Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Με υψηλό φρόνημα και λαμπρότητα η παρέλαση στο Βόλο
Με υψηλό φρόνημα και λαμπρότητα η παρέλαση στο Βόλο

Με υψηλό φρόνημα και λαμπρότητα η παρέλαση στο Βόλο

Με υψηλό φρόνημα και  με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σύμμαχο τον καλό καιρό γιορτάστηκε σήμερα η Επέτειος  της 28 Οκτωβρίου 1940 στο Βόλο .

Από το πρωί  της Δευτέρας 28 Οκτωβρίου στις 7.30 το πρωί  σήμαναν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών και η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου  περιήλθε  τους δρόμους και  παιάνιζε θριαμβικά θούρια και εμβατήρια.

Στις 8.00 το πρωί έγινε  επίσημη έπαρση της Σημαίας και στις 11.00 τελέστηκε  επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Νικολάου Βόλου.

Στις 11.30 το πρωί τελέστηκε  επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο , στην του Βόλου και στις 12.00 το μεσημέρι  ξεκίνησε η παρέλαση, προ των επισήμων στην των αναπηρικών, αντιστασιακών οργανώσεων, τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σχολείων, πολιτιστικών συλλόγων, οδηγών, προσκόπων και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου.

Στην καθιερωμένη παρέλαση συμμετείχαν συνολικά 3.430 άτομα και συγκεκριμένα 1.730 ές Α' Βάθμιας, 1.300 ές Β' Βάθμιας και 400 άτομα από συλλόγους, φορείς κ.ά.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Τουρισμού Κώστας Λούλης.

Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν στις 17.30 το απόγευμα, με την επίσημη υποστολή της Σημαίας.

 

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου προχώρησε σήμερα σε μια συμβολική παρέμβαση κατά της διάρκεια της παρέλασης.

Καλεί τους πολίτες πουν το δικό τους ΟΧΙ στην καύση σκουπιδιών, ΟΧΙ στις πολιτικές που καταστρέφουν το περιβάλλον και θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, ΟΧΙ στην του τόπου στα συμφέροντα της πολυεθνικής Lafarge-Holcime, μητρικής εταιρείας της τοπικής τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ  στον Βόλο.

Το μέλλον που επιφυλάσσεται, όπως τονίζεται,  είναι μαύρο, αν συνεχιστεί και επεκταθεί η καύση σκουπιδιών στις ποσότητες για τις οποίες έχει δοθεί άδεια στην τσιμεντοβιομηχανία και σε άλλες είτε ως καύσιμο είτε για παραγωγή ενέργειας, νόμιμα ή .

Μόνο η μαζική, δυναμική και οργανωμένη κινητοποίηση των ίδιων των πολιτών μπορεί να βάλει τέλος στην καταστροφή. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι τη νίκη.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση