Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Με τιμές η φλόγα της αλληλεγγύης στο Βόλο
Με τιμές η φλόγα της αλληλεγγύης στο Βόλο

Με τιμές η φλόγα της αλληλεγγύης στο Βόλο

Με ειδική εκδήλωση ανοικτή για όλους, με μουσική και μουσικούς αλλά και βραβεύσεις αθλητών τίμησε απόψε ο Δήμος Βόλου την έλευση Φλόγας, στο πλαίσιο της 13ης ς Εθελοντικής Αιμοδοσίας που διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ), τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν.Μαγνησίας «Η Αλληλεγγύη», τον Δήμο Βόλου, Αθλητικούς Συλλόγους και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα με τη έγινε μουσική εκδήλωση στην παραλία του Βόλου, στο ν, όπου με την ευκαιρία της άφιξης της φλόγας από τους κορυφαίους Βολιώτες που διέπρεψαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Εφήβων – Νεανίδων 2015 στο Ντε Τζανέϊρο Γιώργο Παπασακελλαρίου που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και Γιάννη Καλαμδαρίδη που κατέλαβε την 4η θέση ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος τους τίμησε με ειδική πλακέτα.
Ακολούθησε μουσική πρόγραμμα από τη Φιλαρμονική Δήμου Βόλου υπό τη διεύθυνση του Βασίλη Τασούδη και τη Βολιώτισσα σοπράνο Σύλβια Τσιμπανάκου που απέδωσαν γνωστές και αγαπημένες μελωδίες από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο.

Η Φλόγα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας έφτασε στο Βόλο στις 7.00 το απόγευμα και παραλήφθηκε από σε βωμό που είχε στηθεί στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου (στο Δημαρχείο Βόλου).
Αφού άναψε ο βωμός , η Φλόγα μέσω της παραλίας του Βόλου μεταφέρθηκε στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου – χώρος όπου γίνεται η αιμοδοσία και στο ν όπου έγινε το άναμμα σε βωμό.
Ακολούθησε ομιλία από τον πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Μαγνησίας «Η Αλληλεγγύη» Ιγνάτιο Γελαγιώτη, ο οποίος είπε: «Σήμερα δεν περνά αποτο Βόλο μια αναμμένη δάδα, αλλά μια Φλόγα αγάπης και ουσιαστικά η ελπίδα για τη ζωή. σκοπός της λαμπαδηδρομίας και των εκδηλώσεων είναι για να προσελκύσουν περισσότερους εθελοντές αιμοδότες. Στην εποχή μα πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι δίνοντας τη φλέβα τους για λίγα λεπτά διώχνουν τον θάνατο από έναν συνάνθρωπο.»
Nα σημειωθεί ότι οι εθελοντές αιμοδότες στη Μαγνησία είναι το 42% των αιμοδοτών ενώ οι υιποι είναι περιστασιακοί και δίνουν αίμα για συγγενείς και φίλους και όποτε χρειαστεί.

Ο κ. Γελαγώτης είπε ακόμη πως η Μαγνησία χρειάζεται 12.000 φιάλες αίμα το χρόνο και πρόσθεσε πως είναι από τους λίγους νομούς που οι εθελοντές δίνουν αίμα και υπάρχει επάρκεια.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος χαρακτήρισε σημαντική την εκδήλωση και κινητήριο μοχλό το αίμα και την αγάπη και τόνισε ότι ο Δήμος τιμά τους εκφραστές της ζωής , τους αιμοδότες. Μάλιστα είπε ότι είναι αναγκαία η αλληλεγγύη, ο εθελοντισμός και η συναδέλφωση και θύμισε στους παρευρισκόμενους ότι το 2008 ως πρόεδρος της ΠΑΕ είχε ιδρύσει τράπεζα αίματος.
Ακολούθησε η βράβευση των Βολιωτών αθλητών και η βραδιά συνεχίστηκε με μουσική.
floga (1)

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση