Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Με βαριές απώλειες το άνοιγμα του Χ.Α.
Με βαριές απώλειες το άνοιγμα του Χ.Α.

Με βαριές απώλειες το άνοιγμα του Χ.Α.

Η βύθιση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου συνεχίζεται μετά από τέσσερις ώρες συνεδρίαση αν και οι αρχικές απώλειες (-22,87% 615,22 μονάδες 10:36 πμ.) έχουν περιορισθεί στο -16,96% και τις 662,28 μονάδες που διαπραγματεύεται αυτή την ώρα ο γενικός δείκτης.

Η αξία των συναλλαγών παραμένει σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα λόγω της αδυναμίας των εγχωρίων επενδυτών να πραγματοποιήσουν αγορές αφού είτε θα πρέπει να χρησιμοποιούν τα χρηματικά διαθέσιμα που έχουν σε χρηματιστηριακές εταιρίες είτε να καταθέσουν φρέσκο χρήμα (μετρητά) σε νέους τραπεζικούς λογαριασμούς που δημιουργήθηκαν ειδικά για την επαναλειτουργία του χρηματιστηρίου.

Μεγάλος αριθμός των εντολών για τις πωλήσεις μετοχών παραμένει ανεκτέλεστος ενώ οι 4 έχουν κλειδώσει στο χαμηλότερο επιτρεπόμενο όριο (-30%) της συνεδρίασης.

Ωστόσο όπως εξηγούν διαχειριστές χαρτοφυλακίων «η σημερινή μέρα είναι σοκαριστική αφού ήταν αναμενόμενο να υπάρχει αυτή η καθίζηση στα όρια του κραχ για το Ελληνικό που παρέμεινε κλειστό για 25 συνεδριάσεις».

Πάντως ήδη το τελευταίο ημίωρο παρατηρείται μία αυτονόμηση των εταιριων υψηλής κεφαλαιοποίησης που δείχνουν ότι από τις επόμενες συνεδριάσεις θα εμφανιστούν αγοραστές καθώς οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις δεν εξαρτώνται από την της Ελληνικής οικονομίας και η δραστηριότητά τους στην πλειοψηφίας τους παράγεται και εξάγεται σε διεθνείς αγορές.

Υπό μορφή αγέλης συνωστίζονται στην έξοδο του Χρηματιστηρίου Αθηνών εκατοντάδες στην προσπάθειά τους να ρευστοποιήσουν ελληνικές μετοχές μετά  από πέντε εβδομάδες αργίας.

Οι τραπεζικές μετοχές είναι κλειδωμένες στο limit down -30% ενώ απώλειες άνω του 70% καταγράφουν τα τραπεζικά warrants. Η μετοχή της Τρ. Πειραιώς έχει κλειδώσει στο -30%, στα 0,28 ευρώ με 55 εκατ. τεμάχια προς πώληση, η ΕΤΕ βρίσκεται επίσης στο -30% στα 0,84 ευρώ με 16 εκατ. τεμάχια προς πώληση, η είναι στο -30% στα 0,226 ευρώ με 95 εκατ. τεμάχια προς πώληση και η επίσης στο -30% στα 0,101 ευρώ με 133 εκατ. τεμάχια προς πώληση.Κλειδωμένα και τα περισσότερα blue chips του FTSE 25 στο -29%.

Το ελληνικό επαναλειτουργεί με σημαντικούς περιορισμούς ειδικά για τους , ενώ οι ξένοι που ελέγχουν το 70% του τζίρου θα μπορούν να συνεχίζουν να κάνουν πράξεις χωρίς περιορισμούς πλην αυτών που ορίζονται από την αγορά ελλείψει αντισυμβαλλόμενων.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υπογραφή σύμβασης για προώθηση ηλεκτροκίνησης στον Δήμο Νοτίου Πηλίου #ηλεκτροκίνηση - https://t.co/b06UOXwDOy -

  • Συνεργασία Δήμων Σκιάθου-Θεσσαλονίκης #ΔήμοςΘεσσαλονίκης #ΔήμοςΣκιάθου - https://t.co/pdhi5u2D5s -

  • Νέα  αρδευτικά δίκτυα στην Κάρλα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας   #λίμνηΚάρλα - https://t.co/zoRFQlX82X -

"Αλιεύοντας" την είδηση