σκοπό να πέφτουν οι αστυνομικοί, στην προσπάθειά τους να το περάσουν.

Όσον αφορά στα «πολεμοφόδια» κατά των διμοιριών, έπεσαν πάνω από 50 αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ, μερικές από τις οποίες βρήκαν στόχο και πήραν φωτιά τα πόδια τεσσάρων αστυνομικών, που όμως έσβησαν συνάδελφοί τους με φορητούς πυροσβεστήρες, χωρίς να υπάρξει .

Εκτός από τις μολότοφ, προς το μέρος των αστυνομικών εκσφενδονίστηκε «βροχή» από πέτρες, κομμάτια μάρμαρου, πλακών πεζοδρομίων και όχι μόνο.

Αστυνομικός της ΟΠΚΕ, κατέθεσε χθες στο Δικαστήριο, ότι ομάδα νεαρών με κουκούλες και αντιασφυξιογόνες μάσκες τους επιτέθηκε απρόκλητα και πέταξε προς το μέρος τους καδρόνια, ακόμη και μερικά μαντεμένια καπάκια της , που θα μπορούσαν κάλλιστα να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά σε οποιονδήποτε συνάδελφό του.

Σημειώνεται πως οι δυνάμεις της Αστυνομίας έκαναν χρήση περίπου 30 χημικών και κροτίδων λάμψης, ενώ τα τάξης είχαν αναλάβει συνολικά τρεις διμοιρίες υποστήριξης από το Βόλο, την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα.

Παράλληλα στο δρόμο βρίσκονταν και σχεδόν το σύνολο του προσωπικού άλλων υπηρεσιών όπως της ΟΠΚΕ, της ΔΙΑΣ, της Ασφάλειας, όπως και της Τροχαίας, που έκαναν διακοπές κυκλοφορίες, για να μην περνούν τα αυτοκίνητα από τα σημεία που πήγαινε η πορεία αρχικά και των επεισοδίων στη συνέχεια.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση