Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Με τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης συναντήθηκε ο δήμαρχος Σκιάθου
Με τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης συναντήθηκε ο δήμαρχος Σκιάθου

Με τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης συναντήθηκε ο δήμαρχος Σκιάθου

Σε ιδιίτερ φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του δημάρχου Κωνσταντινούπολης Ekrem İmamoğluκαι και  του δημάρχου Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα, στην Κωνσταντινούπολη στις 15 Οκτωβρίου 2019.

Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Δημαρχιακή κατοικία, είναι η  πρώτη του δημάρχου με δήμαρχο της χς .

Η συζήτησε έγινε με άξονα την ανάπτυξη των πολιτιστικών και τουριστικών σχέσεων μεταξύ των δύο πόλεων μέσα από ένα πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων με σημείο αναφοράς τις μακρόχρονες σχέσεις των δύο λαών.

Ο δήμαρχος Σκιάθου απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στον δήμαρχο Κωνσταντινούπολής, ο οποίος  εκδήλωσε έντονο ενδιαφέρον να επισκεφθεί τη Σκιάθο και να γνωρίσει την της.

Στη συνάντηση,  τον δήμαρχο Σκιάθου συνόδευσε ο Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Διαμαντής Μαθηνός και ο ειδικός σύμβουλος σε θέματα αεροπορικής σύνδεσης ρηγόρης Φλέσσας, όπως και η γενική πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη εωργία Σουλτανοπούλου.

Στο Προξενείο πραγματοποιήθηκε συνάντηση και με την εκπρόσωπο του ΕΟΤ στην Κωνσταντινούπολη,  Μαρία Ραχμανίδου, για τον προγραμματισμό και σχεδιασμό των δράσεων.

Το επόμενο διάστημα ο Δήμος Σκιάθου θα διοργανώσει στην Κωνσταντινούπολη, με τη συνεργασία του  Γενικού Προξενείου και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Στην θα προσκληθούν Τούρκοι δημοσιογράφοι και τουριστικοί πράκτορες, εκπρόσωποι αεροπορικών εταιρειών, και και εκπρόσωποι φορέων του τουρισμού της Σκιάθου.

Παράλληλα θα δρομολογηθεί ταξίδι εξοικείωσης Τούρκων δημοσιογράφων  την άνοιξη, με στόχο την προσέλκυση Τούρκων επισκεπτών στη Σκιάθο.

Σημαντικές ήταν επίσης οι επαφές του Δημάρχου Σκιάθου και των συνεργατών του με τους εκπροσώπους  του Οικουμενικού Πατριάρχη, που  τον αναπλήρωναν, μιας και απουσίαζε εκτός της Κωνσταντινούπολης, για τη δρομολόγηση εκδηλώσεων, με την πρώτη να είναι αφιερωμένη στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, όπως ο ίδιος είχε ήδη προτείνει στην Γενική Πρόξενο.

Ο Δήμος Σκιάθου ευχαριστεί θερμά την γενική πρόξενο Γεωργία Σουλτανοπούλου και την εκπρόσωπο του ΕΟΤ στην Κωνσταντινούπολη για τη στενή και αποτελεσματική συνεργασία.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση