Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Με υψηλό φρόνημα η παρέλαση στο Βόλο
Με υψηλό φρόνημα  η παρέλαση στο Βόλο

Με υψηλό φρόνημα η παρέλαση στο Βόλο

Με υψηλό φρόνημα και υπερηφάνεια έγινε σήμερα η παρέλαση στην παραλία του Βόλου για την Εθνικη επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, παρουσία της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου .
Στις 11.30 το πρωί πραγματοποιήθηκε στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων και στη συνέχεια παρέλασαν πολιτιστικοί σύλλογοι, ές Α' Βάθμιας και Β' Βάθμιας Εκπαίδευσης, πρόσκοποι καθώς και ο στρατός, ενώ στον καθαρό, ανοιξιάτικο  ουρανό πέταξαν σε σχηματισμό ελικόπτερα Apache και  Huey  της 1ης ΤΑΞΑΣ.
Στα αξιοπρόσεκτα, μία  μαθήτρια του 2ου Γυμνασίου Βόλου ποου παρέλασε χωρίς τα παπούτσια της, ενώ ένα παπούτσι από μαθήτρια σχολείου φαίνεται ότι της βγήκε κατά τη διάρκεια της παρέλασης, στο ύψος των επισήμων και το παραμέρισε  ένα κοριστσάκι.
Μετά τη λήξη της παρέλασης  η Κατερίνα Παπανάτσιου δήλωσε: «Χρόνια Πολλά σε όλους. Η Ελλάδα,  μία μικρή χώρα αλλά πολύ σημαντική καταφέρνει πάντοτε αυτό που πρέπει να καταφέρει κι αφορά στην εξωτερική πολιτική και νομίζω ότι θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν με τους στρατιωτικούς. Ήταν μια απλή κίνηση που γινόταν κάθε μέρα είτε από εκείνους είτε από εμάς. Έχει δημιουργηθεί μεγαλύτερο ζήτημα από την πλευρά της Τουρκίας κι όχι της Ελλάδας. Είμαστε εδώ είτε σε διπλωματικό επίπεδο και οι κινήσεις του πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής ήταν τέτοιες που έχουμε πάρα πολλούς συμμάχους. Τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρώπης κι έτσι θα πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε».
Σε ερώτηση για το πότε θα έρθει ημέρα γιορτής για την οικονομία απάντησε: «Από τον Αύγουστο και μετά θα ρθουν οι μέρες γιορτής για την οικονομία Τότε που θα φύγουμε από την επιτροπεία παρ' όλο που πολλοί δε θέλουν να φύγουν από την επιτροπεία και βλέπουμε τα εμπόδια που δημιουργούνται και τις παράλογες δηλώσεις τους.
Ακολούθως η αντιπεριφερειάρχης ς Δωροθέα , τόνισε ότι είναι διπλή ημέρα γιορτής και διπλό το μήνυμα. Αφενός ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου να σημάνει καλά νέα για την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδο κι από την άλλη η ημέρα της 25ης Μαρτίου να σημάνει την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών που βρίσκονται στην Τουρκία και δεύτερον την κατοχύρωση του δικαιώματος της ελευθερίας ανεξαρτησίας και ισότητας».
Η πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας και περιφερειακή σύμβουλος Θεσσαλίας Μαρίνα   ευχήθηκε όλοι οι Έλληνες «να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να αμφισβητήσει την εθνική κυριαρχία της χώρας μας και να επιβουλευτεί την πατρίδα μας και να προσευχηθούμε οι Έλληνες στρατιωτικοί που είναι αιχμάλωτοι στην Τουρκία γρήγορα να ελευθερωθούν και γρήγορα να είναι κοντά μας».
Απο την πλευρά του ο  διοικητής της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών κι Ανώτατος Διοικητής Φρουράς, Ταξίαρχος Ευάγγελος Παπαδόπουλος, επισήμανε: «Είμαστε εδώ έτοιμοι να εκτελέσουμε την αποστολή μας. Έχουμε πνεύμα νικητή και βέβαια οι καρδιές μας είναι στις οικογένειες των δύο στρατιωτικών. Τους περιμένουμε να γυρίσουν πίσω. Ο ελληνικός στρατός είναι περήφανος και κοιτώντας το βλέμμα των στρατιωτών που παρέλασαν ένα πράγμα ισχύει: Είμαστε εδώ και είμαστε έτοιμοι να εκτελέσουμε την αποστολή μας. Να ευχαριστήσουμε τον λαό του Βόλου για τον σεβασμό και την εκτίμηση που λαμβάνουμε. Με τέτοια πληρώματα ελικοπτέρων και τέτοια μέσα εμείς οι δεν φοβόμαστε ποτέ γιατί ξέρουμε ότι μας υποστηρίζουν οι καλύτεροι».
Τέλος ο βουλευτής ς της Χρυσής ς τόνισε: «Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες. Καλή λευτεριά στην πατρίδα μας. Η μοναδική απάντηση στη προκλητικότητα των Τούρκων είναι ισχυρές ένοπλες δυνάμεις έτοιμες για όλα. Δεν ξεχνάμε τους δύο αξιωματικούς μας. Η σκέψη μας είναι μαζί τους. Η Ελλάδα θα νικήσει. Η προκλητικότητα απαντάται μόνο με ετοιμοπόλεμο στρατό. Όσο επιχειρούμε κι είμαστε διαλλακτικοί με αυτούς τους γείτονες οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε μια εθνική προδοσία ή και τραγωδία. Θα πρέπει να απαντάμε άμεσα σε κάθε προκλητικότητα».
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση