Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Με τιμές η Παναγία Σουμελά στο Βόλο
Με τιμές η Παναγία Σουμελά στο Βόλο

Με τιμές η Παναγία Σουμελά στο Βόλο

Με συγκίνηση και έκδηλη χαρά, η τοπική Εκκλησία της υποδέχθηκε απόψε στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου, την προστάτιδα του Ποντιακού Ελληνισμού, την Ιερά και ιστορική Εικόνα της Παναγίας Σουμελά, που φυλάσσεται στην ομώνυμη Ιερά Μονή στο όρος Βέρμιο.

Την υποδέχθηκε στα πρόπυλα του Ναού ο μητροπολίτης , επικεφαλής του κλήρου και πλήθους πιστών.

Μετά την υποδοχή ακολούθησε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του κ. Παντελεήμονος, στο τέλος του οποίου ο κ. εξέφρασε την χαρά και την ευγνωμοσύνη του κλήρου, του λαού και των αρχόντων της πόλης , «γιατί υποδεχθήκαμε σήμερα ένα ιερό προσκύνημα, που ποθούσε η ψυχή μας, σε μια κρίσιμη εποχή για την πατρίδα μας. Μας φέρατε την Μάνα των Ποντίων αδελφών μας, την προστάτιδα και φύλακά του, στις πιο κρίσιμες στιγμές της ιστορίας του, που είναι το σύμβολο της ενότητας των Ποντίων απανταχού της γης. Στην εποχή που πολλοί απελπίζονται από τις δυσκολίες της ζωής, η Παναγία Σουμελά είναι που δίνει ελπίδα και δύναμη. Στην εποχή, που πολλοί, στην πατρίδα μας, επιχειρούν να αποϊεροποιήσουν τα πάντα, ό,τι διαφύλαξε το Έθνος μας στην μακραίωνη ιστορία του, η Παναγιά μάς ενώνει, μάς υπενθυμίζει τα λάθη μας, τις συνέπειες του διχασμού και υποδεικνύει την μόνη ενοποιό δύναμη του λαού, την Ορθόδοξη πίστη μας».

Τέλος, ευχαρίστησε το πρόεδρο του Ιδρύματος κ. Τανιμανίδη για την απόφαση της ελεύσεως της Ιεράς Εικόνος στον τόπο μας.

Η Παναγία Σουμελά είναι το ιερό θησαύρισμα της πίστεως και της ιστορία του γένους μας. Ως άλλη Ζωοδόχος Πηγή, πηγάζει αγιασμό και προσφέρει ιάματα σε όλους όσοι προστρέχουν σ' Αυτήν και Την προσκυνούν με ευλάβεια και κατάνυξη, διότι η Παναγία είναι η στοργική μητέρα των Χριστιανών, η διαρκής μεσίτρια των ανθρώπων ενώπιον του θρόνου του Υιού της, η κραταιά προστασία και σκέπη όλων όσοι Την εμπιστεύονται και Την επικαλούνται.

Η Παναγία Σουμελά υπήρξε και είναι η ελπίς και προστασία του Ελληνισμού του Πόντου, το σημείο αναφοράς για τα χαρμόσυνα και τα λυπηρά της ζωής του, που τον συντρόφευε και τον προστάτευε στις τραγικές ημέρες της μεγάλης συμφοράς, όταν χιλιάδες αδελφών μας αναγκάστηκαν να ξεριζωθούν από τις πατρογονικές τους εστίες και να πάρουν, υπό τραγικές συνθήκες, τον πικρό δρόμο της προσφυγιάς… Η Παναγία Σουμελά αγκαλιάζει τον Ποντιακό Ελληνισμό όπου γης, κρατώντας τον ενωμένο με τις παρα, την ιστορία και τον πολιτισμό του, πρωτίστως δε με την Ορθόδοξη πίστη και ευλάβεια».

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Σουμελά θα παραμείνει προς προσκύνηση στον Ναό έως την Κυριακή 11/11, ενώ κατά την διάρκεια της ενταύθα παραμονής Της θα εξελιχθεί πλούσιο λατρευτικό πρόγραμμα, το οποίο δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της
Μητροπόλεως imd.gr.

Στην υποδοχή παρέστησαν, επίσης, ο δήμαρχος Βόλου , η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών, Λιμενικών, Αστυνομικών και Πυροσβεστικών Αρχών, ο πρόεδρος της Ενώσεως Ποντίων Κων/νος Περκουλίδης και πλήθος πολιτών ποντιακής καταγωγής.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση